נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מסעדת ואקירו הירושלמית, היא תוצאת המפגש מוצלח בין סטנלי, יהודי דרום אפריקאי לשעבר וסמי, ישראלי ששב משנים בדרום אמריקה, שניהם חובבי בשר מושבעים. המסעדה הכשרה למהדרין ממוקמת במבנה אבן ירושלמי, עתיק ומרשים שממוקם במרכז העיר. ואקירו משמעותו פרש בספרדית וגם מנהל חוות בוקרים. ואכן, בקר הוא הרכיב המרכזי בתפריט המסעדה.

בשעות הערב, המסעדה מציעה תפריט בשרי בהגשה חופשית, במחיר 124 ₪, הכולל לא פחות מ-12 (!) מנות בשר שונות ומיוחדות מאוד, חלקן יוצאות דופן ממש בנוף מסעדות הבשר המקומי, דוגמת הודו ממולא בטלה ובפירות יבשים. בתפריט כלולות גם לחמניות טריות הנאפות במקום, תפוחי אדמה אפויים, מבחר סלטים וארבעת רטבי הבית, ביניהם צ'ימיצ'ורי מעולה, שבעל הבית מוכרח להתחיל למכור בצנצנות.

המנה הבשרית הראשונה שהוגשה לשולחן היתה נתח סינטה עשוי בגריל, בעקבותיה הגיעה נקניקיית צ'וריסו עסיסית וכשרה, מה שבהחלט ראוי לציון, שכן הגרסה המקורית מכילה רכיבים בלתי-כשרים בעליל. כדי להתחמם קצת מהקור הירושלמי הוגשה לשולחן מנת מרק בשר וגריסים – מנה קטיפתית, שלצערנו הרב לא זכינו לסיים בעקבות איומי המלצרית שאנחנו חייבים לשמור מקום להמשך הארוחה. מנת האמפנדס (כיסוני בשר עם תוספות), המנה הרביעית שהוגשה, היתה פריכה, בסגנון ארגנטינאי-ביתי מקורי. בכדי שלא להפלות לרעה את בעלי הכנף הוגשו לשולחן כנפי עוף ברוטב אפרסק, מנה עדינה ומתקתקה, אם תרצו- הגרסה של ואקירו לסורבה שבין המנות (אחרי הכל, עוף זה ציפור, לא חיה – כפי שאמרה קריסטין מהדוגמניות). כדי לחזור למסלול הבוקרים, חזרנו לאכול נתחי פרה משובחים, והמנה הבאה שהוגשה לנו היתה מנת רוסטביף, שהלך נהדר עם קצת חרדל.

המנה הבאה שהגיעה היתה מנה מהמטבח הדרום אפריקאי, שנקראת בוגוטי, זהו ההודו, שממולא בטלה ובפירות יבשים עשוי בגריל. מנה מקורית, מפתיעה וטעימה מאוד. אחריו הגיעו לשולחן סטייק אנטרקוט, קורנדביף ואוסובוקו הודו, שהיה מעט יבש. שתי המנות האחרונות שסיימו את שלב הבשרים בארוחה היו מעניינות ומפתיעות. מנת ג'ורג' – תרנגול הודו שלם ברוטב דבש, אה-לה-חג ההודיה, ממנו יכול לבחור כל סועד את החלק האהוב עליו ביותר - גררה מייד את השאלה המתבקשת: למה ג'ורג'?! אז מסתבר שהמנה היא על שם לא אחר מאשר ג'ורג' חבש, מנהיגו לשעבר של ארגון הטרור "החזית העממית". מסתבר שהודו זה חבש בערבית, ולכן הוחלט לקרוא למנת תרנגול ההודו "ג'ורג' ". המלצרית הסבירה שימנים מפרשים את המחווה המוזרה כגינוי ושמאלנים כיד מושטת לשלום, ובסך הכל כולם מרוצים משמה יוצא הדופן של המנה.

המנה שנעלה את מרתון הבשרים המופרע הזה היתה מנת פויקה – מנת תבשיל דרום אפריקאית  שמכילה בשר, ירקות ויין אדום המתבשלים בשכבות,על אש נמוכה. זו מנה עשירה בטעם, וגם כאן, כמו אצל ג'ורג', כל אחד יכול לבחור מהסיר את מה שהוא אוהב במיוחד.

למרות שאחרי חגיגת הבשרים הזו לא יכולנו להכניס כלום לפה, טעמנו את סופלה השוקולד (24 ₪) שמוגש במקום. למרות שהקינוח היה טוב מאוד, עלו בנו הרהורי חרטה, שהרי,  אולי בכל זאת היה עדיף לאכול עוד צ'וריסוס במקום.

*הכותבת היתה אורחת המסעדה.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של מיכל גדו

בקלילות
ותודה להורדוס, שהביאנו עד הלום
סופשבוע בכפר
ג'ורג'יה On my mind
פרובאנס, הגרסה הישראלית
נמל תעופה
זהו זה
לא רק תות שדה
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר