נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לאחרונה עברנו דירה מהצפון לאזור המרכז. לצד ויתור על שלווה ומרחבים פתוחים הרווחנו קרבה נעימה למרכזי בילוי ולסיר הבשר המהביל, על כל גווניו. את שיטוטינו הקולוניאריים התחלנו בראשון לציון, בבר- מסעדה הפיראט שבאזור התעשייה של העיר. כבר עם הכניסה להיכל המסעדה העשוי כסיפון עץ התנתקנו מצהרי השבת, והתחלנו להרגיש את הקרקע מתנדנדת תחת רגלנו.

קורות עץ כבירות מניקרגואה, נברשות ענק דמויות פמוטים המפזרות אור עדין ומסתורי, רשתות דיג וחבלי סיפון מכניסים את המבקר לליבה של ספינת פיראטים הנישאת על שבעת הימים. המסעדה מחולקות בתבונה למספר חללים: החלל המרכזי מתאים לקבוצות גדולות של סועדים, בפרט למשפחות שילדיהן וודאי ימצאו עניין רב בתפאורה הססגונית; חדרים פרטיים מארחים אירועים פרטיים כנסים קטנים או ארוחות משפחתיות אינטימיות, ופינות ישיבה, אשר באחת מהן התיישבנו אנו, ישרתו היטב סועדים שמחפשים נינוחות ואווירה ופרטית.

אופי הבילוי מגוון, ומתאים למבוגרים ולצעירים כאחד, לארוחה משפחתית או לצפייה בכדורגל. פינות הישיבה הפרטיות הן מקום נפלא למפגש רומנטי, בעוד החדרים הפרטיים מתאימים למפגש הבא, עם המשפחה. החלל המרכזי, גשר הספינה אם תרצו, יארח בכיף מסיבת אירוסים.

65 סוגים של בירה מהחבית
לפאב הפיראט תמהיל ייחודי המשלב היצע אלכוהול עצום ו- 65 (!) סוגי בירה מהחבית, לצד תפריט שמחמיא לבירה ושבירה מחמיאה לו, או במילים פשוטות - אוכל מזרח אירופאי, איטי כבד ונפלא. צוות טבחים מיומן מעשן דגים מעל גזעי עץ בוערים, מנקנק נקניקיות במגוון טעמים, מחמיץ שלל ירקות גינה וכובש דגים. לצד ההשקעה העצומה בבישול מסורתי ומדויק, בפיראט ההגינות ושביעות רצון הלקוחות הם הבסיס לכל. לכן השרות הוא מן המעלה הראשונה, המנות גדולות ומתומחרות בעדינות כך שהתמורה לכסף יוצאת מן הכלל.
65 סוגים של בירה מהחבית. פיראט בר
עיון בתפריט גילה המון מנות שנשמעו מצודדות, ולכן נעזרנו במלצר הקשוב שתחילה התעניין באיזו בירה אנחנו אוהבים. אשתי הודתה שלמעשה היא בוחרת בירה לפי צבע הברז, עדיף אדום, אך 65 הברזים הצבעוניים קצת הקשו. המלצר לא התבלבל ושב עם כוסות לטעימות של בירות אדמדמות, שנמזגו מברזים אדומים. היא בחרה בקווק - בירת אייל בלגית אדמדמה ומתובלת שהיתה חביבה על רכבי כרכרות, ומוגשת כמיטב המסורת בכוס עם מותניים צרים המאפשרים לעגן אותה אפילו בכרכרה מטלטלת (30 ₪ לחצי). אני שמחתי כי בפיראט מציינים את אוקטובר-פסט בשלל בירות בוואריות נפלאות, ובחרתי בבירת החיטה המחוזקת של מבשלת ארדינגר (29 ₪  לחצי).

מרגע שבחרנו שתייה, יכול היה המלצר לסייע בבחירת מנות שישתלבו היטב: לשון בשמנת ופטריות (35 ₪), מנה שלא היינו מעלה בדעתנו לקחת, אך התגלתה כענוגה וטעימה עד מאוד; פטה כבד מפולפל וחמאתי עם ריבת עגבניות ביתית ולחם ביתי חם מהתנור (29 ₪) וצלחת חמוצי הבית (25 ₪) שכללה מלפפונים, כרוב, עגבניות וכרובית, בחמיצות עדינה, ניחוח עלי דפנה ושמיר ובמליחות משלימה לשיכר.
שיפוד קווקזי. פיראט בר
מנה מנצחת
אחרי שהשלמנו בנינוחות את סיבוב השתייה הראשון, משתאים מטעמים חדשים שגילינו במנות הפתיחה, פנינו למנות העיקריות. השיפוד הקווקזי (89 ₪) צד את עייני מיד. יודעי דבר יספרו כי שיפוד קווקזי מתאפיין בנתחי בשר גדולים ועסיסיים שזורים על הסיח עם עגבניות שלמות ורבעי בצל. רק אוסיף שבפיראט שיפודי המתכת היו עמוסים בבשר אנטריקוט משובח, בדרגת מדיום-וול בתיבול עדין של מלח ופלפל גס, והירקות בגריל החמיאו לבשר הנפלא.

אשתי, מזל דגים שכמותה, התלבטה בין מולים שחורים, קלאמרי או שרימפס משמונה (!) זנים, לבין דג מעושן. יפות ומפתות ככל שיהיו מנות הים שהיו פופולאריות מאוד אצל השולחנות הסמוכים אלינו, בחרה רעייתי בדג פורל בעישון ביתי, ולצידו תפו"א בשמיר (79 ₪). וההחלטה הייתה מצוינת; עוד בטרם טעמנו מהדג, ניחוחות עשן עץ מלאו את נחירנו וגירו את תאבוננו. עורו של הדג הגדול הפך דקיק ופריך בשרו נותר עסיסי, ונתמלא בטעם חייתי של מדורה. התחרות על כתר המנצחת הייתה צמודה, וההחלטה הוכרעה לטובת הדג, בעיקר בשל הייחוד והביצוע המושלם.
דג פורל. פיראט בר
וקינוח
על סיפונה של הפיראט נישאנו רחוק, אל טעמים מיוחדים, בישול מסורתי ונדיר בטעמו, מוקפים בהיצע מדהים של סוגי שיכר ובראשם בירה. אבל הפיראט יודע להציע גם מנות מקומיות, ואף מנות לצמחונים, לילדים ולרגישים לגלוטן. פאי התפוחים (29 ₪) הגדול והמרשים שאכלנו לקינוח היה דוגמא לשליטה המרשימה של המטבח גם בתחום המאפים. הבצק היה דקיק, מלית התפוחים הייתה מתוקה במידה ושולבה בחן עם צימוקים ואגוזי מלך. נפרדנו בצפייה לשוב ולטעום, לשוט ולגלות טעמים חדשים מיבשות לא מוכרות.

מה אכלנו?
1/2 בקווק (30 ₪)
1/2 ארדינגר (29 ₪)
לשון בשמנת (35 ₪)
פטה כבד (29 ₪)
חמוצי הבית (25 ₪)
שיפוד קווקזי (89 ₪)
דג פורל (79 ₪)
פאי תפוחים (29 ₪)
סיכום חשבון: 345 ₪

פיראט בר, משה בקר 11, ראשון לציון. 053-9369006

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אוכלים בג'פניקה בנמל
עסקיות שוות ב-206 דגים
נאו אפטר דארק
כשרוצים ערב אחר. שפילד
אוכלים במסעדת אפרטו בקיסריה
פו-מו ברמת החייל עושה את זה בגדול
נרגעים באיטלקית במסעדת קמפנלו
ארמיס: המנצחת של חוף אשדוד
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר