נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ביום ראשון בערב נסענו לסעוד במינה טומיי. תמיד כיף לחזור אליה ולגלות שיש מנות חדשות, שהן טעימות ומיוחדות וכמובן שהמנות הותיקות והטובות קיימות בתפריט.

חשבנו שראשון ערב זה אחלה יום - רגוע, שקט, אינטימי - זמן טוב להרים כוסית לחיים לכבוד סיום התואר של בן זוגי. עד מהרה התברר לנו שכאן, שגם ראשון בערב זה יום ללא הפסקה. אנשים באים, אנשים עוזבים, קבוצות של טבעונים, צמחונים וגם אנשים כמונו שאוכלים הכל פוקדים את המקום ומתיישבים בזוגות, שלשות ואפילו עשיריות.

הולכים על משהו חדש
החלטנו שהיום נזמין מנות שלא הזמנו בעבר, בניגוד לטעם האופייני שלנו, ונראה מה יש למינה להציע, וכך היה: למנה ראשונה הגיע האגרול הויאטנמי (39 ₪), או בשמו בתפריט: "נאמס ויאטנמי" שהם רולים קריספיים במילוי פרגית עשבי תיבול ועשבים טריים. את כל זה אפשר לקרא בתפריט, אך מה שלא כתוב הוא שהאגרולים הסופר טריים הללו מוגשים לצד עלי חסה בשרניים במיוחד, שכל עלה הוא מלמיליאן, בעזרתו מלפפים אגרול-אגרול ונוגסים את עלה החסה והאגרות ביחד – תענוג מוסיקלי וקולינרי.

מה שקורה לעתים קרובות במינה טומיי,הוא שאתה סועד להנאתך ולפתע מלצרית עוברת לידך ועל הדרך מסבירה לך על דרך אחיזה/אכילה נכונה של אותה מנה. כך הגיבה דור – המלצרית החמודה שלנו, שאוטוטו משתחררת מהצבא וטסה לה לטיול הגדול, כשראתה אותנו אוחזים ב – אלוהים ישמור – מזלג וסכין ולצידנו האגרול, דור מיד השתלטה על התקרית והסבירה שכדאי לאחוז את החסה, לטמון בה את האגרול ולתת ביס משותף. לכל מנה קסם משלה, ודרך מיוחדת לאחוז בה – כך התברר.

לצד האגרול הונח סלט מדהים בצבעיו – "סלט טומיי" (37 ₪) שהיו בו גם כרובית, גם מנגו, גם שומשום שחור, עגבניות שרי, נבטים ומעל הכל קשיו קלוי – על סלט כזה ממש אי אפשר להגיד שהוא שגרתי. הטעמים המגוונים פשוט מרעננים ומחדשים את הפה.

המנה העיקרית שלקחנו היתה סלמון טובאן יפני (89 ₪) שאין מה לומר – פשוט סלמון בשיאו ותפארתו הסלמונית, ברוטב מיסו מונח על ירקות צלויים בטובאן לוהט עם אטריות אודון.

אקספרס מהודו
אך המנה המנצחת, וללא ספק – אחת המנות החזקות והותיקות במינה טומי - מנה שלעולם לא מכזיבה ותמיד משמחת לבב אנוש היא הבומביי באטר צ'יקן (68 ₪) – ועכשיו בטח יאמרו כל חובבי מינה טומיי – אהה ברור מה היא עוד לא אכלה את הבומביי? אז כן, תתפלאו, אמנם אני אוהבת את מינה אבל באמת שלא יצא לי להזמין את המנה הגאונית הזו. אז למי שלא מכיר, למי שלא פגש - נעים מאוד- נאן (לחם הודי) פרוש על מגש - סטייל פיצה משפחתית הכי דקה שתמצאו, מעליו עלי כוסברה טריים, עלי ארוגולה (סוג של בייבי), 4 שיפודי פרגית ומעל הכל – מחבר את כל המרכיבים, רוטב יוגורט פיקנטי עם שום, קשיו ובצל סגול.

בגדול מזכיר גירוס קפריסאי איכותי, אך בביס הראשון מבינים מיד שזה לא דומה לשום דבר, אלא לבומביי באטר צ'יקן של מינה, החם והקר מתערבב יחד בתמהיל יוגורט פיקנטי שפותח את כל הצ'אקרות – ממש כמו בהודו.

לקינוח הזמנו מהקינוחים החדשים של השף קונדיטור ערן שוורצברד : "פופ בננה" – 5 סופגניות בננה מטוגנות על מצע קרמל, קרם ברולה, טוויל שקדים ופופקורן מקורמל (36 ₪), ו"מינה בו" – מוס שוקולד על מצע פצפוצי אורז וממרח לוטוס, מוגש עם קציפת קרם קרמל וקראמבל חמאת בוטנים (36 ₪), מומלץ ביותר.

סיימנו את הערב עם מסקנה שלא משנה מה נזמין – זה יהיה טוב ומתאים, פשוט כיף להגיע וליהנות ממנות קטנות או יותר גדולות – הכל פה זורם  - האוכל והאווירה.

מה אכלנו:
אגרול ויטנאמי - 39 ₪
סלט טומיי - 37 ₪
בומבי באטר צ'יקן - 68 ₪
סלמון טובאן - 89 ₪
מינה בו - 36 ₪
פופ בננה - 36 ₪
סה"כ: 305 ₪ לארוחה זוגית ומפנקת

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נתח בשר בראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)
אסאדו בר באלונים (צילום: באדיבות המקום)
סטייק בברסרי 107 (צילום: באדיבות המקום)
מנה של מסעדת סבידה (צילום: באדיבות המקום)
בירות של מסעדת ליבירה בחיפה (צילום: באדיבות המקום)
אותנטיות יוצאת דופן במסעדת גאורגיה
בשר משובח ב-BACK TO BLACK
חדשה בשכונה: מרינדו יקנעם
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר