נגישות
נגישות

בליני- הכי איטליה בישראל

בקבוק בלי תווית, פרפרלה, קרפצ'יו כמו שקרפצ'יו צריך להיות, ניגובי לחם בבלסמי ושמן הזית, נבו כהן פשוט יצא מרוצה מכל רגע ולזה תוסיפו את המיקום המושלם בנווה צדק בואכה סוזן דלל

מסעדה ביום המסעדות של rest
נבו כהן
נבו כהן
תאריך פרסום: 09/10/2005, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מסעדות איטלקיות זה דבר חמקמק, בעידן שבו כל בוגר חוג לכלכלת בית יודע/ טוען לידיעת הכנת ניוקי או טורטליני והשוק מלא מסעדות אינסטנט חשוב לדעת לאן ללכת. התשובה היא- בליני.

מצויד באיתי חברי הטוב, יצאנו לתור את רחובותיה הנסתרים של נווה צדק, ושם מול רחבה עטורת דקלים במרכז סוזן דלל שוכנת האיטלקייה הכי נעימה שתפגשו.

מלצרית מסבירת פנים נהגה בנו כמנהג בני טוסקנה ומייד שפכה מפלון של שמן זית וזרנוק קליל של בלסמיקו אל תוך קערורית באמצע השולחן. איתי ואני חפנו את לחם הכפר שהוגש לנו והתחלנו לחקור את המיטבל.
זהירות! זה טעים, זה יותר מידי טעים, אל תתמלאו מהלחם ומהטעם האדמתי של שמן הזית. אתם רק בהתחלה.

ובשביל האווירה האותנטית נמזגו לנו שתי כוסות יין אדום, מתוך בקבוק נטול תווית כמנהג הטוסקנאים, השקנו כוסות, לגמנו בחדווה והמשכנו בחגיגה.

מה יותר נכון מאנטי פסטי? פיאצה שלמה של ירקות בשלל צבעים מוגשת לשולחן, הכל אותנטי, חתוך ביד אוהבת ולא מפולצנת. החציל, השום, הפלפל, ביסים גדולים של טעם מפצחים אותם כשעדיין ביד השנייה אנחנו מנגבים את שמן הזית עם הלחם.

בעצתה של המלצרית ניסינו גם את הקרפצ'יו רק כדי שניווכח שהוא הטוב ביותר מזרחית לחופי איטליה, טרי, מוזלף (קלות ולא טובע) בשמן זית ומלמעלה גבינת פקורינו עזת טעם.

לשמחתנו המקום שוקק חיים ומוסיקת רקע סוחפת אותנו לאיטליה האמיתית, זה די קל בהתחשב ברחבת סוזן דלל אשר מקנה תחושה של רומא, או אם תרצו מילאנו, העיקר שזה איטליה.

לעיקריות הלכנו על שילוב של בשר ופסטה, אני באגף טבעות הפילה ואיתי אמון על הפרפלה עוף ביאנקו.

קחו המלצה אישית, אל תוותרו לעולם על בשר טוב במסעדה איטלקית, בבליני זה יוצא נהדר, פילה על הגריל, עשוי מדיום בדיוק, מתובל (איך לא?) בשמן זית ושום, וכ"כ נימוח, כ"כ עושה נעים, זו בדיוק סיבה לבדוק מה הקטע עם הפרפלה הזו שאיתי נראה כ"כ שקוע בה.

הביאנקו זה בגלל רוטב השמנת, העוף זה בגלל נתחי העוף ופרפלה זה סוג של פסטה שנראית כמו ציור של סלבדור דאלי, אבל עזבו אתכם מצייר משוגע, זו מנה משגעת חושים, היה לי קצת קשה לזפזפ בין ביס פילה לחופן פרפלה אבל זה כמו שאומרים, צרות של עשירים.

וכמו עשירים נפנינו לקינוח.

מוס וניל עם "מכסה" פסיפלורה, עילה מצוינת לקרב כפיות אימתני. לכפיות שלום, המוס נשאב תוך שניות.

לסיכום:

בליני: הכי איטליה בישראל.

בקבוק בלי תווית: כאילו אתם אצל דון פפה בחצר.

פרפלה: המנה שמפרידה בין חוג לכלכלת בית למקצוענים.




*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של נבו כהן

שלושה חברים יצאו למיט בול
פתח לתקווה גסטרונומית
בוקר קוסמופוליטי
צ'ירס
אבקת פיות
בלי פוליטיקה
קרם קרמל
פינוק אה-לה-ליונז
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר