כשר

אצבעות סינטה במילוי ממרח פסטו וגבינת עיזים

המתכון של שף המסעדה ממסעדת דוזאן

מצרכים
1 ק"ג בשר סינטה נקי משומן
200 גרם פסטו
400 גרם גבינת עיזים מתובלת פרוסה
מעט שמן זית
לרוטב:
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות שום כתוש
500 מ"ל (2 כוסות) ציר בקר
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
  1. פורסים את הסינטה לפרוסות של 1/2 ס"מ. מניחים את הפרוסות בין שתי שכבות ניילון נצמד ומשטחים בעזרת פטיש שניצלים (בדומה לקרפצ'יו).
  2. מסירים את הניילון ומורחים על כל פרוסה מעט פסטו, שמים מעל פרוסת גבינת עיזים ומגלגלים לאצבעות.
  3. מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון וסוגרים את האצבעות מכל הצדדים עד להשחמה.
  4. להכנת הרוטב: מבשלים במחבת יין אדום ושום ומצמצמים עד למחצית.
  5. מוסיפים את ציר הבקר וממשיכים לצמצם, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  6. מוסיפים את החמאה ואצבעות הסינטה וממשיכים לבשל עד שהרוטב נעשה סמיך.
  7. מגישים לצד תפוחי אדמה או ירקות קלויים.
פרטי המתכון
מספר מנות
6
דרגת קושי
קלי קלות
זמן הכנה
עד חצי שעה
shadow
corner
corner