נגישות
נגישות

סקירת מסעדות כשרות במרכז

מסעדות כשרות טובות הן דבר שכיום הרבה יותר קל למצוא בארץ מאשר בעבר. טכניקות בישול עדכניות וחומרי גלם חדשים ומעניינים הפכו את עבודתו של השף במסעדה הכשרה לקלה יותר. סקרנו כמה מסעדות מצוינות במרכז, שלא מתפשרות על האיכות

מסעדות במרכז חדשות מהצלחת
אלדד שחר
תאריך פרסום: 30/08/2016, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

משהו טוב עובר על עולם המסעדות הכשרות במרכז הארץ. אם בעבר מסעדה כשרה במרכז הייתה מחזה נדיר, היום כבר מדובר בסיפור שונה לגמרי. בכתבה שלפניכם ריכזנו את כל המסעדות הכשרות האטרקטיביות והשוות ביותר שפועלות כיום במרכז, כדי שתוכלו להתרשם בעצמכם מהמבחר המסנוור. 
רג'ינה בתחנה. תמונה באדיבות המסעדה
רג'ינה – תל אביב
על המקום: המבנה שבו ממוקמת רג'ינה נבנה במאה ה- 19, וגם התפריט של המסעדה כולל תבשילים ומאכלים ממגוון עדות ישראל, בהשראת תחנת הרכבת שאצרה בתוכה בליל של טעמים ושפות שהביאו עימם העולים החדשים. המסעדה מהווה מוקד עלייה לרגל לטבעוניים המחפשים מנות איכותיות במיוחד.
דגימות מהתפריט: סביצ'ה טריאסטה (קוביות דג ים עם עשבי תיבול, מיץ לימון ושמן זית – 62 שקלים), סלמון מעושן (עם פרוסות אבוקדו וצלפים – 58 שקלים), שניצל דק (עם פתיתים, סלט קצוץ ומלפפון חמוץ – 58 שקלים), סופריטו (קציצות בקר וטלה בבישול ארוך, קוביות חציל, תפוח אדמה, מנגולד ואורז לבן – 73 שקלים). 
רג'ינה, מתחם התחנה תל אביב, תל אביב. 053-9428604

דקא – תל אביב
על המקום: המסעדה הוקמה בשנת 2007, כאשר על הרכבת התפריט הופקד השף חיים כהן, שכיהן כיועץ הקולינרי שלה. בשנת 2012 נכנס לתפקיד השף רועי כהן. המסעדה עוצבה על ידי אלון ברנוביץ' ואירנה קרוננברג, מבכירי האדריכלים הפועלים כיום בישראל, והתוצאה היא אחת המסעדות היפות ביותר בארץ. 
דגימות מהתפריט: חציל שרוף (על אש גלויה, יוגורט חמצמץ, סלסה עגבניות וברוסקטה בגריל - 42 שקלים), ניוקי שקדים וצנוברים (בעבודת יד ברוטב גבינות, בצל שאלוט, מרווה ודבש טהור – 65 שקלים), פילה לברק (על ירקות מזוגגים באריסה, טחינה שחורה וויניגרט צ'יפוטלה – 110 שקלים).
דקא, התעשייה 10, תל אביב. 053-9442900
 
 דקא. תמונה באדיבות המסעדה
אתניקה - הרצליה
על המקום: מסעדת אתניקה נולדה בעקבות הרצון לחבר בין אוכל טוב וכשר לבשר משובח ביישון ביתי. בנוסף מצליחה המסעדה לשלב בחוכמה בין מנות מזרח תיכוניות למנות מערביות. היא נבחרה לאחת מהמסעדות הטובות ביותר בארץ על ידי גולשי רסט בקטגוריית TOP10
דגימות מהתפריט: קרפצ'יו מופלטה (פילה עגל טרי מגולגל במופלטה עם עלי בייבי, מתובל בשמן זית ומלח גס – 59 שקלים), פילה סלמון (נתח נורבגי מוגש לצד רוטב צלפים – 112 שקלים), קוסקוס אסאדו (תבשיל בציר בקר, יין אדום וירקות שורש – 99 שקלים), סלט פאטוש (כדורי לבנה, עגבנייה, מלפפון, בצל אדום, גמבה עם חתיכות לחם קלוי בזעתר וסומק – 49 שקלים).
אתניקה, אריה שנקר 7, הרצליה פיתוח. 053-9443411
 מסעדת אתניקה
 
לילי 24 – תל אביב
על המקום: מסעדת לילי 24 שוכנת בלב תל אביב ומציעה חוויה קולינרית חובקת עולם באווירה אינטימית. הסועדים נהנים מהכנסת אורחים לבבית ומוקפדת עד הפרט האחרון, הכוללת עיצוב עדכני בניחוח צרפתי, מלצרים אדיבים ומנות מוקפדות ביותר ממיטב הקולינריה הצרפתית. 
דגימות מהתפריט: קרפצ'יו פילה בקר (58 שקלים), פילה בקר (129 שקלים), טרטר פילה בקר (78 שקלים), ביף בורגיניון עם אטריות "קוקילט" (97 שקלים), ביצה "מימוזה" (32 שקלים).
לילי 24, לילינבלום 24, תל אביב. 053-9427428
 
בלו סקיי – תל אביב
על המקום: מסעדת שף כשרה מבית היוצר של השף מאיר אדוני, המשקיפה על הנוף מהגג של מלון קרלטון בתל אביב. המסעדה נחשבת לאחת ממסעדות הגורמה הכשרות המובילות בישראל. 
דגימות מהתפריט: מרק ערמונים (ירקות שורש, ערמונים, לוקוס בחמאה, מקדמיה קלוי, קצף חלב, שמן וניל, בריוש חמאה – 97 שקלים), וישיסואז (קרם ראטה ושמנת חמוצה, תרד בחמאה, נתחי דניס אפוי במלח ים, איולי יוזו, שקד מולבן, אספרגוס לבן, כרישה מוחמצת, שאלוט, בריוש כמהין ופרמזן – 91/109 שקלים), ניחוחות מקזבלנקה (פילה לוקוס בחמאת עשבים, מרמלדת פלפלים, תבשיל מנגולד, כרישה ולימון, קרם יוגורט, הל וזעפרן, פול טרי, כוסברה, קרם חומוס, אורגנו, חמאת עגבניות, קוסקוס – 157 שקלים). 
בלו סקיי, אליעזר פרי 10, תל אביב. 053-7104483
 בלו סקיי
מאצויה - רמת גן
על המקום: מאצויה היא מסעדה יפנית בסגנון פיוז'ן הממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן. המסעדה הוקמה בשנת 2013 ותוך זמן קצר הפכה לבשורה בכל הקשור לתרבות הקולינרית באזור תל אביב. 
דגימות מהתפריט: קינוקו אגאדשי טופו (פטריות שיטאקה בציר מתקתק על מצע של טופו כותנה או נבטים – 55 שקלים), קרפצ'יו סלמון (סלמון כבוש בסויה עם ספייסי פונזו, וואסבי, מיונז וארוגולה – 55 שקלים), שאקה פילה (קוביות פילה סלמון, עם כרוב, גזר, בצל ירוק ופטריות – 85 שקלים).
מאצויה, דרך מנחם בגין 7, רמת גן. 053-9367577
 
סושי במאצויה. תמונה באדיבות המסעדה
פאנץ' ליין – תל אביב
על המקום: כבר קרוב לשניים וחצי עשורים שמסעדת פאנץ' ליין מארחת ברוחב לב את קהל הלקוחות הנאמן שלה. המסעדה משלבת בין מנות עדכניות, בר תוסס וצבעוני ושואו ייחודי של צוות המלצרים המזמרים. 
דגימות מהתפריט: קבבוני הבית – מיקס אנטריקוט ופילה – 58 שקלים; פלטת בשרים זוגית – 168 שקלים; קינוח חלבה קדאיף – 32 שקלים.
פאנץ' ליין, הארבעה 6, תל אביב. 053-9444024

פאנץ' ליין תל אביב
לחם בשר - בני ברק
על המקום: לאחר שמסעדת לחם בשר כבשה בסערה את תל אביב, החליטו קברניטי המקום לפתוח סניף נוסף בבני ברק. המסעדה הכשרה למהדרין מציעה לסועדים חוויה המשלבת בין בשרים משובחים לבין לחמי איכות טריים. את השילוב המושלם לא ניתן לתאר במילים, כך שתצטרכו לטעום אותו בעצמכם. 
דגימות מהתפריט: סלט פנצנלה (עלים ירוקים, קרוטונים, עגבניות שרי, צנונית, גזר, בצל מדורה, ברוטב וינגרט הדרים, שמן זית ולימון – 52 שקלים), לחמעג'ון כבש (מאפה חצי ירח במילוי בשר כבש טחון, ירקות שורש, פלפל קלוי, זיתי קלמטה, מוגש בליווי מטבל טחינה – 46 שקלים), סינייה טלה (תבשיל טלה בבישול ארוך עם תבלינים ארומטיים, ירקות שורש וצנוברים, פלפל קלוי, טחינה, מונח על קרם חצילים במחבת עטופה מאפה לוהט – 92 שקלים).
לחם בשר, מצדה (כנרת) 9, בני ברק. 053-9383793
 
מנה במסעדת לחם בשר
פלורנטינה - תל אביב
על המקום: מסעדת פלורנטינה ממוקמת באחת מהפינות המוכרות ביותר של פלורנטין. בבית הקטן בעל הגג האדום ממתינה לסועדים מסעדה מיוחדת במינה הדוגלת במנות פשוטות אך איכותיות. 
דגימות מהתפריט: סלוניקי (לאבנה הבית וסלט ים תיכוני חתוך גס, מוגשים על מאפה בצק דק – 39 שקלים), פוקצ'ה פלורנטינה (פסטו, בייבי מוצרלה, פטריות טריות ועגבניות מיובשות – 32 שקלים), סלט גן (נבטים, גזר, צנונית, חסה, תערובת עלים ירוקים, מלפפון, בצל סגול – 42 שקלים), פיצה 4 גבינות (רוטב פיצה, גבינת עזים, בולגרית, מוצרלה ופרמז'ן – 49 שקלים).
פלורנטינה, אברבנאל 56, תל אביב. 053-9418810
 
ליליות - תל אביב
על המקום: מסעדת ליליות נחשבת לאחת מהמסעדות המובילות בתל אביב. המסעדה מציעה מטבח ישראלי כשר מודרני במיטבו, העושה שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר, מתוך גישה יצירתית ורעננה למסורת הבישול הים תיכוני. בנוסף ייחודה של המסעדה במיזם החברתי הפועל בה לשיקום של בני נוער בסיכון, בשיתוף עם עמותת עלם, העמותה לנוער במצבי סיכון בישראל. מדי שנה עוברים בה הכשרה מקצועית 20 בני נוער שנפלטו ממסגרות חינוכיות. 
דגימות מהתפריט: בקלה מעושנת (עם סלסת אפרסקים, אוכמניות, צלפים, טרגון וקרם דייקון עם שקדים – 62 שקלים), סלמון בעישון חם (עם איולי חזרת ואגוז ברזיל, כרישה ובצל קונפי, סלק צלוי ואספרגוס ירוק – 107 שקלים), שקדי עגל, מוח וכבד פרה ברוטב ערמונים וקוניאק (על פירה נטורל ופיסטוק חלבי קלוי עם זרעי כוסברה – 112 שקלים). 
ליליות, דפנה 2, תל אביב. 053-6130814
 
מסעדת ליליות

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
דלידה בפלורנטין: טעמים, אווירה ו'מועבט'
הקובה של מומו
מסעדות מומלצות בעיר התחתית בחיפה
תבשילי הקדירה הכי טובים במסעדות בתל אביב
ארוחה במסעדת צ'יינה ביי
יאניביצ'י עושים קולינריה משובחת
מסעדות מומלצות בקיסריה
מסעדות מומלצות בפתח תקווה
בילוי לילי בג'מס – הבחירה הנכונה של רחובות
ג'מס כובשת את הארץ – הבירה המנצחת במודיעין
בירה ואוכל טוב – החזון הציוני של ג'מס כפר סבא