נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בארצנו יש מבחר גדול של מסעדות חלביות כשרות. התפריט מגוון וכולל מנות טאפאס, סלטים, כריכים, פסטות ועוד. הקינוחים חלביים ואיכותיים, והמגוון מאפשר לנו לנסות בכל פעם מנה חדשה. בחרנו הפעם להציג לכם 14 מסעדות מצפון ועד דרום.

מון שרי – קריית שמונה
על המקום: מסעדה ייחודית הכוללת שני מתחמים נפרדים – מתחם בשרי ומטבח חלבי, כאשר בשני המתחמים מוגשות מנות כשרות למהדרין. מאחורי המון שרי ותק של  קרוב לשני עשורים: בתחילת הדרך המסעדה פעלה בקניון נחמיה ואילו בשנת 2010 עברה למשכנה החדש במרכז העיר.  
דגימות מהתפריט: בוקר ישראלי (2 ביצים עשויות כבקשתך, סלט ירקות קצוץ, גבינות הבית, לחמים לבחירתך, חמאה, רטבים, שתיה קרה ושתיה חמה – 45 שקלים), הום פרייז (קוביות תפו"א עם צ'ילי – 45 שקלים) בייגל טוסט צהובה (גבינה צהובה ועגבניה, לצד סלט ירקות עשיר – 39 שקלים), פטריות ממולאות (בגבינות הבית, ברוטב פטריות ושמנת מוקרם בעיטור עלי ירק – 52 שקלים).
מון שרי, שדרות תל חי 120, ליד תחנת דלק yellow, קריית שמונה. 053-9440919
 
>> 10 המסעדות החלביות הכי מומלצות לפי גולשי רסט
 מסעדת שלה בקריית מוצקין
שלה – קריית מוצקין
על המקום: מסעדה כפרית כשרה למהדרין המזכירה באופיה את בתי האוכל המקסימים של חבל הפרובאנס. המסעדה מהווה אבן שואבת לחובבי מנות כשרות ואיכותיות מכל אזור הקריות והצפון. 
דגימות מהתפריט: לזניית פטריות (דפי פסטה טריים ממולאים ברוטב שמנת וקרם פטריות, מוקרמים בשני סוגי גבינות בליווי רוטב לבחירה: שמנת/עגבניות, בתוספת סלט אישי – 58 שקלים), כדורי ריזוטו (מוגש על מצע סלט עלים בליווי מטבלים – 34 שקלים), חציל על האש (עם עגבניות מגורדות, בצל סגול, בצל ירוק וגבינה בולגרית 5% מעודנת, מוגש עם לחם כפרי – 34 שקלים).
שלה, יששכר 15, סמוך לתחנת הרכבת, קריית מוצקין. 053-9443006

>> בא לכם משהו קליל ביום ראשון? בקרייזי סאנדיי מחכות לכם הטבות שוות מהמסעדות הכי טובות בארץ
 
קפה רוטשילד – קריית ביאליק
על המקום: קפה רוטשילד מזמין אתכם לארוחות על טהרת המטבח האיטלקי בשעות הבוקר והצהריים. עם רדת הערב משנה המקום את פניו והופך למסעדת דגים מעודכנת. 
דגימות מהתפריט: תסביך הסביח (חציל בלאדי, ביצה קשה, טחינה, בצל ספרדי ופטרוזיליה עטופים בטורטיה שזופה ופריכה לצד סלט קצוץ וטחינה – 48 שקלים), כריך חביתה (גבינת שמנת, מלפפון חמוץ, עגבנייה, חסה – 39 שקלים), בורגר חלומי (שלישיית מיני בורגר חלומי, רוטב הבית, לבבות חסה, עגבנייה, בצל ספרדי לצד צ'יפס, קטשופ ומיונז – 52 שקלים).
קפה רוטשילד, קרן היסוד 19, קריית ביאליק. 053-9387487

קפה רוטשילד, קריית ביאליק

ארסטו – קיסריה
על המקום: מסעדת ארסטו ממוקמת באחד האזורים היפים בישראל, בנמל קיסריה העתיק. המסעדה מציעה תפריט עשיר במיוחד המחמיא לחוויה התיירותית בכל שעה שהיא ביום. 
דגימות מהתפריט: ברוסקטה מוצרלה (עגבניות, קרעי מוצרלה, עלי  בזיליקום, קרוטונים, שמן זית, פסטו ובלסמי ממודנה – 48 שקלים), רביולי במילוי ערמונים (בשמנת פטריות – 68 שקלים), תפו"א אדמה מוקרם (בשמנת פטריות – 42 שקלים), שיפודי סלמון (על מצע נודלס אסיאתי – 85 שקלים).
ארסטו, הגן הלאומי, קיסריה. 053-9385166
 ארסטו בנמל קיסריה
הבית בעולש – עולש
על המקום: בית קפה חלבי המכהן גם כגלריה לפריטי אספנות וכלי בית. המקום מעוצב כבית טוסקני כפרי ומרהיב ביופיו וכולל גם חצר פורחת גדולה. החל משנות החמישים של המאה הקודמת המבנה שבו פועל כיום הבית בעולש שימש כלול תרנגולות, מחסן טכני ואפילו אולם נשפים במשך תקופה מסוימת. כל אחד מהפריטים המיוחדים המוצגים בגלריה ניתנים לרכישה. 
דגימות מהתפריט: טוסט בהרכבה אישית – 45 שקלים), סופלי (אורז פסטו במילוי גבינת בייבי מוצרלה בציפוי פריך בליווי יוגורט נענע – 34 שקלים), חציל בטחינה בזיליקום (עם עגבניות, פטרוזיליה וטחינה בזיליקום – 34 שקלים), הפיצה הטבעונית (רוטב עגבניות ואנטיפסטי מעל – 44 שקלים). 
הבית בעולש, שדרות היוגב, עולש. 053-6130876
 הבית בעולש
דקא – תל אביב
על המקום: מסעדת שף שהוקמה ב-2007 ונחשבת לאחת מחלוצות המטבח העילי הכשר, ובוודאי שבתל אביב. בעיני רבים מסעדת דקא היא מהמסעדות היפות ביותר בישראל. בדקא מתארחים כדרך קבע פוליטיקאים, אנשי עסקים, ולשם מביאים את האורחים  מחו"ל כדי להראות להם איך עושים קולינריה כשרה ומצוינת בארץ הקודש. 
דגימות מהתפריט: פוקאצ'ה בעבודת יד (צלויה על הגריל, בליווי איקרה, לבנה, טחינה וציזיקי יווני – 39 שקלים), מרק בויאבז עשיר (בניחוח תפוז, פרנו וכוסברה – 44 שקלים), פילה לברק בגריל (ירקות מזוגגים באריסה, טחינה שחורה, ויניגרט צ'יפוטלה – 120 שקלים), פאייה שחורה ודגי ים (260 שקלים).
דקא, התעשייה 10, תל אביב. 053-9442900
 דקא בתל אביב
פלורנטינה – תל אביב
על המקום: פלורנטינה ממוקמת באחת מהפינות המוכרות והאהובות ביותר של פלורנטין, בבית הקטן עם הגג האדום, שהיום מוקף במרפסת נעימה ופסטורלית. האוכל המוגש בפלורנטינה, בדומה לעיצוב המדליק של המקום, מבוסס על מינימום מניירות ומקסימום פשטות וטעם טוב. 
דגימות מהתפריט: סלוניקי (לבנה הבית וסלט ים תיכוני חתוך גס, מוגשים על מאפה בצק דק – 39 שקלים), בוזוקי יווני (עגבנייה, מלפפון, בצל סגול, זיתים שחורים, חסה, פלפל אדום קלוי, גבינה בולגרית, שמן זית, זעתר ולימון – 44 שקלים), ריזוטו בטטה וערמונים (52 שקלים).
פלורנטינה, אברבנל 56, תל אביב. 053-9418810
 
לוצ'אנה – ממילא, ירושלים
על המקום: לוצ'אנה ממוקמת בבית משפחת קלארק, הנחשב לאחד מהמבנים היפים והמעניינים ביותר בממילא ומשלבת בחכמה וברגישות בין מזרח ומערב, מסורת וחדשנות, פשטות ותחכום. 
דגימות מהתפריט: פטוצ'יני אולי אוליו (פסטו, עגבניות שרי ושום – 64 שקלים), סלט פטה איטלקי (חסה, מלפפון ירוק, עגבניות, בצל סגול, טפנד זיתים שחורים בשמן זית לימון – 67 שקלים), פיצה פסטו (רוטב פסטו, מוצרלה, שמן זית ובזיליקום טרי – 62 שקלים), פיצה בצלים (בצלים צלויים ומוצרלה – 64 שקלים).
לוצ'אנה, שדרות ממילא 8, ירושלים. 053-9419222
 לוצ'אנה ממילא
דון ויטו – קריית אונו
על המקום: מסעדת דון ויטו נפתחה בשנת 2004 מתוך רצון להנציח את אייל פלד, בן המשפחה שנהרג בתאונת דרכים בשנת 2000 בעת ששהה בתאילנד. אייל אהב יותר מכל לארח את החברים שלו ברוחב לב ואהב את החיים, אוכל טוב ויינות משובחים. שמה של המסעדה הוא למעשה הכינוי שבו נהגו חבריו של אייל לקרוא לו. 
דגימות מהתפריט: פוקאצ'ת הבית (אפויה בתנור אבן ומוגשת עם מטבלים משתנים – 18 שקלים), פיצת פונגי (רוטב עגבניות קלאסי, פטריות פורטבלו, מוצרלה וארוגולה – 52 שקלים), פסטה ארביאטה (רוטב פומדורו, עגבניות, צ'ילי, אורגנו ושום – 51 שקלים), סלט סיציליאני (חסה, ארוגולה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, קרוסטיני, צנונית, קשקבל ברוטב סלסה ורדה – 58 שקלים)
דון ויטו, צומת תל השומר דרום, קריית אונו. 053-9440653
 
רות – נס ציונה
על המקום: מסעדת רות ממוקמת בלב לבו של פארק המדע ברחובות, ומהווה פינת חמד נעימה ושקטה בפארק שוקק החיים. התפריט העכשווי נבנה בהשראת המטבח הישראלי, אך ניכרות בו השפעות מכל רחבי העולם. במסעדה ניתן לרכוש מגוון רחב של מוצרים כמו יינות, לחמי מחמצת, מאפים ועוגות תוצרת בית.  
דגימות מהתפריט: רחובות יפו (כנאפה במילוי גבינת פטה משובחת וירקות קלויים, בתערובת תבלינים אותנטיים – 24 שקלים), ארטישוק א-לה רומנה (ארטישוקים ים תיכוניים צלויים בטאבון, שרי, זיתי קלמטה, בזיליקום, ברוטב שמנת פרמז'ן – 26 שקלים), לברק ערבה (לברק צרוב בקראסט עשבי תיבול מונח על גראטן תפו"א, עגבניות מיובשות, שום קונפי – 58 שקלים), מלבי שמנת ביתי (בזילוף מי ורדים, קוקוס קלוי ושברי בוטנים, מונח על וופל הולנדי – 36 שקלים).
רות, אילן רמון 2, נס ציונה. 053-9387514

וינו דל מאר – אשדוד
על המקום: בר יין ומסעדת שף ים תיכונית על חוף הים הצפוני של אשדוד. קברניטי המקום הקימו את הוינו דל מאר על מנת להגשים את החזון האישי שלהם: להביא את תרבות האוכל והיין הספרדית לסצנת הבילויים בעיר. הבר של המסעדה כולל יותר מ-50 סוגים של קוקטיילים ויינות, והמטבח מציע לסועדים מנות צבעוניות, מקוריות וטעימות. 
דגימות מהתפריט: חציל מדורה (קלוי על האש, טחינה ביתית, סלסה ירוקה פיקנטית, שמן זית – 38 שקלים), פרנה על חלוקי נחל (מוגש עם פלפל חריף, קונפי שום ושמן זית בלסמי – 18 שקלים), דניס פרפר (סלקים בגלייז רימונים, ארטישוק בגריל וקונפי שרי – 106 שקלים), ניוקי גבינות (קרם תירס, גבינה כחולה ושמן כמהין – 66 שקלים).
וינו דל מאר, מרטין בובר 1, אשדוד. 053-7102145
 
שביל עזים – טל שחר
על המקום: שביל עזים היא מסעדת שף מיוחדת במינה, השוכנת למרגלות ירושלים, ממש בכניסה למושב טל שחר. המסעדה מארחת אירועי בוטיק וכן מתפקדת על תקן מעדניה. לצד מנות שף ייחודיות יכולים האורחים ליהנות מגבינות עזים טריות הישר מהמחלבה, מפסטות טריות, דגים כבושים, זיתים משובחים ועוד.  
דגימות מהתפריט: סלט גבינה כחולה (מיקס עלי בייבי, קרעי חסה, גבינה כחולה, פירות העונה ברוטב הדרים – 66 שקלים), פלאפל גבינות (מיקס ארבע גבינות בציפוי פנקו וקצח – 37 שקלים), פרחי כרובית קראנצ'י (לצד איולי מתקתק – 29 שקלים), ברבוניות בתנור (בציפוי קריספי פנקו ותוספת פירה חלק – 94 שקלים).
שביל עזים, במתחם מעצבים ביקב, בכניסה לטל שחר. 053-9442131

שביל עזים, מושב טל שחר

אנג'לינה פיצה ופסטה – אילת
על המקום: המסעדה האיטלקית הכשרה המובילה בעיר הדרומית. הפיצות החמות המוגשות במקום נאפות בתנור העצים הלוהט ויחד עם האנטי פסטי, הפוקאצ'ות והפסטות האיכותיות, מרגישים הסועדים כאילו קפצו לרגע קט לאיטליה.
דגימות מהתפריט: פיצה מלנזנה (רוטב עגבניות, חצילים, גבינת פטה, גבינת מוצרלה ואורגנו טרי – 52 שקלים), סלט תרד וארטישוק (תרד, ארטישוק קונפי, עגבניות שרי, בצל, ויניגרט הדרים – 49 שקלים), רביולי 4 גבינות (58 שקלים), פנקוטה וניל בליווי פירות יער – 35 שקלים. 
אנג'לינה פיצה ופסטה, טיילת המלך שלמה, ישרוטל המלך שלמה, החוף הצפוני, אילת. 053-9443494
 
קפה לנדוור - אילת 
על המקום: הסניף הדרומי ביותר של רשת קפה לנדוור מציע ללקוחותיו כמיטב המסורת מבחר ארוחות בוקר ומאפי בוקר מיוחדים, מגוון כריכים וטוסטים והיצע מרשים של מנות עיקריות איכותיות. הסניף ממוקם בפארק הקרח, המקום הקר ביותר בעיר הכי חמה בישראל.  
דגימות מהתפריט: פיצה ארבייטה (רוטב עגבניות, סרירצ'ה ופלפל חריף – 49 שקלים), פילה דניס על הפלאנצ'ה (מוגש עם תוספת לבחירה וסלט ירוק – 84 שקלים), פיש אנד צ'יפס (דג בציפוי פריך עם עשבי תיבול. מוגש בתוספת צ'יפס, איולי צ'יפוטלה וצזיקי מלפפונים בתוספת סלט ירוק – 74 שקלים).
לנדוור אילת, קאופמן 8, פארק הקרח, אילת. 053-9381145

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
דלידה בפלורנטין: טעמים, אווירה ו'מועבט'
הקובה של מומו
מסעדות מומלצות בעיר התחתית בחיפה
תבשילי הקדירה הכי טובים במסעדות בתל אביב
ארוחה במסעדת צ'יינה ביי
יאניביצ'י עושים קולינריה משובחת
מסעדות מומלצות בקיסריה
מסעדות מומלצות בפתח תקווה
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2024? מסעדות כשרות ומומלצות
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח