נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
אסיה פינת לה גווארדיה
היה זה ערב סגרירי וגשום. גם על תל אביב הגשם לא פסח ופתאום מבצבצים מקומות חניה פנויים, אפילו באזור עמוס כמו אזור המסעדות של מרכז תל אביב. הלכתי לכיוון מסעדת ווקי טוקי, מסעדת חדשה יחסית, כשנה בעיר הגדולה, אסיאתית באופייה.

רוב המסעדות בתל אביב מציעות עסקיות צהריים, אך מי שמעוניין לבלות בשעות הערב באותם המקומות נדרש לשלם מחירים מלאים. על מנת לתת פתרונות הוגנים לשעות המאוחרות, מסעדת ווקי טוקי השיקה תפריט עסקיות ערב חדש. התפריט כולו הוא הצדעה למטבח הדרום מזרח אסיאתי, עליו אמון השף וונג טונגפנג.

וונג לוקח בקלילות לא מעונבת את אורחי המסעדה למסע קולינארי במחוזות האוכל הווייטנאמי, התאילנדי והאינדונזי, המשולב באינטרפרטציות אישיות. יש לציין כי המסעדה יפהפייה ומעוטרת בשלל קישוטים אסיאתים שבהחלט תורמים לאווירה.

קאם טו איט
לחימום הבטן התחלנו במרק מיסו - ציר דגים, מיסו אדום, סויה , אצות וואקמה, טופו, בצל ירוק. בינינו, לא צריך יותר מזה. המרק היה נפלא והטעמים מדויקים ומאוזנים מבחינת המליחות. חתיכות גדולות של טופו ומנה נכבדת של אצות.

למנה ראשונה לקחנו סלט שורשים-  נבטים סיניים, נבטי חמנייה, גזר, צנון, קולרבי ומעל בוטנים ושומשום שחור ולבן. רוטב צ'ילי קוריאני - מיונז, מעט שמן צ'ילי, שומשום וכוסברה טחונה. סלט מרענן וקליל, תענוג לחיך ומחבר קשת של טעמים. בנוסף לקחנו גם את הכרובית טמפורה - בטמפורה ופאנקו. רוטב צ'ילי מתוק, חמאה ושמן צ'ילי. מנה ממכרת שניתן לאכול ממנה ממש כמו גרעינים שחורים.

פאד קפאו - מנת הדגל של ווקי טוקי. צילום: סטודיו דרור כץ
מנת הדגל
טוב, זה השלב בו הרעב מתגבר ואנחנו מעלים הילוך ומגיעים אל העיקריות ואל אחת ממנות הדגל של המסעדה: פאד קפאו. בשר אנגוס דל שומן, קצוץ, מוקפץ בווק עם בצל לבן, שום, ג'ינג'ר, טבעות צ'ילי אדום, בצל ירוק ובזיליקום טרי ומעל ביצת עין רכה. מוגש לצד אורז מאודה.מנה חרפרפה ומדהימה ביופייה. דרך אגב, בתפריט רמות החריפות של המנות מסומנות באייקון של להבה, כך שאין ממה לחשוש וגם ישנן המון מנות המתאימות לכל הקהלים וגם לחולי הצליאק.

העיקרית השנייה ממנה טעמנו הייתה, איך לא, הסושי : קומבו אושי 22 יח': 4 יחידות יוזו - דג דניס, פרוסות לימון דקיקות, מלפפון וגזר בציפוי עירית ושומשום, 4 יחידות ספייסי טונה טמאגו - דג דניס, פרוסות לימון דקיקות, מלפפון וגזר בציפוי עירית ושומשום; 8 יחידות ריינבאו רול אבוקדו, מלפפון וגזר עטוף בטונה, סלמון, דניס, בטטה ואבוקדו; 6 יחידות סקה מאקי - רול במילוי סלמון טרי. הסושי שקיבלנו היה ברמה מאוד גבוהה, וכל רול בקומבינציה היה הצלחה. בעיקר הריינבאו רול, שהיה מושקע. הדגים היו טריים, והאורז עשוי במידה.

אנחת רווחה מפלחת את האוויר, אנחה כזו של שובע ואז קיבלתי תזכורת מהבטן שלי שלא טעמנו קינוח. קרם ברולה עם בננות מקורמלות - החתיכה האחרונה בפאזל האסייתי הזה, פאזל שמאוד נהניתי להרכיב. אזכיר רק שעסקיות הערב מוגשות לאורך כל השבוע, החל מהשעה 18:00. ווקי טוקי היא מסעדה שבהחלט שווה לדבר עליה. סיונארה.

מה אכלנו:
עסקית ערב ב-79 ₪ (כולל כוס למברוסקו או קאווה)
עסקית ערב - 89 ₪
קרם ברולה - 36 ₪
שני דיאט ספרייט- 24 ₪
סה"כ: 228 ₪  לשניים סינים עם כינור סטנדרטי
ווקי טוקי, לינקולן 11, תל אביב. 053-9367980
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
יש אהבה לכולם: פדריק עם טעמים לוהטים
מנות עסקיות בפורטופינו, מודיעין (צילום: באדיבות המקום)
מיקס בשרים בוילה מארה בת ים (צילום: עידן גור)
רביולי בנאפולי הקטנה תל אביב (צילום: עידן גור)
סטייק בשר במסעדת בית הסטייק נשר (צילום: באדיבות המקום)
דג סביצ'ה בורי במסעדת בלו הול ירושלים (צלם: דרור ורשבסקי)
 קווין בי בפיצה פבריקה רחובות (צלם: עידן גור)
מגש סלטים בדארנא (צילום: באדיבות המקום)
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר