כשר

תבשיל חומוס עם בשר ראש

המתכון של שף ג'יזל כהן-סקלי ממסעדת מרקש

מצרכים
חומרים:
3 כוסות חומוס שהושרו לילה ובושלו במים עד לריכוך
חבילת גידים
קילו בשר ראש
כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
1/4 כוס שמן
ראש שום מקולף וחתוך לקוביות
כף כמון
מים לכיסוי הבשר
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול שמים את השום החתוך, את השמן, הפפריקה המתוקה והחריפה והגידים. מכסים במים עד כ-5 ס"מ מעל לגידים ומבשלים כשעה.
  2. לאחר כשעה מוסיפים את בשר הראש וממשיכים לבשל עד לריכוך הגידים והבשר (לפחות שעתיים, מוסיפים מים במידה ויש צורך).
  3. לאחר מכן מוסיפים את החומוס וממשיכים לבשל כ-15 דקות. מוסיפים את הכמון, מבשלים עוד כ-10 דקות, ואז מגביהים את האש בכדי לצמצם את הרוטב (עדיין, יש לשמור שיישאר הרבה רוטב ושהתבשיל יהיה קטיפתי).
  4. בסוף הבישול לטעום, ולהוסיף מלח לפי הצורך. אפשר לקצר את זמן הבישול בחצי, אם משתמשים בסיר לחץ.
פרטי המתכון
מספר מנות
6-8
דרגת קושי
צריך להשקיע
זמן הכנה
מעל שעה
shadow
corner
corner