נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

נמל תל אביב הוא אחד מהלוקיישנים הטובים ביותר לאכול בהם בקיץ. הבריזה מהים, העוברים והשבים, החנויות והמסעדות על שלל סועדיהן, וההרגשה ממש כמו בחו"ל.

מסעדת הסוכה הלבנה קיימת בנמל מזה 25 שנה, כשאביו של אליאס העביר את מיקומה מנמל יפו לנמל תל אביב המתחדש. המסעדה היתה שייכת במקור לדייג מיפו, שמאוד אהב לנקות ולהכין את הדגים, ואמו בישלה אותם. את התבשילים הוא מכר לעוברים והשבים, כשהציב בחוץ שולחן אחד בלבד, ועם הזמן המקום התפתח והפך לשם דבר.

משפחה של דייגים
עם השנים נסגרה המסעדה, ונקנתה על ידי אביו של אליאס, מנהל אירועים באולמות גדולים, שכל משפחתו דייגים. החיבור בין המשפחה למקום הפך לסיפור הצלחה, וכך הסוכה הלבנה נחשבת כבר שנים רבות למסעדה הוותיקה בנמל תל אביב, ומושכת אליה סועדים מקומיים ותיירים, שנהנים מדגים טריים, סלטים ומנות בשרים.

את אליאס פגשנו כשהגענו אל המסעדה. בחור צעיר, בן 28 בלבד, וכבר מנהל את המקום ביד רמה. אשתו המוכשרת מכינה קינוחים, וביחד עם אביו הם משמרים את האימפריה במקצועיות רבה ובהתמדה. מדובר במקום גדול מאוד ומעוצב, עם חלל ענק מבפנים ושתי שורות של שולחנות במתחם מקורה בחוץ. השולחנות נמצאים ממש ליד המים, וזה הלוקיישן הטוב ביותר לשבת בו, במידה ולא חם או קר מדי בחוץ.

כשהגענו למקום, נועה ואני, לא ציפינו שנאכל כל כך הרבה. היינו רעבות, אך לא ידענו מה לקחת מתוך התפריט הגדול, וכך יצא שהזמנו שלוש מנות ראשונות, שתי עיקריות (כשלצידן הגיעו לפי מיטב המסורת גם סלטי הבית ופיתות), ואפילו סיימנו, כנגד כל הציפיות, בשני קינוחים ושתי כוסות תה.

הסוכה הלבנה. צילום: סטודיו דרור כץ

התחלה חלומית
אז נתחיל בהתחלות. ראשונה הגיעה אל שולחננו מנת פטריות שמפיניון ויער מוקפצות ברוטב סויה. מנה ענקית לכל הדעות, ועשויה מפטריות טריות שספגו כמיטב יכולתן את הרוטב הנפלא שהתלווה אליהן. אחריה הגיעה מנת שיפודי גבינת חלומי מטוגנת. מנה ראשונה נפלאה וקלילה, שלמרות שחוסלה מיד, השאירה הרבה מקום למנות הבאות.

למנת הקוקי סאן ז'אק חיכינו במיוחד, והיא באמת עמדה בציפיות. אמיר, שף המסעדה המוכשר, מטגן את הצדפה עם ציפוי קמח, מה שהופך אותה עסיסית יותר מבפנים. הקוקי סאן ז'אק הוגשו בתוך רוטב חמאה סמיך  טעים כל כך, שלא הצלחתי לשלוט בעצמי, וניגבתי אותו עם הפיתות שהוגשו לנו.

עזבו עוגת שוקולד, נסו עוגת דניס
אחרי שנחנו קצת מהראשונות, וניגבנו גם מהחומוס ומשאר סלטי הבית (מוגשים ללא תשלום בהזמנת מנה עיקרית), הגיעו המנות העיקריות. שתינו חובבות דגים ופירות ים, אך נועה בקיאה הרבה יותר בדגים שלמים על הגריל או אפויים בתנור. היא ביקשה לנסות לברק בגריל, ואליאס הציע לקחת דווקא את האפוי. הבחירה התבררה כנכונה – הדג הגיע עסיסי במיוחד ומתפרק כמו שצריך. עמלנו עליו פיסה אחר פיסה עד שנותרו רק שרידים בצלחת.

עוגת דניס במסעדת הסוכה הלבנה. צילום: דרור כץ

את עוגת הדניס במילוי פירות ים הזמנו בהרגשה שלא נצליח לעמוד בכמות האוכל, אך פשוט היינו חייבות לנסות אותה לאור התיאור המפתה. המנה היתה כל כך טעימה, שחיסלנו לפחות חצי ממנה, ואת החצי השני ארזנו הביתה. המנה מורכבת מפילה דניס עשוי היטב, ברוטב עגבניות טריות משובח, מגולגל ובפנים קלמארי, שרימפס ומולים. שידוך מצוין שהתכתב היטב עם רוטב העגבניות. מנה מצוינת ולא כבדה. הפרופורציות בין הדג לפירות הים היה נכון, וגם פירות הים היו עשויים היטב.

 

 

אם יש מקום לדגים, יש גם מקום למתוק
לאחר המנות העיקריות היינו בטוחות שהגענו לקצה גבול היכולת, אבל אחרי מנוחה קלה, שיחה זורמת ומבטים נוגים אל הגלים, הבנו שזה כל היופי בארוחת דגים – המנות לא כבדות, ולאחר כמה דקות מתפנה עוד מקום בבטן. התלבטנו בין קינוח אחד לשניים, ולא תצליחו לנחש – הלכנו על שניים.

עוגת שכבות עם ציפוי שוקולד אלוהי הזדרזה להגיע אל השולחן. אליאס סיפר לנו שאשתו מכינה את הקינוח הזה, ובאמת מדובר בקינוח בסטנדרטים של קונדיטוריה מובילה. שאפו כפול לאשתו של אליאס, שגם נמצאת בחופשת לידה וגם מצליחה למצוא זמן להיות קרין גורן.

את המלבי הזמנו לאחר שאליאס סיפר לנו כי מדובר בקינוח עבודת יד שמיוצר במקום. אין זכר למלבי הצמיגי והתעשייתי שכולנו מכירים. מלבי קרמי, שטעם הוניל בו נובע ממקל וניל אמיתי ולא תמצית, וכמעט אין הרגשה שהומס בו ג'לטין. התפעלנו, זללנו, שתינו שתי כוסות תה חם, מהלך שהתאפשר באמצע יולי רק בזכות הלוקיישן והבריזה מהים, וידענו שנחזור, כי הסוכה הלבנה היא באמת מוסד קולינרי ששמו הולך לפניו בגלל כל האלמנטים שמרכיבים מסעדה טובה – אוכל איכותי, לוקיישן מדהים ושירות מעולה.

כאמור, כל המנות העיקריות מוגשות עם סלטי הבית, פיתות ותפוח אדמה אפוי. המסעדה עורכת אירועים פרטיים עד 150 איש, שמובטחת להם חוויה של אוכל טוב, ים והרגשה קלה של חו"ל.

 

חשבון בבקשה
לברק אפוי בתנור – 23 ₪ ל-100 גרם (כ-184 ₪)
פטריות שמפיניון ויער מוקפצות ברוטב סויה (49 ₪)
גבינת חלומי מטוגנת - 49 ₪
קוקי סאן ז'אק ברוטב חמאה – 69 ₪
עוגת דניס במילוי שרימפס, קלמארי ומולים, ברוטב עגבניות – 149 ₪
מלבי תוצרת בית – 33 ₪
עוגת שכבות עם שוקולד – 33 ₪
2 כוסות תה – 20 ₪
סה"כ – 586 ₪ לארוחה מצוינת, ענקית ומשביעה

הסוכה הלבנה, יורדי הסירה 1, תל אביב. 057-9345508
 
* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אמורה מיו: מחדשים נדרים
אינדירה: ההודית הכי אותנטית בארץ
ערב טוב בדלידה
ערב קיץ איטלקי בפרונטו
ההפתעה של אזור השרון: זויה גריל בר
ביקור ב-Porter & Sons
המסעדות החדשות שכדאי לכם להכיר
עושה את זה בדרך שלה: מסעדת גריג
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר