נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לפני כמה שבועות, כשטיילתי להנאתי ברחוב יפה נוף, גיליתי לתדהמתי שאחת המסעדות האהובות עליי בחיפה נסגרה ואני חייב להודות שלקחתי את הבשורה מאוד קשה. הגעתי הביתה בסוף הטיול ופתחתי בקבוק טוב של יין ששמרתי לאירועים מיוחדים, כי כמו שאמר בוקובסקי זכרונו לברכה: "זה העניין עם אלכוהול. כשעצוב, אתה שותה כדי לשמוח, כששמח, אתה שותה כדי לחגוג וכשלא קורה שום דבר, אתה שותה כדי שיקרה משהו".

לפני חמישה ימים גיליתי שבמבנה של בר יין 107 נפתח מקום חדש העונה לשם ברסרי 107. לא בזבזתי זמן, הרמתי טלפון לבן אדם הכי מגניב שאני מכיר (אבא), וקבענו שבשבע וחצי בערב נתייצב בפתחה של המסעדה החדשה.

ברולה פטה כבד בברסרי 107

אותה גברת, רק ממש משודרגת
בגלגולה הקודם המסעדה הגישה מבחר רב של יינות, ומלבדם כיכבו בתפריט מנות איכותיות ששירתו נאמנה את היין, אך לא מעבר לזה. בתפריט הנוכחי של הברסרי 107, היין עדיין משחק תפקיד מרכזי, ולמרבה ההפתעה תפריט היינות אפילו התרחב, אבל הפעם תפריט האוכל כבר לא מנגן כינור שני לתפריט היין. המנות השתדרגו, תפריט האוכל התרחב ובלוטות הרוק עבדו שעות נוספות כבר לפני המנה הראשונה.


פיש אנד צ'יפס במסעדת ברסרי 107

תנו לי לוקוס בצלחת והארוחה נפתחת
המנה הראשונה שהזמנו נקראת בשיא הפשטות האפשרית: "פיש אנד צ'יפס". בגילי המופלג כבר יצא לי לטעום כמה וכמה מנות שענו לאותו השם, אבל זו הייתה ללא ספק הפעם הראשונה שבה זכיתי לטעום פיש אנד צ'יפס שהוכן מפילה של לוקוס, ולצדו הונח מערום של צ'יפס בטטה כל כך מדויקים שכמעט שהיה חבל להרוס באכילה. מכאן כבר היה ברור שמאחורי התפריט עומד מישהו שיודע את העבודה, אז המשכנו עם מנה של פטה כבד אווז (52 ₪) וכשזו הגיעה גילינו שמנת הפיש אנד צ'יפס לא הייתה תוצאה של יד המקרה.

מנת הכבד התגלתה כשילוב מושלם בין פיסטוקים לכבד, בין קונפיטורת אגסים עם תבלינים הודיים לאגס מבושל ביין אדום; בין שערות כרישה מטוגנות לבין בצל ירוק רענן, ובין כל זה לבין היין הנפלא ששתינו. מדובר היה ב"רותם", בלנד נפלא שהיה מורכב בעיקר מקברנה סוביניון של יקב שטרן (37 ₪ לכוס). אחרי ראשונות שכאלו כבר לא יכולנו לחכות לעיקריות, אז עד שהן הגיעו הזמנו לומו קון קרנה או במילים אחרות קוביות של פילה בקר ששופדו על שיפודי יקיטורי ושהוגשו לצד רוטב בורדולז נדיר בטעמו ועשיר בצבעו (52 ₪). זו הייתה מנה שמככבת בתפריט הטאפאס שמוצע ליושבי הבאר בכל שעות הפעילות של הברסרי וליושבי השולחנות החל מהשעה 23:00 מדי יום, ושלטעמנו הייתה לא פחות ממושלמת.

>> להזמנת שולחן במסעדת ברסרי 107

אוכל, קדימה אוכל
העיקריות הונחו על השולחן. אני התייחדתי עם סטייק טונה אדומה בליווי של אספרגוס צרוב ורוטב פלפלת (89 ₪), ואבא לא הוציא מילה עת חיסל באופן ממוקד את הסטייק המרשים של פילה הבקר, שלצדו נחו אחר כבוד ארבעה חסילונים ממושמעים (139 ₪) ושלווה בפירה תפוחי אדמה עשיר בחמאה. מה אני אגיד לכם? אני לא יודע אם זו העובדה שכבר מזמן לא אכלתי סטייק של טונה אדומה, כי נכון לכתיבת שורות אלה לעניות דעתי הברסרי 107 הוא המקום היחיד בחיפה שמגיש את המנה הזו, או שמא מדובר בשתי כוסות היין וזוג הצ'ייסרים של הוויסקי שהעלמתי לגרוני עד שהגיעו העיקריות אבל דבר אחד בטוח – סטייק כזה לא אוכלים כל יום.

פילה בקר, סקאלופ ושרימפסים במסעדת ברסרי 107

בדרך הביתה
עד שנכנסנו להונדה החבוטה הספקנו לגמוע עוד שתי כוסות של רותם ועוד שני חצאים של קרלסברג קפואה ומשובחה, מנה של מילפיי ברולה (36 ₪) ומעדן חלבה (36 ₪) שנח לו בצנצנת, וכל טבילה של כפית העבירה אותנו אוטומטית לגן עדן. לקח לנו לא מעט זמן מהסיום של הברולה החצי קפוא ועד שהצלחנו להניע את עצמנו כדי לקום מהשולחן. זה השאיר לנו לא מעט זמן להבין שלמרות שיפה נוף 107 עבר לא מעט גלגולים והחליף לא מעט ידיים, ככל הנראה בידיים הנוכחיות הוא הולך לשגשג ולהישאר לא מעט שנים, כי סופסוף יש קברניט על הספינה שיודע לנווט אותה לאן שצריך.

חשבון בבקשה
ארבע כוסות של יין "רותם" מיקבי שטרן – 148 ₪
ברולה פטה כבד עוף – 42 ₪
פיש אנד צ'יפס – 52 ₪
סטייק טונה אדומה – 89 ₪
פילה בקר, סקאלופ, שרימפס – 139 ₪
מילפיי ברולה – 36 ₪
מעדן חלבה – 36 ₪
ארבעה צ'ייסרים של Tullamore Dew – 60 ש"ח
סה"כ: 602 ₪ לארוחה מופלאה

* כתבה פרסומית
 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
דלידה בפלורנטין: טעמים, אווירה ו'מועבט'
הקובה של מומו
מסעדות מומלצות בעיר התחתית בחיפה
תבשילי הקדירה הכי טובים במסעדות בתל אביב
ארוחה במסעדת צ'יינה ביי
יאניביצ'י עושים קולינריה משובחת
מסעדות מומלצות בקיסריה
מסעדות מומלצות בפתח תקווה
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר