נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הסושי בר בקריית מוצקין נפתח לפני חודשיים, אז כפי שאנחנו נוהגים עם כל מקום חדש – הולכים לבדוק עוד לפני ששומעים מאחרים איך היה, נסענו לארוחת היכרות. קודם כל המסעדה שוכנת במיקום מצוין: ממש לצד מסעדת סמיר אמיס (לשעבר מסעדת מוצארט), בשדרות גושן, הרחוב הראשי והגועש של המוצקינאים.
סושי בר - מבט מבפנים

המקום של סאן
המסעדה מעוצבת בסגנון יפני צעיר צבעוני ושמח – הכל משדר גיוון ועניין, ולא רק הקירות צבעוניים, אלא גם האוכל.

את פנינו קיבלה סאן – היא גם אחת מבעלי המקום וגם השפית עצמה. ידוע שבמסעדות אסיאתיות יש שיכר מעניין, ולכן החלטנו להזמין שיכר שזיפים, צ'ויה (18 שקלים), ובירת ספורו (24 שקלים). הצ'ויה הגיעה במעין צנצנת זכוכית קטנה וחמודה והבירה פשוט היתה מעולה. בקצה הצנצנת, לאחר שמסיימים ללגום את השיכר – ממתין שזיף מהול באלכוהול טהור. רעיון מצוין וסיום מתוק למשקה.

למנות ראשונות הלכנו על הקלאסי והזמנו אגרולים (שניים ב-14 שקלים).יחי הטיגון העמוק! כמה שזה טעים – לא יעזור בית דין. הזמנו בנוסף מרק חמוץ חריף (20 שקלים) שהיה פשוט מעולה. זהו אחד המרקים האהובים עליי, וכאן בסושי בר עשו אותו בדיוק במינון הנכון של הטעמים – לא יותר מדי ולא פחות מדי, מלא בנבטים, בצל ירוק, פטריות וכל טוב הארץ.

לא רק סושי
למנות עיקריות - התלבטנו מה להזמין לאכול כי המקום באמת מתמחה בסושי, אבל התפריט מפתה, ויש גם מנות נודלס מעניינות. בעצת סאן הלכנו על סושי סאנרייז ועל מנת פאד תאי. בחרנו טוב, אבל אין ספק שהסושי היה מ-ד-ה-י-ם. הוגש על צלחת מקושטת בעירית, עליה הונח הרול שהזמנו: סלמון, אבוקדו, בטטה, ספייסי, עטוף בסלמון עם שבבי בטטה, עירית, טמפורה, שומשום שחור וספייסי מיונז עם טריאקי מעל ובצד. טעים ומומלץ ביותר!
צ'ויה ובירת ספורו

והנה אני מגיעה לשלב בו הבנו שסאן היא גם השפית. בזמן שהמתנו לאוכל צפינו במסך טלוויזיה בו שידרו סרטון הכנת סושי. דיברנו על זה בינינו ואז המלצרית אמרה שזו שמדגימה בסרטון היא סאן, והיא בדיוק מכינה לנו את המנה.
סושי איכותי ומעניין. סושי בר בקריית מוצקין

סאן מגיעה משושלת של מסעדנים. משפחתה היא הבעלים של מסעדות סיניות רבות וידועות, והיא כילדה גדלה בין הסירים ומכירה את כל סודות המטבח. סאן בעצמה נערית וצעירה, ובעברה התמחות גם בכדורגל נשים.

קינוח טוב – הכל טוב
וכעת הגענו לשלב הקינוחים. ידוע מה קורה בדרך כלל במסעדות סיניות/אסיאתיות בגזרת הקינוחים המטוגנים: מככבים הבננה והאננס החמים עם הגלידה בצד – אבל להפתעתנו, גילינו שיש גם קינוח אחר שאפשר לטגן במסעדות אסיאתיות.

כאשר שאלנו את המלצרית החביבה על מה היא ממליצה היא המליצה על כדורי הקוקוס (15 שקלים). זרמנו איתה. כדורי הקוקוס הגיעו עטופים בבצק דק וקריספי במיוחד, בזילוף עדין של מייפל מעולה, ובזיקה של אבקת סוכר בדיוק במידה הנכונה. כל ביס פשוט בטעם פיסת גן עדן – ואין ספק שהיא צדקה.

וכך בטעם מתוק מדבש (או ממייפל) יצאנו חזרה לביתנו, נפרדנו לשלום מסאן המדהימה והמלצרית הסופר אדיבה. תודה רבה.
 
חשבון בבקשה:
צ'ויה – 18 שקלים
בירת ספורו – 24 שקלים
אגרול – 14 שקלים
מרק חמוץ חריף – 20 שקלים
סושי סאנרייז – 55 שקלים
פאדי תאי – 52 שקלים
כדורי קוקוס – 15 שקלים
סה"כ: 198 שקלים לשניים

סושי בר, שדרות גושן 2, קריית מוצקין. 053-4274159

* הכתבת הגיעה כאורחת המקום

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
סושי בר בחיפה
053-4274159

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נתח בשר בראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)
אסאדו בר באלונים (צילום: באדיבות המקום)
סטייק בברסרי 107 (צילום: באדיבות המקום)
מנה של מסעדת סבידה (צילום: באדיבות המקום)
בירות של מסעדת ליבירה בחיפה (צילום: באדיבות המקום)
אותנטיות יוצאת דופן במסעדת גאורגיה
בשר משובח ב-BACK TO BLACK
חדשה בשכונה: מרינדו יקנעם
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי