נגישות
נגישות

מושב החורף של חנדלה

'חנדלה', בית קפה-מסעדה במושב גבעת חן, אירחה את עפר פרלמן והתושבת החוזרת לארוחה כפרית ארצישראלית-איטלקית מסורתית, כולל שקשוקה מרגשת ורביולי עתיר טעמים וכולסטרול

מסעדה ביום המסעדות של rest
עפר פרלמן
עפר פרלמן
תאריך פרסום: 16/02/2010, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

חנדלה. חנדלה. לא יודע, גם בפעם השנייה, כדרכם של מקומות עם קריצה יידית מדומה, זה לא בדיוק השם הראשון שקופץ לי לראש כשחושבים על ערב מחוץ לבית, אלא יותר לכיוון בילוי משותף עם של דודה שלי ומיטב חברותיה. ואכן, כשזו שמעה על שליחותי ל'חנדלה', הקפה-מסעדה המדוברת, מיהרה להמליץ על מגוון ארוחות הבוקר. אך לא אני אתן לדעות קדומות או אילו קרובי משפחה להשפיע עלינו. שמנו פעמינו אל מושב גבעת ח"ן לבחון את הנכס, אחת עולה חדשה ילידת הארץ (סיפור ארוך) ואחד סתם רעב.

רגלנו אך חצתה את הסף והחששות המוקדמים החלו להתפוגג. אמצע שבוע, אמצע השרון - והמקום הומה. חלל רחב ידיים, כיאה ללול בדימוס, מלא כמעט מפה לפה בסועדים, בניגוד כמעט מוחלט לשקט האפלולי שמסביב. עיצוב חמים ופשוט ועם זאת אלגנטי, אידאלי לדייט ראשון עם פליטות 09 או בראנץ' עם הגיסה. על שני חצאי גולדסטאר מהחבית (22 ₪) ניסנו לפענח את הסוד, שללא עודף פרסום או יחסי ציבור השמועה אודותיו עוברת מפה לאוזן בין הערים הקרובות - רעננה, כפר סבא והוד השרון. כנראה, הבנו, שבאמת טעים פה.

אם ביום ניתן לראות בחנדלה בעיקר אמהות צעירות שבאו לעשות סיבוב דאווינים עם התינוק הבורגני החדש, אזי לקראת ערב מגיעות המשפחות לאיזו ארוחה טובה. בסופי שבוע, כך מספרים, זהו תורם של בני התשחורת לצבוא על המקום ולהתמקם על הבר הצנוע. בהתאם, התפריט מהלך על קו התפר בין בית קפה למסעדה, דהיינו מסלטים וכריכים וכלה בבשרים על הגריל.

פצחנו בניוקי במילוי גבינת צאן ששחו להנאתם ברוטב שמנת ורוזמרין (34 ₪), ושקשוקה תרד מוקרמת בגבינת קשקבל, בתופסת סלט ירקות, סלסלת לחמניות וחמאה (49 ₪), מנה שניתן להשיג גם במהדורת הבוקר של חנדלה. העולה החדשה השתוממה מול צורת ההגשה המסורתית במחבת לוהטת והתוודתה שמדובר בלא פחות בשקשוקת הבכורה בחייה. לא אתבייש לומר שהתרגשתי מהמעמד שהגורל זימן לי. יד ביד בצענו את הלחמניה הטריה בדרך לטבילתה בביצה המבהיקה. "אל תדאגי", הרגעתי אותה שעה שפרץ החלמון הזהוב לכל עבר, "תטעמי". אמנם העלמה לא ידעה להעריך את פלא העדרות העגבניות מהתבשיל, אבל ביס אחד הספיק וחנדלה, כמו גם התנועה הציונית, רשמו עוד לקוח מרוצה.

המלצרית האדיבה, שלא הייתה מודעת לתקדים הבינלאומי שהתרחש זה עתה, מיהרה להציג את הסיבוב הבא. מצידו הימני של השולחן, רביולי במילוי גבינת פרמז'ן בשמנת (49 ₪), ממשיך את הקו האיטלקי. מנגד, בפינה השמאלית, פרגית ברוטב טריאקי ובוטנים בתוספת ירקות מאודים (59 ₪) המעמתת בין האוריינט ללבנט. הרביולי רחבים, כרסתנים ומהווים פצצת כולסטרול מהנה במיוחד. שני הנתחים הבריאים של בשר הפרגיות צלויים לעילא, נחים במשרה מתקתק ומעולה, מקושטים לתפארת בעטרת קבוקים גרוסים. הניסיון לשחק אותה בריא עם שלל כרוביות וברוקולי למיניהם לא עמד במבחן המציאות, והמחשבות נדדו לפירה הגון בחמאה.

אמנם שקשוקה טרם נקרתה בדרכה של התושבת החוזרת, אבל מקופלת? מכירה מימים ימימה. כמה נפלא שבחנדלה יזמו כוס שוקו משודרגת בדמות מפגש בין כוס חלב חם עם מקופלת שוקולד (16 ₪). יחד עם קפה הפוך גדול (14 ₪) הסתערנו על פרוסת עוגת שוקולד חמה לצד כדור גלידת וניל וקצפת (30 ₪), ופרוסה שנייה של עוגת גבינה אפויה יחד עם שמנת חמוצה (29 ₪). כבעל סטנדרטים בלתי אנושיים בעוגות גבינה (תודה אמא), איני יכול לשקר ולספר שזו שמוכנת בפסגות גבעת ח"ן זעזעה את עולמי, אולם בזכות הקומבינציה כפית שמנת, כפית עוגה בהחלט הייתה מספקת. השוקולד מאידך, לא נזקקה לתגבורת חיצונית והושמדה במהירות עד תום, משאירה פירורים חומים ועקבות סירופ כעדות אילמת לעוגה שהייתה ואיננה עוד.

כמו שדודה שלי תמיד אומרת, "ואס געייט נישט מיט קאין רעדן ועט גיין מיט א-שטעקן". לא קונים קנקן על פי מראהו, ובטח שבטח לא שופטים מסעדה רק על סמך שמה. חנדלה לא זאת בלבד שהצליחה להפתיע אותי באוכל מעולה ושירות למופת, אלא גם כבשה לבבות יהודיים בניכר. עכשיו, עם שף חדש ותפריט שיעודכן בקרוב, שווה לעקוב אחרי הפנינה שמסתתרת לה אי שם בין הטרקטורים לחממות.

 

* הכותב היה אורח המקום.

* רוצים גם אתם לאכול בחנדלה? לחצו כאן לקבלת קופון שווה במיוחד.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של עפר פרלמן

הברירה הטבעית של אגאדיר
טמפל בר - מקדש הבירה
סיכום ראיון במקסיקנה
אוברג'ין - יוקרה היא לא מילה גסה
שתיקות לא מביכות ב-XO
נעיצות שיניים באסתר
עסקים כרגיל בטנדורי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר