נגישות
נגישות

חמימות חורפית

מסעדת בליני בנווה צדק כבר מתארגנת לחורף וממשיכה להציע גם בעונה הגשומה ארוחות עסקיות מגוונות ומפנקות. ניר ארנון מגיח לנווה צדק ובודק את שדרוגי המנות של האיטלקית שמרעננת את התפריט מדי עונה

מסעדה ביום המסעדות של rest
ניר ארנון
ניר ארנון
תאריך פרסום: 15/12/2005, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מסעדת בליני השוכנת במרכז סוזן דלל לא קופאת על שמריה. נכון שמדובר במסעדה איטלקית כפרית עם מטבח פתוח ומגוון מאכלים איטלקיים, אבל מיטב המטבחים האיטלקיים נוטים לשעמם אחר פרק זמן מסוים אם הם לא מרעננים את תוספות הנלוות לפסטה, לרטבים, לבשרים ולשאר מרכיבי התפריט. במסעדת בליני מצליחים לרענן את התפריט מדי עונה כבר במשך 12 שנה.

לקראת החורף, התקוע בינתיים בין אגן הים התיכון למגף האיטלקי ושאר חלקי אירופה, שודרג תפריט הארוחה העסקית בבליני לתפריט חורף. מלבד מגוון האנטי פסטי כולל התפריט גם מרקים לחימום הקנה והגוף בימים הקרירים שעוד יגיעו. מרקים המשתנים מדי יום, ביניהם מרק קרם בטטה, מרק קרם חצילים וכרובית, מרק מינסטרונה ועוד, כיד הדמיון הפורה של צוות המטבח.

מחיר העסקית בבליני נע בין 36 שקלים למנות אנטי פסטי בלבד, ומגיע עד ל-69 שקלים בעסקית הכוללת מנה ראשונה ועיקרית (במחיר זה כוללת העיקרית גם סטייק, אגב). מנות החורף בבליני מתחדשות מדי יום, וגם הן מגוונות - ריזוטו, רביולי וטורטליני הן רק חלק מהמנות המופיעות בתפריט.

מלבד האווירה הקסומה של בליני, בייחוד בימי החורף השמשיים, בעת הישיבה במרפסת המלווה בפסטורליות אמצע השבוע של נווה צדק, אפשר ליהנות גם ממנות פתיחה מוצלחות במיוחד, כמו בשולחן האנטי פסטי העמוס לעייפה בווריאציות שונות של מנות, החל מתירסים קלויים בתנור, דרך חצילים, בטטות, חומוסים, כרישה, ועוד היד נטויה.

לכל שולחן מוגש קוקטייל בליני, המורכב מנקטר אפרסקים, שמפניה ורום ולחם הבית. הלחם שמוגש כאן הוא לחם מיוחד -  לא הפוקאצ'ה שהפכה כבר נדושה, אלא לחם מעודן עם הפתעות, כמו שבבי עגבניות מיובשות וזיתים. הלחם מלווה בצלחת שמן זית ורוטב בלסמי.

החלטנו להתחיל במגוון הגדול של המנות שהיו מונחות על שולחן האנטי פסטי, ולאחר מכן התפתינו להמלצת המלצרית שהמליצה לנו על מנת היום- טורטליני במילוי בשר ברוטב טוסקני עשיר. הרוטב הורכב מפטריות, עגבניות, זיתים שחורים וצלפים. הטורטליני הנעשה במקום בעבודת יד היה עשוי  כמו שצריך, אל דנטה. הפירוש באיטלקית הוא על השן, לא רך ולא קשה מדיי.

מילוי הבשר לא היה עז מדי והתחבר היטב לרוטב. פרט למליחות קלה של הרוטב המנה היתה טובה ומספקת. זוגתי בחרה במנת הניוקי ברוטב עגבניות ושמנת, שהיתה פשוט מושלמת. הניוקי המעולה נמס בפה, עם רוטב עדין בעל מרקם קטיפתי. לדעתי, בבליני צריכים לשקול להגיש גם את מנת  הטורטליני ברוטב הזה,  או לפחות לכלול אותו כאלטרנטיבה.

במנה העסקית בבליני אפשר ליהנות ממגוון רחב של מנות עיקריות לבחירה וביניהן מנות פסטה מגוונות, מנות בשר עוף ודגים, וגם פסטה פרוטי דה מארה, פסטת פירות ים.

בליני משרה אווירה ביתית כפרית. המטבח הפתוח והאח הבוערת בלילות הגשומים הופכים אותה למקום נעים שכיף לרבוץ בו. למנות אחרונות הזמנו טירמיסו ברוטב שוקולד, ופנקוטה ברוטב קרמל וסמבוקה. הפנקוטה היתה כה עדינה ולא סבלה ממתיקות יתר כך שהשאירה טעם של עוד. לסיכום, חבילת הארוחה העסקית בבליני כוללת, מלבד אוכל טוב במחיר שווה לכל נפש, גם ערך נוסף לא פחות חשוב, פסטורליות ואווירה קסומה.

*הכותב היה אורח של המקום

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של ניר ארנון

שדרוגי קפה
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר