נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אחד האזורים האהובים עליי והיפים ביותר בעיניי, בארץ בכלל ובירושלים בפרט, הוא עין כרם. מדובר באחד המקומות הקולינריים ההומים של ירושלים, ובכלל, כיף להסתובב שם, בעיקר בלילה קריר כשהרוח שורקת באוזניים, או לחילופין לעשות טיולים פסטורליים וליהנות מטבע מושלם ובראנצ'ים נהדרים בשישי בבוקר.

ואלס עם מתילדה
חנינו בחניון חינם לרווחת המבקרים, אשר נמצא מרחק פסיעה מאזור המסעדות והגענו אל מתילדה. מסעדה יפהפייה, הכשרה היחידה בעין כרם, מרווחת ומחולקת לפנים וחוץ, אך הקור אינו חודר פנימה, כך שאפשר להתרווח על הספות הנוחות וליהנות מכוס יין טובה.

המסעדה קרויה על שם סבתו של הבעלים תומר, בת 96, שתיבדל לחיים ארוכים, ממנה שאב את השראתו לתפריט במסעדה. בעודנו מתרווחים על הספה, ניחוחות של תבשילים החלו לצאת החוצה ויצאנו לדרך עם פלטת מזטים מושקעת של סלטים המוכנים במקום ולחם נהדר. הסלטים היו בשלל צבעי הקשת והטעמים: סלק, מטבוחה, שומר חציל אפוי, גזר מרוקאי, קישואים וטחינה.

לאחר מכן הגיעה מנה מרעננת מאוד, חמצמצה ובשום אופן אין להחמיצה - סשימי דניס על מצע ארטישוק בלקני; מנה מעולה, קלילה שרק השאירה לנו טעם של עוד, והעוד הזה הגיע בגדול! המנה הנוספת בקטגוריית הראשונות הייתה סינייה חציל -  שכבת חציל ומעליה שכבת בשר וטחינה מוקרמת בתנור. המנה עצמה מהפנטת והמזלג שלי כבר מאוד רצה לפגוש בה. הטעם היה אותנטי מאוד. אכלתי סינייה בעבר גם ביפו וגם בדליית אל כרמל, מקומות אותנטיים כביכול, ואני חייב לציין שזו לא נפלה מהם בכלל. כל ביס מדויק בטעם ואין לי ספק שזאת מנה שלא תרצו לוותר עליה.

מבצע סבתא
הקיבה כבר בחצי כוח, אך הפה מבקש עוד. המנות ממשיכות לצאת, ועברנו אל העיקריות של הערב:  סטייק פרגית במרינדת הבית בזיגוג קולי לימון כבוש, קונפי כרישה בליווי תפוח אדמה אפוי כבר עמד בגאון על השולחן. הבשר היה טעים מאוד, הלימון והמרינדה נותנים לו טעם אחר ומיוחד - טעם שאינו מהטעמים המוכרים שמלווים סטייק פרגית. המנה השנייה הייתה סטייק פילה בקר (250 גרם) ברוטב יין על ראגו עדשים שחורות וסלט ירוק. מנה מתקתקה שמעלה חיוך על השפתיים. הבשר עשוי במידה נכונה ומדויקת, העדשים רכות ומרעננות והיין אכן שימח לבב אנוש. גם זו מנה מאוד מומלצת, וניתן גם לחלוק בה בכיף.

לקינוח טעמנו מפירות העונה עם קרם לימון וקדאיף - מנה פשוטה לכאורה, אך מבריקה במשחק שלה בין הטעמים והדילוג המעולה בין החמוץ למתוק, מרעננת מהר ומהווה אקורד סיום מעולה לארוחה משובחת.

כדאי לדעת
מתילדה קיימת אמנם רק שנה וחצי, אך אין ספק שהיא כאן כדי להישאר עם אוכל מעולה ושירות טוב. ניתן לעשות במסעדה אירועים עד 100 אנשים, החל מימי הולדת ועד לשבע ברכות שבוצעו שם בעודנו סועדים. המסעדה מאוד חמימה ואינטימית ומתאימה גם לאירועים של אחד על אחד. אין ספק כי מתילדה היא מסעדה שאבקר בה שוב, האוכל בהחלט משכנע, ישנן מנות נוספות שקרצו לי מהתפריט והייתי שמח לנסות, וישנן גם ארוחות בוקר מיוחדות, ובקרוב ייפתח בופה על טהרת הבשר. מסקרן ויש למה לצפות.

מה אכלנו?
פלטת מזטים- 48 ₪
סשימי דניס - 49 ₪
סטייק פרגית – 79 ₪
סטייק פילה בקר- 129 ₪
קינוח הבית – 35 ₪
סה"כ: 340 לשני חברים שיצאו לדרך ללא מכות בברך אך עם חיוך גדול בסוף

מתילדה, מבוא השער 1, עין כרם, ירושלים. 053-9419246

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
יש אהבה לכולם: פדריק עם טעמים לוהטים
מנות עסקיות בפורטופינו, מודיעין (צילום: באדיבות המקום)
מיקס בשרים בוילה מארה בת ים (צילום: עידן גור)
רביולי בנאפולי הקטנה תל אביב (צילום: עידן גור)
סטייק בשר במסעדת בית הסטייק נשר (צילום: באדיבות המקום)
דג סביצ'ה בורי במסעדת בלו הול ירושלים (צלם: דרור ורשבסקי)
 קווין בי בפיצה פבריקה רחובות (צלם: עידן גור)
מגש סלטים בדארנא (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת מונא – פריז בירושלים
סטיקיית צדקיהו – לפעמים האוכל הוא רק תירוץ
בראסרי עין כרם – הבילוי המושלם