כשר

צלעות כבש ברוטב יין אדום

המתכון של שף אחסאן גנים ממסעדת תשרין

מצרכים
1 ק"ג צלעות כבש מיושנות לפחות שבועיים בטמפרטורה 0 מעלות
שמן זית
רוזמרין
טימין
3-4 עלי ריחן
7 גרגירי הל שלמים
1/3 כפית מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
  1. יישון הצלעות: מסדרים את הצלעות במגש עמוק. בין כל שכבה שמים מלח, פלפל ואת ואת עשבי התיבול. מוסיפים שמן זית עד לכיסוי הבשר ושמים במקרר לשבועיים בטמפרטורה 0 מעלות.
  2. אופן הכנת רוטב היין: מרתיחים את היין, מוסיפים מלח ופלפל ומסמיכים ברביכה חומה. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מצמצמים את הנוזלים לכדי חצי כמות ומכבים את האש.
  3. הכנת הצלעות: מחממים מחבת כבדה. מוסיפים שמן, מניחים את הצלעות עד קבלת צבע שחום. מוסיפים מלח ופלפל. בסיום מוסיפים את הרוטב.
פרטי המתכון
מספר מנות
4
דרגת קושי
צריך להשקיע יותר
זמן הכנה
מעל שעה
shadow
corner
corner