נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בימים שדנה ברגר עוד זהרה בבלונד ועשתה רוק'נרול עם דן תורן, היא דיברה אלי במיוחד כשטענה ש"צריך להסתובב ברחובות עירך כאילו שהם עיר זרה". יש לי מנהג ליישם את המוטו הזה, וביקור בנווה צדק עושה לי מטמורפוזה מיידית לתיירת. לטיול שלי בחו"ל המקומי הצטרפה טלי, שרק חזרה לה מסקי בחו"ל ההוא, האמיתי. בהשוואה למה שהלך שם, בליני ממוקמת באקלים הרבה יותר נוח, עם קסם של איטלקייה כפרית וחמימה, והעסקית שלה (במיוחד אם עוד מתרגמים אותה לאירו) משתלמת במיוחד.

אווירת התיירות התחזקה אפילו יותר שהתיישבנו לנו במרפסת, שמשקיפה לרחבת סוזן דלל, שאבנו באלגנטיות קוקטייל בליני משובח, התחממנו בזכות הפטריות התנוריות שזרחו מעלינו ושמענו בליל של שפות מסביבנו, כי בליני, תאמינו או לא, מלאה בתיירים אמיתיים. קוסמופוליטיות בשיאה.

העסקית של בליני מציעה לתייר המזדמן בופה אנטי פסטי עם האופציה (הכה ישראלית) למילוי חוזר. האנטי פסטי של בליני הם סיבה מיוחדת להגיע למקום ואכן, אם תרצו תוכלו ליהנות מעסקית שבנויה כולה מהראשונות האיטלקיות המצוינות, שכוללות למשל, כרובית בחרדל דיז'ון, כרישה בתפוזים ובלסמי, פלפל קלוי בשמן זית ושום, זוקיני מרענן בנענע, פסטו פלפלים משובח במיוחד, וגיבור היום – חציל בדבש ובלסמי. כל אלה פלוס לחם, שמן זית ובלסמי ב-36 ₪ בלבד. תענוג. אם יש לכם יותר מקום בלו"ז ויותר מקום בבטן, לכו על אחת מהאופציות היותר רציניות: מנת פסטה צמחונית (49 ₪), מנות מיוחדות, כמו פסטה עם בשר או פירות ים, או סטייק פרגית (59 ₪) או, למיטיבי לכת, עסקית של בשרים או דגים (אנטרקוט, דניס או סינטה – 69 ₪). כל העסקיות נפתחות בבופה הנ"ל וכוללות במחירן גם את לחם הבית וכוס סודה. החו"ל משתלם, כבר אמרנו?

אנחנו זכינו לטעום מכמה אופציות מתחום הפסטות המיוחדות והבשרים; אהוב ומנחם במיוחד היה הניוקי קוואטרו פורמאג'י – ניוקי תפו"א עם רוטב של ארבע גבינות, וודקה, שמנת ועגבניות (רוזה), שהיה פשוט ממכר והיווה תוספת מוצלחת (למרות שהוא מנה עיקרית בפני עצמו) לאנטרקוט (62 ₪) ולמדליוני הפילה המשובחים והנימוחים (82 ₪). מדליוני הפילה הם למעשה חלק מ"תפריט אקספרס", מעין עסקית לממהרים, שמציעה במחיר המנה העיקרית, סלט קטן ולחם הבית לפתיחה, סודה, ומבחר מנות דומה לזה של העסקיות האחרות. מנה נוספת שזכתה להערצה היתה לזניה בשר, שהיתה עשירה ביין אדום משובח, גזר, כרישה, עגבניות ובשר טחון ומעל הכל, כמובן תערובת של מוצרלה ופרמז'ן נמתחת ומשמחת.

קוקטייל בליני נוסף אחר כך, כבר מצא אותנו מתרווחות לאחור, מדברות על החיים וכל השאר, ומבטיחות לעצמנו שאנחנו צריכות לנסוע יותר לבליני בחו"ל. כי אתם יודעים, זה פה ממש ממול. 

*הכותבת היתה אורחת המסעדה. 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של איילת טריאסט

חלוצי השווארמה
ילד פלא קולינארי
בוקר. טוב
ערב בקפה יפו
הפק"ל הפולני
פרח לב החציל
מזל טלה
אבות המזון מתהפכים בקברם
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר