כשר

בראוניז בקלי קלות

גילי לב ארי על הדרך הקלה והמהירה להרשים את האורחים - בראוניז, זה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם וזה טעים לאללה
בראוניז בקלי קלות

גילי לב ארי, קונדיטורית ומדריכת אפייה, בוגרת הקורדון בלו בלונדון, אופה בבית קינוחים מושחתים אך פשוטים להכנה ומשתפת ממתכוניה וחוויותיה.

>> מתכוני קינוחים ממסעדות
>> מחפש קונדיטוריה?

אם נגזר עליכם לדעת להכין רק עוגה אחת, כדאי לכם לדעת להכין בראוניז. זה קל, לא דורש מיקסר, הפרדת ביצים או שום דבר מסובך, העוגה קלה לניוד ומתאימה לכל אירוע (אפשר לאפות את הבראוניז בתבנית עגולה ולצפות, כדי ליצור מראה חגיגי יותר).
אם אתם מכינים בראוניז פאדג'יים ועסיסיים, כולם יחשבו שאתם ממש מעולים באפייה ולא ישימו לב שזה כל מה שאתם תמיד מביאים, אלא יחכו לבראוניז שלכם. הבראוניז, או בשמם העברי 'חומיות' (לא נשמע מפתה, אני יודעת) מאמצים לחיכם בשמחה כל תוספת או טעם שאתם אוהבים: המתכון הקלאסי קורא לפקאנים, אבל זה עסק יקר אם קונים ומייגע אם מקלפים, ולכן אפשר להוסיף אגוזי מלך או שקדים. בהחלט אפשר גם פיסטוקים, פירות יער קפואים, קליפות תפוז, ג'ינג'ר מגורד ואפילו פלפל שחור וצ'ילי, כמו גם ליקרים שונים.

את דרכי המקצועית התחלתי כמוכרת בראוניז בשוק האוכל הביתי בדיזינגוף סנטר. היה לי דוכן עם שני סוגי בראוניז: רגיל וחמאת בוטנים, בתוספת רוטב שוקולד חם ובוטנים קצוצים שהוגשו מתוך ספל בצורת עוגיפלצת. משום שנראיתי צעירה, אנשים לא לקחו אותי ברצינות וחשבו שאמא שלי אפתה את הבראוניז בשבילי (אפילו עשו לי פרצופים קטנוניים כי חשבו שהמנה שלי יקרה - 5 ₪ לקוביית בראוני עם רוטב חם - לעומת מנות בשר שעלו פי שלושה). אבל אחרי שטעמו מהבראוניז השתכנעו וצברתי לי קהל של לקוחות קבועים. עזבתי את הדוכן כדי לנסוע ל'קורדון בלו', אבל תמיד אזכור לבראוניז חסד נעורים, ובכל מקום בו אני נמצאת, תמיד אבדוק את איכות הבראוניז.
אי אפשר לזייף עם קינוחים פשוטים - אין טעם להשתמש בשוקולד לא מוצלח. את הבראוניז האלה ניתן להכין עם שוקולד 53% או 70% לטעמכם. אני מעדיפה את האחרון, משום שאני אוהבת בראוניז מרירים. למרות שיש לי מאגר עצום של ספרות בישול מקצועית וזכיתי לעבוד ולהתארח בהרבה מסעדות וקונדיטוריות מעולות, אם אני ממש רוצה פינוק פשוט אני הולכת על בראוני עם רוטב שוקולד חם וגלידה.

בראוניז

לתבנית בגודל 25X30 ס"מ

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ לקוביות קטנות
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
1 כוס קמח
2 כפות קקאו 

  1. בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) ממיסים את השוקולד והחמאה - מניחים תחילה את החמאה ועליה את השוקולד. מקפידים שלא יהיה מגע של מים מהסיר שבתחתית ושהרתיחה תהיה עדינה. כשמחממים מעל אמבט אדים, צריכים להיות מסוגלים לגעת בידיים בדפנות הקערה העליונה, אם היא חמה מדי למגע, ניתן לכבות את האש ולתת לאדים לחמם את מה שיש בקערה. מערבבים את החמאה והשוקולד עד שהם נמסים ומתאחדים ומורידים מהאש.
    לחילופין ניתן להמיס את השוקולד והחמאה במיקרוגל - מכניסים את התערובת ל-30 שניות, מוציאים, מערבבים וממשיכים להמיס תוך הפעלת המיקרוגל לפרקי זמן קצרים. אם רוצים להוסיף מעט ליקר, תמצית וניל, תמצית קפה, גרידת תפוז או כל טעם שנכנס בקמצוץ, זה הזמן.
  2. טורפים את הביצים עם הסוכר במטרפה ידנית, ומוסיפים תוך ערבוב לשוקולד ולחמאה.
  3. מנפים את הקמח והקקאו ומוסיפים לתערובת השוקולד בשני חצאים: מוסיפים מחצית מהכמות, מקפלים, מוודאים שאין קמח בתחתית הקערה ומוסיפים את שאר הקמח והקקאו. מערבבים רק עד שכל הקמח נטמע. אם רוצים להוסיף תוספות כמו אגוזים קצוצים, שוקולד קצוץ וכו' (כ-100 גרם), זה הזמן.
  4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 175 מעלות. אופים כ-20 דקות. אם נוגעים בבראוניז הם אמורים להיות רכים אך לא נוזליים, וקיסם שננעץ יוצא לח ועם פירורים דבוקים עליו, אך לא יבש. אם אופים את הבראוניז יתר על המידה הם הופכים לעוגת שוקולד משעממת ויבשה.
  5. מצננים וחותכים לקוביות בגודל הרצוי. ניתן לשמור במקפיא.


מתכונים לארוחה מפסקת
מסעדות בשר כשרות בתל אביב
חיפה עפה על פסטה
corner
corner