נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לא הרבה יודעים אבל בארצנו הקטנטונת מתהלכות בינינו אגודות סתרים. לא מהסוג המפחיד, אלא כאלה ששומרות על מסורות ארוכות שנים ומורשת מפוארת, כאלה שמתקיימות בין חבריהן עם היררכיה מסודרת ומקיימות טקסים ייחודיים ומתאפיינות בסמליות מסוימת, סמלים ומדליות ששמורות רק להן וכמובן - אג'נדה ייחודית.

לאחת מהאגודות הללו נחשפתי באירוע שהוזמנתי אליו במסעדת אבארג' ביפו - "מסדר אבירי הגריל" הוא שמה של האגודה. מסדר ששם לו למטרה לחבר בין שפים מובילים, אנשי קולינריה מהארץ ומהעולם וחובבי קולינריה עילית. על המסדר הייחודי והמעניין תוכלו לקרוא ברחבי הרשת, על האירוע במסעדת האבארג' תוכלו לקרוא כאן. אז שיהיה רק בשמחות.

שיהיה באבראג'
בתרגום מערבית - אבראג' = מזלות. השם נלקח מגשר המזלות ביפו ו-12 סמטאות המזלות הסובבות את המסעדה בכיכר קדומים, סמוך לכנסיית פטרוס הקדוש.

כשאנחנו עושים אירוע אנחנו רוצים שהוא יהיה כזה של פעם בחיים, אך בסוף נתקלים ב"קופי פייסט" לטרנדים המשתנים, להוציא אטרקציות ומיצגים בעשרות אלפים. מעטים מאיתנו יחשבו מחוץ לקופסא וילכו על קונספט שונה ויוקר יותר, אך רזה יותר במוזמנים.

מוטי, בעלי האבראג', שאירח לאירוע השנתי של המסדר את חבריו, דאג לייצר שואו שלא היה מבייש את סעודות המלך. כ-20 אנשי צוות עמלו על המקום ימים ארוכים טרם האירוע ודאגו להפקה מעוררת חשק לחתונה. מזל שבאתי עם חבר, נשוי.

מסדר קולינרי
ואם במסדרים עסקינן, מסדר המנות הראשונות המשיך והמשיך וחוזר חלילה למשך, תספרו אתם את הסיבובים: סלט עגבניות בטחינה, סלט ערבי קצוץ, סלט שרימפסים, סביצ׳ה פלמידה לבנה, סלט פטריות מוקפצות בליווי עלים, חציל בלאדי, פטריות עם גבינת עיזים, פטריות מוקרמות, שרימפס מוקרם, קלאמרי בליווי רוטב ציזיקי, קבב דגים לוקוס בליווי ציזיקי.

כשהונחו על שולחננו מנות הקלאמרי וקבב הדגים היינו משוכנעים שאלה היו העיקריות, אבל לאבירי הגריל מגיע בשר מן הגריל, וכך אחר כבוד הובל עגל במשקל 14 קילו, מונח כמעט בשלמותו (ויסלחו לי כל הצמחונים והטבעונים, אני רוחש לכם כבוד), ממולא באורז, צנוברים וירק. פה חשדתי. בשיחה קצרה עם מפיק הערב שנמנה על חברי המסדר הצהיר מוטי כי בכל אירוע מטרתו היחידה היא לגרום לאנשים לסובב את המבט אחורה ביציאה ולומר "וואו!".

העיצוב
וקצת פרטים יבשים על האבראג': המקום נמצא במבנה ערבי אותנטי על כיכר קדומים, בין המזרקה לכנסייה, מעל סמטאות העיר העתיקה של יפו עם נוף לים מהקומה השנייה. אה כן, יש קומה שנייה. בקומה הראשונה, בחזית המסעדה, מרפסת רחבה שמסוגלת לפנק עד 150 סועדים ובפנים 75 מפונקים נוספים. בחורף המרפסת הופכת מקורה והפינוק נמשך.

מוטי מגלה גמישות רבה בכל הקשור לתכנון וסידור האירוע, ופותר כל בעיה, ולו רק שתתפנקו, בכל אירוע שתחפצו לקיים - מאירועי חברה, בת/בר מצווה, ועד חתונות ומסדרי אבירים.

התפריט משתנה לפי הזמנה ואל תפחדו לאתגר את מוטי - הוא לא נכנע בקלות. הוא האכיל הרגע כ-70 שפים, מסעדנים וחבבי קולינריה עילית. כמובן שהכל בהגשה אל השולחן עם ריפיל ומנות משתנות. 

                                                                                          
ולקינוח
רגע לפני שההצגה נגמרת ומכבים את האורות, פלטת קינוחים עשירה מונחת לפנינו, ולא חושב שיהיה הוגן מצידי לתת לכם שוב להתעסק במספרים. היו שם כמה וכמה סוגי קינוחים, וכל אחד מעורר התפעלות יותר מאחיו.

אומרים שאחד הגורמים העיקריים להצלחת מסעדה הוא המיקום, ומאחר והמסעדה שוכנת בעיר העתיקה של יפו, תוכלו לסייר סביב וליהנות מהיסטוריה מקומית ועל הדרך להוריד את האוכל. אז שיהיה לכם באבראג'.

המקום: מסעדת אבארג', כיכר קדומים, יפו
מספר מוזמנים: עד כ-220 בפנים ובחוץ
מחיר: משתנה בהתאם לתפריט
חניה: 10 ₪ חניון במרחק צעדים

* כתבה פרסומית

הכתבה "נשף אבראג'" נכתבה ונערכה ע"י

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
אבראג' בתל אביב
053-9345526

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
להתאהב כמו איטלקי
פאר והדר בהוד השרון: מסעדת מדיסון
הכי בית איטלקי: מסעדת גוסטו
האיטלקיה השמחה
NG מציגה: ארוחת פליאו
צ'ק אין של אחרי מלחמה
צ'ק אין של אחרי מלחמה
בוקר טוב, כבר ערב
אדלינה - כשהמטבח הספרדי פגש את הגליל המערבי
ריבר באר שבע – להתאהב בטעמים האסיאתיים
פטריקס באר שבע – החוויה המושלמת