נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אי שם בשלהי שנות השמונים, שהייתי ילד, היו ברמת ישי שתי מסעדות, שתיהן סיניות - אחת מצד שמאל של הכביש והשנייה מצד ימין של הכביש (לא משנה מאיזה צד הגעתם .. ), אך מאז זרמו הרבה בירה וקפה באזור רמת ישי והמקום הפך להיות האזור האטרקטיבי ביותר בתחום הקולינריה בצפון.

שכונתית, אבל יוקרתית
ביסטרו-פאב שפר נמצא גם הוא באזור התעשייה של רמת ישי. שפר מנוהל ומופעל על ידי אנשים שמגיעים מתחום הקולינריה, והבעלים של המקום (חגי הזכור לרבים מפונדק הדוב ושחר אחיינו) הם גם אלו שנמצאים כל ערב על הבר ודואגים לסרוויס המוקפד והמושקע.

כבר בכניסה לשפר אפשר לראות שמדובר במקום אחר; המוזיקה שקטה ונעימה מפאבים אחרים, העיצוב סולידי ומזכיר בתי אוכל איכותיים במדריד, הנוף לשדות העמק ובריזת ערב, ומעל הכל התפריט שמביא איתו גיוון גדול, גלובליות וחומרי גלם איכותיים ומוקפדים שעושים את ההבדל וניכרים היטב בטעמי המנות.
 

 

האווירה שנוצרת במקום, דרך שיחות על הבר עם בעלי המקום וכלה באוכלוסיה שהמקום מושך אליו, היא שובר השוויון האמיתי. קל להבחין שמדובר במקום "בוגר" שקהל הלקוחות שלו דורש אוכל מצוין לצד אלכוהול איכותי, ויחד עם זאת אווירה שכונתית - חברית לא מחייבת, מקום שנעים ונוח לצאת אליו עם חברים אבל גם מקום שנכון לצאת אליו עם האישה והילדים (יש גם ארוחות ילדים),  או לארוחה עם אורחים מהעבודה.

התפריט 
הגיוון בתפריט של שפר ביחד עם ההקפדה על חומרי הגלם מציבים אתגר קשה לקבלת ההחלטה, מצד אחד מבחר גדול ואיכותי של מאכלי ים על בסיס דגה טרייה אותה קונה שחר בכל יום, מצד שני מאכלי בשרים כמו ספריבס אמריקאי, נקניקיות בירגרדן ואנטריקוט. לאלו צריך להוסיף את מגוון האלכוהול במסעדה ובעיקר את ההתמקדות בבירת בוטיק ישראלית – מלכה, אחת מבירות הבוטיק המובילות בישראל, וגם בתחום היינות בחרו בשפר להתמקד ביקבי בוטיק ישראליים.
ספריבס בשפר. צילום: מסעדת שפר

מה היה לנו?
ישבנו לאכול – גיא, קובי ואני. למנות ראשונות החלטנו על קונספט קיבוצי – מנות למרכז השולחן. לראשונות הזמנו סקאלופ על מצע ריזוטו, קלמרי על הפלנצ'ה וקרוסטיני אינטיאס על מצע של סלסה ים תיכונית, כל זאת לצד בירות מלכה חיטה. ההחלטה על ראשונות מבוססות מנות פירות ים הוכיחה את עצמה - המנות נגמרו בתוך דקה, כאשר כל אחד חשב שמנה אחרת היא המוצלחת ביותר מבין השלוש.

לעיקריות הזמנו את הנקניקיות בירגארדן שמלוות בספייסי מיונז (על בסיס חזרת) ותפוחי אדמה קרועים (מבושלים במים ולאחר מכן נקרעים ומטוגנים ) וספריבס בזיגוג מתקתק. למען האמת את הספריבס לא ממש הצלחתי לטעום מכיוון שגיא וקובי חיסלו אותם, אך אני יכולה להעיד על כך שמנת הנקניקיות הייתה מדויקת וטובה (בשר חזיר באיכות גבוהה מאוד) והספייסי מיונז ותפוחי האדמה הקרועים לצידה הציגו שילוב מאוזן של מנה מעולה לביסטרו-פאב. 

לסיום יצאנו החוצה למרפסת לקשקשת קפה וקינוח מושלם של תמרים לחים בברנדי ושמנת. החום של התמרים בקונטרסט לקור של הגלידה יוצרים מנה מורכבת ומאוזנת שמסיימת ארוחה שקובי וגיא הגדירו כמושלמת.

למי מתאים?
מתאים לאלו שמחפשים אווירה שקטה, קהל איכותי ואוכל מגוון העשוי מחומרי גלם איכותיים, מתאים גם לאלו הרוצים לשבת ולשתות בירה עם משהו לנשנש ליד אחרי יום עבודה, או לשיחה עם חבר או בן הזוג.

בקרוב ייפתח שפר בכל יום החל מהשעה 12:00 בצהריים (יש עסקיות), מה שהופך את המקום למתאים מאוד גם לפגישות עבודה ואירוח אורחים.

חשבון בבקשה:
קלמארי פלנצ'ה - 54 ₪ 
סקאלופס צרובים במחבת - 55  ₪ 
נקניקיות בירגארדן - 55 ₪ 
ספריבס - 89 ₪ 
תמרים לחים בברנדי ושמנת - 30 ₪ 
3 חצאים של מלכה חיטה – 96 ₪
סה"כ: 379 ₪ 

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הנמל 24 חיפה (צילום: באדיבות המקום)
ברוסטקה ב-HFA (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת גולדן קורל מול הים (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה על הים במסעדת אבו כריסטו עכו (צילום: באדיבות המקום)
דג קרודו במסעדת רפאלו חיפה (צילום: באדיבות המקום)
פיצות בביגה פסטה בר קיסריה (צלם: גלעד הר שלג)
מרתף היין העתיק בזכרון יעקב (צילום: באדיבות המקום)
פלטת סלטים במסעדת רותס (צילום: באדיבות המקום)
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי