כשר
בן יהודה 171, תל אביב
הצג טלפון
אתר
הוסף המלצות
קרא המלצות
וידאו
משלוחים on-line
סיור
מפה
קופון

בית השמש העולה

השעה היתה 21:00 בערב, אבל זה לא הפריע למיכל ניסנסון לזכות בברכת "בוקר טוב" מאנשי ה-Benedict ובשלוש ארוחות בוקר שונות ועוגת גבינה שהעידו על השקעה באיכות ואחלה קונספט

בית השמש העולה

הידעתם שאגס בנדיקט, אחת מארוחות הבוקר הפופולאריות בעולם, שכוללת לחם בריוש קלוי עם האם ועליו ביצים עלומות ורוטב הולנדייז חמאתי, הומצאה על ידי סוחר בבורסה של ניו יורק שביקש למצוא פתרון להנג אובר עצבני במיוחד? האם ידעתם שהקורנפלקס הומצא מתוך המנהג הכה פולני של "אוכל לא זורקים"? אם לא ידעתם, אתם מוזמנים לקפוץ לבנדיקט, היכל ארוחות הבוקר של תל אביב שמגיש ארוחות בוקר במשך 24 שעות ביממה ועושה כבוד רב לארוחה שמוגדרת "החשובה ביותר ביום".

אנחנו הגענו לבנדיקט בשעה תשע והתקבלנו בחיוך רחב ובברכת "בוקר טוב". אמנם השעה היתה תשע בערב ולא בבוקר, אבל זה בדיוק הקטע בבנדיקט – הבוקר שם נמשך כל היום. המקום מעוצב בצורה מקסימה: כסאות ושולחנות עץ מעודנים, תאי ספות עור לבנים לישיבה בפנים המסעדה ושולחנות גינה בחלקה החיצוני. יחד עם כלי הגשה לבנים, סלסילות לחם מעוצבות ופיזור נכון של חפצים בחדר – בנדיקט נראה כמו מקום וותיק (למרות שנפתח יחסית לא מזמן) שתמיד נעים לחזור אליו.

אחרי התחבטויות קשות בשאלה "מה להזמין", כתוצאה מהעובדה שיש בבנדיקט משהו כמו עשרים סוגי ארוחות בוקר ואחרי שהעניין נפתר בסיועו של קוקטייל מימוסה של בוקר (24 ₪), בחרנו שלוש ארוחות שנראו לנו מעניינות במיוחד. האחת, איך לא היא אגס בנדיקט, אם כי בחרנו ללכת על גרסת "הרויאל" (46 ₪) ולא על הגרסה הקלאסית. גרסת הרויאל כוללת סלמון מעושן במקום האם ומוגשת עם סלט ירוק ושתייה חמה. עד השעה 18:00, אגב, מוגשות כל ארוחות הבוקר בליווי של מיץ טבעי שנסחט במקום עם רגע ההזמנה.

לאור הצלחת הרויאל, עברנו למשהו קצת יותר "רציני" למיטיבי לסת בלבד – ארוחת בוקר טקסס סטייל, שכללה מדליוני פילה בקר ויין אדום, ביצי עין והום פרייז. גם ארוחה זו מוגשת עם סלט ירוק ושתייה חמה והיא קצרה תשואות נכבדות, גם ממני וגם מפיו של שותפי לארוחה.

את אקורד הסיום המתוק נתנה ארוחה של פנקייקס קלאסיים (32 ₪), שהוגשו עם סירופ מייפל וסלט פירות, ולצידה עוגת גבינה בסגנון ניו יורק שהיתה אחת המוצלחות. חליטת התה שליוותה את הקינוח היתה מבית אלטהאוס, חברה גרמנית שמתמחה בחליטות נהדרות. לא רק שהבחירה של בנדיקט ללכת על סוג תה כה איכותי (ונדיר במחוזותינו) מעידה על הרמה הגבוהה של חומרי הגלם במקום, אלא שהיא מעידה גם על ההשקעה בפרטים והשלמות ששואפים אליה כאן. כמו שזה נראה נכון לעכשיו, השאיפות הללו בהחלט מושגות.

*הכותבת היתה אורחת המקום.



שיאן שומרת על שלמות
אואזיס באספרסו בר
מסעדות לאירועים קטנים
באמת הגיע הזמן
15.09.07 | יעל צפריר
אני חייבת לציין שאחרי התחלה קצת צולעת סוף סוף תפסו שם תעניינים - מקום מספר אחד לארוחות בוקר! אמן ואמן רק תמשיכו ככה
corner
corner