הזמן שולחן ברוקח 73

מסעדת רוקח 73 בתל אביב


 

'רוקח 73',  מסעדתו של השף איל לביא, נפתחה לפני כארבע שנים באזור השליו הצמוד לפארק הירקון בתל אביב. רוקח 73 מציגה מטבח ביסטרו ים תיכוני, עז טעם, צבעוני ומוקפד עם דגש על תחום התמחותו של השף איל לביא – דגים ופירות ים.

עם הכניסה לחלל הרגוע והמעוצב של המסעדה, מוזמנים הסועדים להתרווח ולבחור באחת מאפשרויות הישיבה האלגנטיות שמציע המקום: לצד הבר, על כורסאות מרופדות, לצד חלונות גדולים הצופים למגרשי הטניס או באולם האירוח המשמש גם לאירועים פרטיים.

בתפריט מבחר עשיר של מנות דגים, פירות ים ובשר, המציגות את מיטב המטבח הים תיכוני, בהשראת חבל פרובאנס הצרפתי, איטליה וספרד. סגנון הבישול של לביא הינו מתוחכם אך לא מתחכם ומתבסס על מספר מנות דגל קבועות וקלאסיות, לצד תפריטים עונתיים ומנות מיוחדות המתחלפות בהתאם למצב רוחו של השף ושל הים.

השף איל לביא החל את דרכו דוקא בלימודי מלונאות, אבל מהר מאוד מצא את עצמו במטבח. את תחילת דרכו כשף עצמאי עשה כשפתח את "בר פירות ים" בהרצליה, ולאחר ארבע שנים פתח את "פסטיס" בשדרות רוטשילד בתל אביב, שהפכה למוסד תל אביבי מוערך. לאחר שעזב את מסעדת פסטיס עסק הקים את מסעדת רוקח 73, מסעדת שף בסגנונו היחודי.

בין מנות הדגל של מסעדת רוקח 73 ניתן למנות מנות רבות אשר ליוו את איל לאורך השנים, כמו גם מנות חדשות: קוקי סנט ז’אק צרובות בגריל עם קרם אפונה ירוקה, ז’מבון פריך ושמן כמהין; ביסק סרטנים עשיר בציר שמנת ובברנדי; או את מרק הבויאבס המפורסם של לביא, מרק מרוכז וסמיך של דגים ופירות ים בתיבול פסטיס, שמן זית וזעפרן ובו סרטנים כחולים, שרימפס, מולים, קלאמרי ונתחי דגים, שמוגש עם 'רויי' ולחם קלוי. מנות דגל נוספות הן סביצ’ה דג–ים עם עגבניות, עלי כוסברה, גבינת לאבנה, צ’ילי ושמן זיתים; דג הבס במילוי חציל, גבינת פטה ובזיליקום ברוטב קונפי עגבניות; ומנת ה"ים יבשה" המשלבת פילה מיניון, ג'מבו שרימפס וסרטן בציר סרטנים שמנת וברנדי.

רוקח 73 מציעה עסקיות בצהריים, המושכות אליה אנשי עסקים ואת אוהבי החיים הטובים. תפריט היינות ברוקח 73 עושה כבוד למגוון העצום של יינות בוטיק ישראלים מצויינים, שצמחו בשנים האחרונות. למעלה מ- 60 סוגים שונים של בקבוקים מיקבי בוטיק נמכרים כאן במחירים נגישים ביותר לצד מבחר עשיר של יינות עולם היין הישן, במטרה לעודד את תרבות היין הישראלית ולאפשר שילוב יין עם הארוחה לכדי חוויית בילוי שלמה.


 
רוקח 73
Take Away, ביסטרו, בר מסעדה, בשרים, דגים, מסעדת שף, פירות ים
שד' רוקח 73 , תל אביב
דואר אלקטרוני : rs7373@gmail.com
טלפון: 057-9443209
פקס: 03-7448223
שלח כתובת ל- GPS הסלולרי שלי
שעות הפעילות:
א - ש 24:00 - 12:00 *המסעדה פתוחה עד אחרון הלקוחות*
מחיר לסועד:
130-180 ש"ח
עסקיות:
א - ה 17:00 - 12:00
ו 16:00 - 12:00
אמצעי תשלום:
אשראי ומזומן
   משלוחים
   כשר
   כשר למהדרין
   גישה לנכים
   ידידותי לילדים
   אירועים
   חדר פרטי
   הופעות
   רומנטי
   24 שעות
   לינה ואוכל
   ישיבה בחוץ
   חניה
   איזור עישון
   נקי מעישון
   קייטרינג
   אינטרנט אלחוטי
   eMenu-תפריט דיגיטלי
מספר נוסף: 037448844
לעמוד הבית   אתר המסעדות והמשלוחים של ישראל
    לכל המסעדות בתל אביב