נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

עולם הקולינריה חוגג בימי הקיץ. תפריטי קיץ רואים אור, פסטיבלים עתירי יינות נחגגים, ונדמה כאילו הקיץ הוא מסיבת אוכל אחת גדולה. אז מה קורה בימים אלו במסעדות? כל החדשות לפניכם.

קלמארי סגול על הפלנצ'ה. שצ'ופק. צילום: יחסי ציבור

פסטיבל ים ויינות לבנים בשצ'ופק
בין התאריכים 15/07-31/07 יחגגו במסעדת שצ'ופק בתל אביב את הקיץ עם ספיישל מנות פתיחה, מבחר יינות לבנים של יקב רמת הגולן ויקב הרי גליל. אירוע הפתיחה ייערך ביום שישי, 15/07, החל משעה 12:00 באווירה יוונית ושמחה. ברקע ינגנו יעקב סמרי וגרגוריס. לכבוד הפסטיבל נבנה תפריט בהשראה קיצית ובמחירים מיוחדים. מנות פתיחה ב-25 שקלים: סלמון כבוש בעארק; קלמרי סגול על הפלנצ'ה; סביצ'ה דג ים; סלט שרימפס קר ועוד. יינות לבנים, מבעבעים ומובחרים במחירים אטרקטיביים: בקבוקים של יקב רמת הגולן ויקב הרי גליל ייפתחו גם לכוסות, הזדמנות לטעום יינות מיוחדים: ירדן שרדונה קצרין, ירדן בלאן דה בלאן, ירדן סובניון בלאן, הרי גליל אביבים, גליל בלאן דה נואר ועוד. עד 149 שקלים לבקבוק, 28-35 שקלים לכוס. לאלו שרוצים להמשיך את החגיגה גם בבית, ניתן לרכוש את היינות הביתה במחירי חנות - 69-119 שקלים.

תפריט קיץ בפיש מרקט תל אביב
פיש מרקט, מסעדת הדגים החלבית-כשרה של השף קובי עבד, משיקה תפריט קיץ הכולל מנות כמו סביצ'ה מוסר ים (62 שקלים); שווארמה דגים (79 שקלים); ברבוניה בפלפלים, לימון ושום (99 שקלים) ועוד.

תפריט חדש ל-206 דגים
מסעדת 206 דגים משיקה תפריט קולינרי חדש. התפריט נבנה על ידי שף הבית מזה 16 שנה - איציק הראל, ובמרכזו מנות דגים טריים ופירות ים. בין המנות החדשות: טרטר טונה; סלט וויאטנמי; קרואסון כבד אווז; סשימי סלמון; סלט שורשים; עלה פסטה טרייה; לזניה של דייגים; ריזוטו פירות ים; פילה פורל עם ירקות ועוד.
 סשימי סלמון ב-206 דגים. צילום: אפיק גבאי
ערב פליאו במרינדו עין גב
מסעדת מרינדו עין גב מארחת את איילת ניר להרצאה וארוחת פליאו בשרית במיוחד. חמישי, 14 ביולי, בשעה 20:00. בתפריט: מנות ראשונות - טרטר שייטל צלפים וטפנד מגולגלת, נקניקיית טלה ביתית וסלט ירוק. עיקריות - מחבת בשרים עם קבב טלה צנובר נענע, ספריבס טלה, אסאדו עגל, סטייק אנטרקוט, שיפוד שומן טלה בתוספת ירקות מהגריל ובטטה מדורה. לקינוח: סלט פירות עם קצפת. מחיר הארוחה - 189 שקלים לסועד (כולל יין). מספר המקומות מוגבל, יש להזמין מקום מראש.
בשר במרינדו. צילום: נקודה צפונית, אורי אמיתי 
טפאו מתחדשת
טפאו הרצליה משיקה תפריט חדש שהורכב על-ידי השף אבי כהן, מראה חדש למסעדה בתל-אביב ותפריט קוקטיילים שהורכב על-ידי המיקסולוג אדי ניומן. התפריט החדש מחולק ל-7 קטגוריות: PAN Y PINTXOS (לחם ופינגר פוד), CEVICHE (סביצ'ה), VEGETALES (מנות צמחוניות), SPANISH CLASICO (מנות ספרדיות קלאסיות), MARISCOS (פירות ים),  PAELLA  (פאייה) ו-CARNE (בשר).

מסעדת כיתאבון מארחת את יקב שטרן
מסעדת כיתאבון בנצרת חוברת ליקב הבוטיק הגלילי שטרן, לערב של ארוחת טעימות בת 6 מנות, שהורכבה במיוחד לערב זה, בליווי יינות היקב הטובים והמוכרים. הערב המיוחד יתקיים ביום שישי, 29.7.16 החל מהשעה: 20:00. עלות לסועד: 225 שקלים. 
עוף ממולא בגבינה ערבית. מסעדת כיתאבון. צילום: ליאור חורש

Happy Hour בטייגר לילי רמת החייל
טייגר לילי רמת החייל פותחת מסורת של Happy Hour, במסגרתה ייהנו האורחים מ-30% הנחה על כל המנות הראשונות והאלכוהול המוגשים במסעדה. ימי ראשון עד חמישי, בשעות 16:00-19:00. בנוסף, 30% הנחה על כל המנות הראשונות המוצעות בתפריט.

בורגר סאלון מארחת את אמא לימוזין
מסעדת לימוזין הצפונית תבקר בסניף הראשל"צי של בורגר סאלון לערב קיצי ומלא בשר, ב-19.7 החל מהשעה 19:00. האסאדו יעושן בתנורי עישון ייחודיים, אותם יביאו לצורך האירוע כבר משעות הצהריים לסניף.  
ההמבורגר של בורגר סאלון. צילום: דרור כץ

המטבח הקליפורני מגיע לצפון תל אביב
בשכונת נאות אפקה שבתל אביב נפתחת מסעדת סנטה רוזה - מסעדה חדשה המציעה מטבח קליפורני, פרי חלומה של חן שמגר, בוגרת ה- French Culinary Institute. הסגנון הקליפורני מאופיין בטריות, בעונתיות ובדגש על שימוש בחומרי גלם מהחקלאות המקומית (מה שנקרא farm to table). בין המנות בתפריט: סלט חם של פירות ים שרימפס, קלמארי, מולים, ושעועית לבנה בנוסח טוסקנה עם עלי תבלין טריים מרווה, טימין (54 שקלים); טרין כפרי לצד בריוש, צ'אטני  אגסים, עגבניות, צימוקים, צ'ילי, כוסברה (47 שקלים); גספצ'ו עגבניות צהובות (36 שקלים) ועוד. 
סנטה רוזה. צילום: שרית גופן
בראנץ' שישי במסעדת אלומה הירושלמית
שף מיכאל כץ מתחיל את סוף השבוע עם ארוחת בראנץ' מפנקת בימי שישי במסעדת אלומה החדשה במלון קראון פלאזה ירושלים, בין השעות 10:00-15:00. התפריט כולל בר לחמים, בר סלטים, מנות חמות  וקינוחים. 75 שקלים לסועד.

בר יין חדש במלון המלך דוד
מלון המלך דוד ירושלים משיק בר יין חדש באולם ה'אוריינטל בר' בלובי של המלון. בר היין החדש מציע תפריט עשיר ומגוון של יינות ישראליים, קוקטיילים ומשקאות לצד תפריט מתאבנים עם מנות מיוחדות שהותאמו להגשה לצד היין על ידי שף המלון, דוד ביטון.

עסקיות חדשות במסעדת סילו
מסעדת סילו (פארק פרס בחולון) של השף רובי פורטנוי משיקה תפריט עסקיות מיוחד ועשיר בסגנון איטלקי- ים תיכוני. בין העיקריות מתפריט העסקיות: פורל/לברק/סלמון – 95 שקלים; קנלוני בשר – 75 שקלים; לינגוויני/רביולי – 74 שקלים ועוד. מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית, לשתייה – לימודה או תפוזים. א'-ה', 12:00-16:30.

קילשון עוף של מסעדת סילו. צילום: לינה מיארה וערן שמר

משלוחים ברוזינקא
כשנה לאחר פתיחתה, מסעדת רוזינקא משיקה שירות משלוחים מתפריט המסעדה בימים א-ה'. עסקית צהריים במשלוח כוללת מנה ראשונה לבחירה: סלט או מרק, לצד מנה עיקרית ובליווי מגוון תוספות לבחירה. מחיר העסקית נקבע לפי מחיר המנה העיקרית (בין 52-68 שקלים).

ימי שלישי פרובינסטאון באוגיז
בבר האוכל אוגיז (שוק לוינסקי בת"א) מציעים שבירת שגרה, ומשיקים לכבוד הקיץ תפריט בהשראת העיירה "פרובינסטאון", אשר מתמחה במאכלי ים, דגים, ואוכל רחוב מודרני על הקייפקוד בחוף המזרחי. בין המנות: שרימפס גורגונזולה עם אגוזי מלך ויין מוסקט - 56 שקלים; פופקורן שרימפס עם רוטב הדרים פיקנטי 46 שקלים; פופקורן קלמרי סגול ורוטב ליים מעושן ופיקנטי - 46 שקלים; קלאמרי פלנצה ברוטב צ'וריסו איולי, שעועית ירוקה ועגבניות שרי - 58 שקלים; סקאלופ צרובים - רוטב ברבלאנק הדרים עם שומר צרוב וצ'ילי - 68 שקלים; מולים ניו זילנד בעשבי תיבול עם צ'יפס - 68 שקלים.

שרימפס פרובינסטאון באוגיז. צילום: תומר הרמן

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עכשיו אילת. איפה הארוחות הכי משתלמות?
שיראטויה: יפנית אמיתית בתל אביב
מסעדות חדשות בתל אביב
פסטיבל סרי לנקה באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
פסטיבל פרו באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
ארבעה בראנצ'ים שווים באזור המרכז
לא חייבים בבית: אוכלים בחוץ בחוה"מ פסח
ארוחת החלומות בסנטה רוזה
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2024? מסעדות כשרות ומומלצות
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח