נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אני תמיד שמחה להגיע למינה טומיי, בין אם אני חוגגת אירוע חשוב ובין אם סתם מתחשק לי נשנוש קטן ולא כבד. היציאה למינה טומיי שבקסטרא היא תמיד סוג של חגיגה. מוזיקה כיפית, אווירה מעולה, וסמל פרח הלוטוס מתנוסס מכל עבר ב-5 צבעים ו-5 עלי כותרת המציינים חמישה מטבחים מעולים ומרתקים – יפני, תאילנדי, הודי, ויאטנמי וקוריאני.

דינה פישלוביץ (הבעלים) הסבירה לי שפרחים הם סמל לברכה בתרבות האסיאתית, ואין ספק שאני מברכת על כך שמצאנו שולחן פנוי, כיוון שמדובר באחד המקומות המלאים ביותר בחיפה. הגעתי עם בן זוגי, חובב אוכל אסיאתי על כל גווניו. מאז הטיול במזרח אנחנו רק מחפשים משהו שיזכיר את האוכל ההודי המיוחד וגם הויאטנמי, וכאן יש את שניהם ועוד.

תפריט שזורם איתך
במינה טומיי אין מנה ראשונה ומנה עיקרית. יש זרימה, הכל זורם, יש מנות קטנות יותר ויש גדולות יותר והמטבח מוציא מה שמוכן, כך שהכל טרי וניתן לחלוק מנות יחדיו והשולחן חיש מהר הופך לארוחה צבעונית מגוונת ואדירה.

ראשון זרם אלינו הצ'יקן צ'אי ספרינג רול  התאילנדי (32 ₪), שהוא מעין אגרול אבל הרבה יותר מזה. הוא רול קריספי במיוחד ממולא בעוף טחון ברוטב שעועית אסיאתית, דבש, שומשום ועירית. עמית, המלצרית המחוננת שלנו, שלא פסחה על שום מרכיב בכל מנה שביקשנו לנסות להבין, הזכירה שזו מנת הדגל ופשוט חובה להזמין אותה. אז הזמנו, ובאמת שאין קשר בין המנה לאגרול, זה הרבה יותר מפתיע, טעים ומלהיב, (וגם יותר ממלא).

אקספרס להודו ומשם לקוריאה
בהמשך הגיע הפראטה פניר (29 ₪). לכל יוצאי הודו וחובבי המטבח ההודי - שווה להגיע רק בשביל המנה הזו, שמזכירה ומחזירה בין רגע למקום ולאווירה. הפראטה פניר הוא בעצם נאן (לחם הודי) ממולא בפניר (גבינה הודית) ומוגש איתו רוטב של נענע צ'אטני וכוסברה. יש ברוטב גם תבלין הודי פיקנטי העונה לשם זסאי. כמה פשוט ככה טעים, מנה מדהימה וחריפה, שמופיעה בתפריט עם תמרור אזהרה – פיקנטי. 
פראטה פניר

בעודנו שותים הרבה מים בניסיון להעביר את חריפות הרוטב הגיעו שתי לחמניות מאודות, יפהפיות, נראות ממש תאומות, העונות לשם באנז בקר (39 ₪). השתיים הגיעו הישר מהמטבח הקוריאני (שגם הוא, כמו ההודי, לא מספיק בא לידי ביטוי במסעדות). הוראות התפעול היו: פשוט תחזיקו אותן בידיים, יש מספיק מפיות", וכך היה – החזקתי את הלחמנייה המאודה הזו ובכל ביס התגלה לי עולם חדש. היה בה בקר בבישול מאוד ארוך, רך מאוד, היה בה קימצ'י (למי שלא מכיר זה כרוב פיקנטי מוחמץ עם תבלינים), היה בה הרבה שומשום ותבלינים מעניינים אחרים, אולי גם קצת ג'ינג'ר. היה שווה לנקות את הידיים והאצבעות בשביל המנה הזו.
באנז בקר

משחק הניחושים
כל המנות הללו היו באמת קטנות וחמודות, אך שהגיע הקוריאן צ'אנקי ביף (69 ₪) שהוא קוריאני כשמו, החלטתי שצריך לפתוח יותר מסעדות קוריאניות בארץ. המנה המטורפת הזו הגיעה בכלי חרס רותח, ובו ישבו בתוך רוטב מהביל, רצועות סינטה שהיו בדיוק ברמת הצלייה הטובה, אטריות ומתחתיהן אגסים. הבשר היה פשוט נימוח בפה ולרוטב החרדל הקוריאני הזה היה טעם שלא הכרתי בעבר ולא היה ברור לי ממה הוא היה מורכב. הוא היה מעודן מאוד בטעם חרדל ותבלינים שונים ומרקם שמנתי.
קוריאן צ'אנקי ביף

נשיקה במצח
אין ספק שאחרי מנה זו נאלצנו לעצור את זרם המנות. יש גבול לכל תעלול. אחרי מנוחה קצרה עברנו לקינוחים: נשיקה אסיאתית (39 ₪) ומינה בר (36 ₪). על הנשיקה האסיאתית נאמר כבר כל כך הרבה, ובאמת מבחינתי זה הקינוח הכי טוב במסעדה, אך בן זוגי החליט  (והוא המבין בקינוחים מבין שנינו) שהמינה בר אפילו עוד יותר טוב. קודם כל שכחתי להזכיר ששום כלי הגשה לא חזר על עצמו לאורך כל הערב, יש תחושה שאיזו קדרית אסיאתית יושבת בצד ומכינה כלי חרס לכל מנה. עמית המלצרית אמרה שהכלים האלו די כבדים, אבל אני רק חשבתי איך אני משיגה לי כמה הביתה. בכל אופן המינה בר מחולק לחמישה חטיפים קטנים, וכל אחד יושב על כף מרק רחבה. החטיף מורכב מקרם שוקולד, חמאת קוקוס, בוטנים, שוקולד מריר ואגוזי לוז -  מעין שילוב של סניקרס עם באונטי רק יותר טעים ויותר נמס בפה. מדהים.
מינה בר

כדי להוריד את כל הטוב הזה בחרנו בתה תפוח (28 ₪) שמגיע בקנקן מיוחד עם פרח שנפתח בתוך מים הרותחים ונותן את הצבע והטעם של התפוח – תענוג.

כדאי לדעת
בשעות הצהריים יש כאן עסקיות, שהן  15% הנחה על כל התפריט. ניתן לערוך אירועים (עד 20 איש) בחדר ההודי המיוחד, יש גם במת ישיבה יפנית. בנוסף, יש גם הנחה  של 10% ליושבים על הבר ובמשך כל ימות השבוע 15% הנחה לסטודנטים וחיילים.

חשבון בבקשה:
פראטה פניר  - 29 ₪
צ'יקן צאי ספרינג רול - 32 ₪
באנז בקר - 39 ₪
קוריאן צ'אנקי ביף - 69 ₪
מינה בר - 36 ₪
נשיקה אסיאתית - 39 ₪
קנקן תה פרחים - 28 ₪
סה"כ:  243 ₪

* כתבה פרסומית

צילומים: גילי פוקס

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נתח בשר בראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)
אסאדו בר באלונים (צילום: באדיבות המקום)
סטייק בברסרי 107 (צילום: באדיבות המקום)
מנה של מסעדת סבידה (צילום: באדיבות המקום)
בירות של מסעדת ליבירה בחיפה (צילום: באדיבות המקום)
אותנטיות יוצאת דופן במסעדת גאורגיה
בשר משובח ב-BACK TO BLACK
חדשה בשכונה: מרינדו יקנעם
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי