מסעדת אלבמה בנתניה

ניתן לערוך במקום אירועי צהריים עד 40 איש בין השעות 12:00-16:30. לפרטים נוספים -  054-4557287.

תאוות הבשרים של אלבמה
ההיסטוריה האפלה של המטבח השחור מאלבמה

ארץ קסומה אלבמה. מאות הנחלים והנהרות הגולשים אליה מהרי האפלצ'ים שבמזרח, חורצים את אדמתה הפוריה לגבעות ומישורים בדרכם להשפך לנהר הטנסי השוצף בצפון, למיסיסיפי האימתני במערב ולים הקאריבי בדרום.

ארץ עשירה אלבמה. עשירה ביערות ובסוואנה, בבעלי חיים ודגה ובמזג אוויר נוח כל השנה. כל כך עשירה אדמתה, שעל הזכות לאחוז בה נאבקו במשך מאות שנים האנגלים, הצרפתים והספרדים שמיפו את חופיה לראשונה והיו הראשונים שהביאו אליה ולאמריקה עבדים שחורים מאפריקה לעבד את אדמתה. עד ש"שיחררו" אותה האמריקאים, את אדמתה אך לא את עבדיה.

מלחמת האזרחים באמריקה וביטול העבדות כאילו פסחו על אלבמה למשך מאתיים השנים הבאות ורק העצימו את הפערים והשנאה, אולם כמו שמוזיקה כנסייתית שחורה, ביחד עם המקצב האפריקאי וכלי נגינה מערביים יצרו את הבלוז, כך גם המטבח המקומי הושפע מהתרבות האפריקאית, הספרדית, הצרפתית והאפריקאית, ויצר מטבח חדש ומרתק.
אולם ההשפעה הניכרת ביותר על המטבח האלבמי היה שפע הבשר הזמין.

את הזינוק הגדול בפיתוח ובתפוצה של המטבח האלבמי חייבים למלחמת העולם השניה. הנמל הדרומי של אלבמה השוכן לפתח מפרץ מקסיקו, שימש כמספנה הגדולה ביותר של ארה"ב לבניית אוניות מלחמה. עד מלחמה זו הונהגה הפרדה גיזעית במספנה, העבודות המקצועיות נשמרו ללבנים בלבד והעבודה ה"שחורה" נשמרה לשחורים.
בעת המלחמה נזקקו המספנות לידיים מקצועיות נוספות, ולאחר מאבקים הוחלט להכשיר גם עובדים שחורים לתפקיד. עם רכישת הידע המקצועי ויחד עם זמינות הפלדה פנו השחורים לפתח את תנורי הפחם היחודיים.

תנורי פחם אלו שילבו לראשונת שיטות צלייה ובישול מגוונות בתנור אחד, תוך מתן מגוון רחב של טמפרטורה ועשן. החל מ-280 מעלות (צלייה), 160 מעלות לאסאדו, דרך העישון החם בטמפרטורה של כ-120 מעלות, תבשילי קדרה בטמפרטורה הנמוכה ממאה מעלות ועד העישון  ה"קר" בטמפרטורה של כ- 45 מעלות.

דרך זו של הכנת המזון תוך ניצול מקסימלי של הפחם והזמן, אפשרו לתושבי המקום ליהנות מארוחה מורכבת הנמשכת זמן רב לתוך הלילה ומכנסת את כולם יחד, כמו בימי מדורת השבט.

בישראל ניתן ליהנות ממאכלים אלו במקום אחד בלבד:
מסעדת 'אלבמה' בנתניה

כתבו עלינו: "הללויה לפסוליה" / שגיא כהן - nrg מעריב / סגנון ופנאי - 30.4.2009

 

 

 
אלבמה
Take Away, אמריקאי, בשר מעושן, בשרים, דר' אמריקאי
פנקס 47, בית הוט אזור התעשייה צפון, נתניה
טלפון: 054-4557287
פקס: אין
שלח כתובת ל- GPS הסלולרי שלי
שעות הפעילות:
א - ו 01:00 - 19:00
ש 24:00 - 13:00
מחיר לסועד:
בהתאם לתפריט
עסקיות:
לא נמצא מידע
אמצעי תשלום:
מזומן בלבד
   משלוחים
   כשר
   כשר למהדרין
   גישה לנכים
   ידידותי לילדים
   אירועים
   חדר פרטי
   הופעות
   רומנטי
   24 שעות
   לינה ואוכל
   ישיבה בחוץ
   חניה
   איזור עישון
   נקי מעישון
   קייטרינג
   אינטרנט אלחוטי
   eMenu-תפריט דיגיטלי
מספר נוסף: 054 4557287
לעמוד הבית   אתר המסעדות והמשלוחים של ישראל
אירועים במסעדות