נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בדרך לכובשים, או כפי שהמקומיים מכנים את המקום, כוב-שים, החלטתי לשים את מבטחי בנוויגטור, שאומנם הביא אותי ליעדי בפשטות, אך שכח לציין ששתי דקות לפני ההגעה, עליי לחתוך את שוק הכרמל, כאילו הייתי במעמד קריעת ים סוף. אז נכון, תמונות הרוכלים, שלל הירקות הטריים, והאנשים המחזיקים בידיהם שקיות עמוסות כל טוב היו אחלה משחק מקדים לחגיגת האכילה אליה נסעתי, רק חבל שמד המהירות צנח ל- 10 קמ"ש. בכל זאת, זו דרך נחמדה להכיר מקרוב את מקורותיו של המזווה המפואר של המקום, החולש על אחד מקירותיו החיצוניים.  

קונספט 

שורשיו של המקום, כך נראה, עמוקים יותר משוק הכרמל – יש לו מוזה ברצלונאית הממוקמת בשוק בוקריה. הקונספט של השוק הפועם במטבח המסעדה ושל המזווה הגדול התחבב על הבעלים שהחליטו לאמצו.  

המקום עצמו, באופן המנוגד למזווה השחצני שלו, צנוע למדי ונראה יותר כמו ביסטרו שכונתי מאשר כל דבר אחר: הגודל אינטימי, הרהיטים לא מתיימרים והאווירה נינוחה ולא מחייבת. לולא פניהם המוכרות של חלק מאורחי המקום (מסתבר שאחת מהבעלים, מיטל כהן, הפיקה שנים רבות את 'ארץ נהדרת') לא הייתי חשה כלל שאני יושבת במקום ברנז'אי משהו. יחד עם זאת, האוכל המהודק והמודע לעצמו מבהיר שזהו אינו מקום פשטני, אלא שהמאמץ שמור לאיפה שחשוב ביותר שיהיה: באוכל.   

מנה מנצחת 

קשה לקבוע בהחלטיות מהי המנה המנצחת של צהרי יום שישי האלה. דבר אחד אני יכולה להגיד בוודאות, הופתעתי. לא עוד פטה כבד וקרפצ'יו בקר, סלט חלומי וחציל בלאדי, בכובשים, מנות הפתיחה הן שילוב מרענן של ירקות טריים טריים, דגים עסיסיים וגבינות, וצבעים, הרבה צבעים: קרפצ'יו לברק עם אבוקדו, בצל ודלעת בליווי שמן אורגולה (21 ₪) לצד קרפצ'יו דלעת עם פטה המאירי, אורגנו וצ'ילי טרי הליווי רוטב בלסמי ושמן אורגולה (38 ₪), פטריית פורטבלו עסיסית עם סלק אפוי וגבינת סנט מור (26 ₪) לצד לחם עם מטבלי זיתים ירוקים, זיתי קלמאטה עם אנשובי, צ'ירשי, פלפלים בשלושה צבעים, סלרי וכרובית ומטבלי עגבניות עם גזר וחצילים (21 ₪). בהחלט לא מנות שרואים כל יום, ואלה רק הראשונות. העיקריות, ספיישל פילה לברק עם גרטן תפוחי אדמה, ברוטב חמאה, שמנת ובצל (82 ₪) ואוסובוקו (עגל) בבישול איטי בבירה על פירה (72 ₪) היו מנות מכרבלות יותר, מהזן שנהנים להתנחם  איתו בחורף וללטף את הבטן בסיפוק. האחרונות היו רק צ'ופר: סופלה שוקולד (34 ₪) ובננה מקורמלת על שערות קדאיף אפוי (32 ₪), מנות מופלאות שחבל שלא הגעתי אליהן בקיבה ריקה. טעמתי מספיק כדי לדעת שהן ראויות ביקור חוזר.

כל הכרעה על מנה מנצחת תחטא לכל האחרות, אך אם חייבים, הקרפ'ציו דלעת הייתה המנה המופלאה מכולן, עם שילוב נדיר של מתיקות ומליחות, שילוב שאפשר לביסים להתפצפץ בפה ונתן תחושה ששום דבר לא חסר, לא הייתי מוסיפה או גורעת מהמנה דבר. 

קהל היעד 

המקום, שאומנם אין בו עצם מפונפנת, מארח שלל של תל אביביים ולא רק אנשי טלוויזיה נבחרים, אלא גם סתם אנשים שמבקשים לברוח מהמוקפדות של המרכז אל תל אביב קצת שונה. ניתן היה לראות משפחות וזוגות או אפילו יחידים, שישבו להם בנחת לקרוא עיתון. 

חשבון בבקשה: 

קרפצ'יו לברק (21 ₪), קרפצ'יו דלעת (38 ₪), פטריית פורטבלו (26 ₪), לחם ומטבלים (21 ₪), פילה לברק (82 ₪), אוסובוקו בירה (72 ₪), סופלה שוקולד (34 ₪), בננה מקורמלת על שערות קדאיף (32 ₪), 3 הפוך (33 ₪ - 11 ₪ לכוס). סה"כ 359 ₪ לזוג.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אם כל הארוחות
ללקק את האצבעות בלוקה
אותו דג רק אחר
אומרים לנו שיש (סוקו) סושי כשר
מסע אל לוקה
יש סושי אחר, בגבעתיים
יש סושי אחר, בגבעתיים
אוקיאנוס סוער
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר