מסעדת לילית מובילה בשנים האחרונות מיזם חברתי ייחודי שמתקיים בשיתוף עם עמותת על"ם, במסגרתו בני נוער בסיכון שנפלטו ממסגרות חינוכיות, בגילאי 14-20, עוברים הכשרה מקצועית בת שנה וחצי במקצועות הטבחות והקונדיטוריה. תוכנית ההכשרה מתקיימת במסעדה, היא מתבצעת בקבוצות קטנות, תוך התאמה אישית לצרכים הייחודיים וליכולות של כל נער ונערה. המתלמדים עובדים עם השף וצוות הטבחים במטבח ומכינים את האוכל שמוגש במסעדה. במקביל להכשרתם עוברים בני הנוער תוכנית טיפולית ארוכת טווח בליווי עובדת סוציאלית.
ביום שני 8 ביוני, יפתח נעם דקרס, שף המסעדה, בסדרת מפגשים קולינריים בהם יארח במסעדתו שפים ישראלים מובילים לארוחות משותפות. מטרת המפגשים היא לחשוף את נערי פרוייקט על"ם לצד קולינרי השונה מזה של דקרס, בעזרת מפגשים עם שפים ממסעדות שונות הדוגלות בסגנונות קולינריים שונים בתכלית מזה של מסעדת לילית. במפגש הראשון יתארח במסעדה שף
מתאבן:
ספלון בויאבז עם רויי על ברוסקטה
מנה ראשונה:
חריימה של טונה אדומה צרובה
עם לימון כבוש, כוסברה וזיתים במלח ים
מנת ביניים:
מוסר אורגני
עם קוסקוס ירקות שורש, קונפי עגבניות וזעפרן
מנה עיקרית:
סינטה צרובה של עגלה שמנה
עם תבלינים מהודו-סין, בטטה בתנור אבן, קרמל סויה וקשיו קלוי
קינוח:
ברולה קוקוס-הל-תפוז
עם מוס שוקולד, רוטב תפוזים ובזיליקום
שתייה חמה
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת