כשר

גזר ממולא

המתכון של שף סמיר דביט ממסעדת SAMIR - סמיר

מצרכים
4 גזרים יפים
1/2 כוס אורז עגול
250 גרם בשר בקר טחון
5 שיני שום
5 ארסיה (חמוציות)
1 כפית שמן
1 כפית מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה
  1. חותכים את הגזרים משני הצדדים ומרוקנים את הליבה.
  2. משרים את ליבת הגזר במים פושרים.
  3. שוטפים היטב את האורז ומסננים את המים.
  4. מוסיפים לקערה עמוקה את האורז, הפלפל, אגוז המוסקט, השמן והבשר הטחון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. ממלאים את הגזרים בתערובת משני הצדדים.
  6. מניחים את הגזרים הממולאים בסיר, מוסיפים את הארסיה, ממלאים במים עד לכיסוי הגזרים ומרתיחים עד לבישול הגזרים.
  7. בינתיים קוצצים את השום, מטגנים בשמן הזית עד להזהבה ומוסיפים לסיר.
  8. מתבלים את התבשיל במיץ לימון ומלח ומגישים בעודו חם.
פרטי המתכון
מספר מנות
2
דרגת קושי
צריך להשקיע
זמן הכנה
חצי שעה עד שעה
shadow
corner
corner