בקפיקו Beccafico
השף לירן גרודה מנצל את המומנטום של משחקי השף ופותח את בקפיקו, טרטוריה איטלקייה קלאסית. החלל של מה שהיה בעבר מסעדת דיטה עוצב מחדש, כולל מטבח פתוח שנבנה ממכולה, גופי תאורה צבעוניים ומרפסת נעימה וירוקה. "רציתי ליצור מסעדה איטלקית עם אווירת קז'ואל שתתאים לארוחת ערב ודייט רומנטי אבל גם לבילוי קליל וקצר של נשנוש פיצה או מנה ראשונה לצד כוס בירה בדרך הביתה או באמצע יום עבודה", הוא מסביר. התפריט מתמקד במנות איטלקיות קלילות ולא מורכבות מדי: סלט בראזאולה עם ארוגולה, אנטי פסטי, קרפצ'יו דג, סרדינים במילוי גבינת עזים וסלט קפרזה בראשונות, ובעיקריות פסטה בעבודת יד, ניוקי בקרם עגבניות, דגי ים מטוגנים בציפוי קמח תירס ועוף במילוי דוקסל פטריות. כדאי לא לפספס את הפיצות מבצק מקמח איטלקי, ובמיוחד פיצה צ'יפולה עם בצלים מקורמלים. המחירים סבירים, כ-40 שקלים למנה ראשונה ו-70 ₪ למנה עיקרית בממוצע. באגף הקינוחים גרודה מרשה לעצמו לשחק עם קונדיטוריה ומטבח מולקולרי, שתי האהבות הראשונות שלו לפני שנשאב לגמרי לבישול. פנקוטה בזיליקום וענני יוגורט בופאלו על מרק מלון הם מהקינוחים הכי שווים שטעמנו בזמן האחרון.
בקפיקו
שבזי 49, תל אביב, 03-6021111
שעות פעילות: א'-שבת -12:00 חצות
סאקאי
ישראלים נוטים לראות בסאקה עוף מוזר ומעדיפים יין ובירה גם כשבצלחת יש סושי. סאקאי, בר סאקה וסושי, בא לעשות כבוד לאלכוהול היפני, שמביני עניין יודעים לזהות בו איכויות לא פחות אנינות מאשר אחיו בצרפת ובסקוטלנד. רמת הסאקה נקבעת לפי דרגת שיוף האורז שממנו הוא מוכן, ובסאקאי יש מגוון גדול מספיק כדי לאפשר לסועדים לעמוד על ההבדלים, מתוסס ומתקתק ועד יבש ועשיר. במקום לא מסתפקים במוצרי מיובאים ומכינים פעמיים בשבוע סאקה מתוצרת בית, ותפריט קוקטיילים על בסיס סאקה סוגר את פינת האופציות האלכוהוליות על בסיס המשקה היפני הלאומי. התפריט מתרכז בעיקר בסושי אך אפשר למצוא בו גם מנות פתיחה כמו גיוזה, ירקות טמפורה ושרימפס בפנקו (כ-30 ₪ בממוצע), סשימי קר וחם (כ-35 ₪ למנה) ומנות מיוחדות כגון אנטריקוט בטריאקי (30 ₪), לחמניות באו מאודות במילוי בשר לבן (50 ₪), חזה עוף ברוטב טריאקי (22 ₪) ועוד.
סאקאי
לילינבלום 20, תל אביב, 03.6700325
שעות פעילות: א'-ש' 18:00- חצות
>> להזמנת שולחן בסקאי
טקסס ברביקיו
הטרנד הכי חם היום בתל אביב הוא ללא ספק בשר מעושן בסגנון אמריקני. אחרי פונדק דה לוקס בשוק הפשפשים וסניף נוסף שעתיד להיפתח בקרוב במרכז תל אביב, נפתח ברמת החייל הטקסס ברביקיו. טל פוגלמן, הבעלים (שהוא גם הבעלים של מסעדת בוצ'רי דה ברילוצ'ה באותו מתחם), מתגורר בארצות הברית והתוודע לזן המסעדות שכל כך אהוב בדרום ארצות הברית - בריסקט, כנפיים, עוף וצלעות שמבלים שעות ארוכות במעשנת עם עצים ארומטיים. הוא חבר לבעלי מסעדת Buldso Bar n Cue שנחשבת למסעדת הברביקיו הטובה בארצות הברית וייבא את הקונספט ארצה, כולל מעשנות שנבנו במיוחד ועצים מיובאים מטקסס. במרכז התפריט עומדות ארוחות קבוצתיות בשלושה גדלים, מ-3-4 סועדים ועד 10-12 איש (225/425/625 ₪), ולבשר נלוות תוספות אמריקניות קלאסיות לבחירה כגון מק אנד צ'יז, קולסלאו ולחם תירס. הרעבים פחות יכולים להזמין ארוחה בצלחת על בסיס סוג בשר אחד או שניים (69/58 ₪) או לאסוף לדרך ארוחה בלחמנייה (49-53 ₪). בשעות הצהריים מוצע תפריט עסקי ב-10 אחוז הנחה + תה קר במילוי חופשי חינם.
טקסס ברביקיו
הברזל 7, רמת החייל, תל אביב, 03-6768661.
שעות פעילות: א'-שבת -12:00 חצות
>> כל המסעדות בתל אביב: להשוות ולהזמין שולחן בקלות
גוסטוסו
מסעדה חדשה ברמת החייל, אזור שכנראה הופך למעוז לחובבי בשר (אם לוקחים בחשבון את טקסס ברביקיו, בוצ'רי דה ברילוצ'ה, האדסון ועוד כמה מעוזי בשר בסביבה). במסעדת גוסטוסו מתרכזים דווקא בפיצה עם בשר בסגנון מסע עולמי: פיצה אסיאתית עם רצועות חזה עוף, צ'ילי, בוטנים כוסברה ובצל ירוק; פיצה לבנונית עם בשר טלה טחון, טאבולה, עשבי תיבול, טחינה וצנוברים; פיצה יוונית עם בשר עגל טחון, זיתי טאסוס וחציל בלאדי קלוי; פיצה ארגנטינאית עם צ'וריסוס, וצ'ימיצ'ורי ופטרוזיליה; פיצה מרוקאית עם נקניקיות מרגז ותערובת תבלינים וכמובן פיצה איטלקית עם ראגו עגל, עם עגבניות מיובשות, שום קונפי ובזיליקום. למתקשים להחליט מוצע גוסטוסו מיקס – 2, 4 או 6 מיני פיצות לבחירה, ואם עוד יש מקום בבטן אפשר להמשיך הלאה למנות ראשונות (בממוצע 35 ₪), סלטים ופסטה (45 ₪ בממוצע). בצהרים מוגש תפריט עסקי ולקינוח מומלץ שוט של למונצ'לו מתוצרת בית. כשר.
גוסטוסו
ראול ולנברג 24, רמת החייל, תל אביב, 03-6704010
שעות פעילות: א'-ה' 12:00 עד אחרון הלקוחות, שבת - שעה אחרי צאת שבת עד אחרון הלקוחות. שישי סגור.
דלי מרקט
עוד שף יוצא ריאליטי, והפעם בחו"ל. השף עמוס חיון, זוכה תוכנית הבישול Sweet Genius, פתח בשוק הפשפשים את הדלי מרקט, סנדוויץ' בר בסגנון ניו יורקי. התפריט מציע כ-20 סוגי כריכים בלחם שאור מלא או באגט שאור בקומבינציות כגון גבינת עיזים מתובלת, גוואקמולה, פסטו של אגוזי מלך, סלרי ועגבניות מיובשות; סלמון מעושן עם גבינת שום שמיר, עירית, בצל סגול וארוגולה; קורנביף עם חרדל תותים; סנדוויץ' וייטנאמי עם חזה עוף במרינדה, וקלאסיקות כמו רוסטביף, כדורי בשר וסלט עוף. הכריכים מוגשים עם צ'יפס פריך בשתי רמות מחיר: 25, ו- 35 ₪. אופציות נוספות: סלטים (35 ₪), מרקים מתחלפים (22 ₪) ותוספות לבחירה (12 ₪). התפריט נכתב גבי קיר לוח ומתעדכן לפי היצע חומרי הגלם העונתיים ומצב הרוח של השף. בבקרים יוגשו מאפים עם ריבות וממרחים תוצרת עצמית, ושלושה סוגי ארוחות בוקר (39 ₪ עם קפה או מיץ סחוט במקום) כמו בוקר פשפשים קלאסי, סטייק אנד אגז, ופרנץ' טוסט אמריקאי במילוי חמאת בוטנים וריבה עם רוטב מייפל וסלט פירות טרי. בצד).
האווירה לא פורמאלית, צעירה ונעימה עם מוזיקה תוססת ואלכוהול במחירים טובים.
דלי מרקט
בית אשל 13, שוק הפשפשים, יפו, 03-7260820.
שעות פעילות: א'-ו', 08:00- 17:00
ביסטרו כורסאל
הרשת הצרפתית כורסאל פטיסרי שבדרך כלל מציעה קינוחים ומאפים צרפתיים התרחבה ופתחה סניף שישי במספר בתצורת ביסטרו. תקציר הפרקים הקודמים: הסניף הראשון של הרשת נפתח בשנת 2010 ברחוב דיזנגוף בתל אביב וצבר קהל מעריצים. בעקבותיו נפתחו סניפים נוספים בתל אביב וכן ברעננה ובגבעתיים. בסניף החדש נוסף למאפיה מטבח שממנו יוצאות מנות צרפתיות קלאסיות עם טוויסט תל אביבי: פייטה - מאפה מלוח על בסיס בצק עלים עם תרד וגבינת אמנטל או גבינת פטה ועגבניות (42 ₪), קרוק מדאם וקרוק מסייה (42 ₪), המבורגר סלמון עם תפוחי אדמה וסלט ברוטב ברנייז (69 ₪) ופסטות (כ-50 ₪). כנראה שההצלחה כל כך גדולה עד שבחודש הקרוב ייפתח סניף נוסף בהרצליה פיתוח. כשר.
ביסטרו כורסאל
רוטשילד 1, תל אביב, 03-4613522
שעות פעילות: א'-ה' 07:00-20:30, ו' 07:00 עד שעה לפני כניסת השבת. שבת סגור.
>> 10 המסעדות המומלצות בתל אביב על פי מדד ZAP REST
>> מסעדות במחתם שרונה
תמונות בראש העמוד ובעמוד הבית: בקפיקו. צילום: אנטולי מיכאלו
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת