נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בכל פעם שמתחשק לי לאכול, האדם הראשון שאני מצלצלת אליו הוא אחותי. לא קרה כמעט מעולם שלאחת מאיתנו התחשק ללכת לזלול, ונתקלה בסירוב מצד אחותה. ככה זה, אנחנו אוכלות ואז חושבות על אוכל, ומבשלות, ואוכלות וחוזר חלילה. הפעם החלטנו להתפנק במסעדה טובה. המקום שנבחר הוא ג'ויה ברמת החייל.

מרושתת
מסעדת ג'ויה היא חלק מרשת מסעדות איטלקיות שנמצאת בבעלות רשת ארקפה. הרשת בנתה תפריט איטלקי אותנטי, שעושה שימוש בחומרי גלם שאת חלקם מייבאת הרשת מאיטליה.

בנוסף לג'ויה רמת החייל, ישנם עוד שלושה סניפים: סינמטק תל אביב, הרצלייה ורמת השרון, מה שהופך את ג'ויה לאלטרנטיבה מעולה באזור המרכז והשרון. התפריט במסעדות מאוד רחב, ובעצם מתאים לכל סוג של ארוחה או אירוע. יום הולדת עם הילדים? יש פיצות ופסטות בשפע. ארוחה רומנטית? המסעדות מעוצבות בסגנון איטלקי כפרי וחמים, יש שולחנות אינטימיים והאווירה רגועה ונעימה. יש גם ארוחות בוקר, משלוחים, ואפשרות לאירועים. ג'ויה בהחלט ממותגת כרשת מסעדות שנותנת מענה איכותי בכל שעות היום.

ג'ויה ברמת החייל אמנם נמצאת בלב ליבו של מתחם הייטק ענק, אך היא מצליחה להפוך ממסעדת צהריים ביום למסעדה אינטימית בערב. העיצוב הרומנטי והתאורה משווים לה מראה של מסעדה כפרית באמצע חורשה, או לפחות באחד מרחובותיה היפים של תל אביב. האקוסטיקה במקום מעולה, כך שגם אם הוא מלא (והוא אכן היה מלא כשהגענו במוצאי שבת), לא תרגישו שאתם סועדים עם עוד כל כך הרבה אנשים.

מפתה
כאמור, הגענו (אחותי ואני) אל המסעדה במוצאי שבת, אחרי שצמנו כל היום כדי שנוכל לאפשר לעצמנו להגזים קצת עם הארוחה. קיבלנו שולחן אינטימי ונעים, עליו חיכה לנו עציץ של בזיליקום. לא התאפקתי וקטפתי עלה, ומיד הגיעו התפריטים.

אחותי שמה לעצמה מטרה – לנסות את כל מנות הארנצ'יני שיש במסעדות ארצנו. וגם בג'ויה יש מנה כזו, שהוזמנה בלי לחשוב פעמיים. מנה ראשונה נוספת שרצינו לנסות היא אינבולטיני חצילים.

ראשונה הגיעה אל השולחן מנת הארנצ'יני. כדורי ריזוטו במילוי גבינת פיקורינו, צ'ילי, נענע ופרמג'אנו אמיתית כזו שצועקת "איטליה איטליה". אז בצענו את הארנצ'ינים החתיכים, טבלנו ברוטב הרוזה והתענגנו על המרקם, על הטעם ועל כך שבזווית העין ראינו את האינבו לטיני מגיע. גלילות חצילים במילוי פסטה, רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמג'אנו ובזיליקום. מנה איטלקית קלאסית שהצליחה להתעלות על הציפיות. טעמים מדויקים עם מרקמים מעניינים, ורוטב עגבניות שניכר כי השקיעו בו זמן וחומרים, הפכו את המנה הזו להרבה יותר ממנה טובה. חיסלנו את שתי הראשונות וחיכינו בקוצר רוח לעיקריות.

ההנחה הבסיסית היא שכל מי שמגיע לאכול במסעדה איטלקית, חייבת להיות לו חיבה סבירה פלוס לפחמימות. שתי העיקריות שבחרנו לא סובלות ממחסור בפחמימות – פיצה טרטופו וטורטליני ערמונים. כדי לאזן את רמת הסוכר לקחנו גם סלט קפרזה.

משביעה
מנת הטורטליני ערמונים הצטיינה בשילוב הטעמים המקורי – הערמונים המתוקים קלטו היטב את טעמו של חזה האווז. רוטב החמאה רק חיכה שם בשקט שיטבלו בו, והטעם השקט הזה הוא שהפך את המנה הזו למצוינת.

הפיצה היתה לגמרי שוס. זו הפעם הראשונה שאכלתי פיצה עם גבינת מסקרפונה. וכן – זה טעים! מחית הכמהין הורגשה במנה אך לא היתה דומיננטית מדי. את שילוב הטעמים סגרו הפטריות, מוצרלה, פרמג'אנו ופטרוזיליה. פיצה דקה, טעימה, שהגיעה חמה ומזמינה, ואפילו השאירה מעט מקום לסלט הקפרזה הרענן, שהכיל עגבניות צלויות, טריות, מגורדות וכמובן כמובן – בזיליקום. העציץ הציץ אלינו בדאגה, שמא נקטוף מעליו ונוסיף גם אותו לצלחת, אך הרגענו אותו והבטחנו להסתפק בבזיליקום שיש לנו במנה.

>> להזמנת שולחן במסעדת ג'ויה רמת החייל

מפעם לפעם לקחנו לגימה קטנה מכוסות ה"שפריצוזו אפריטיבו" – קוקטיילים אלכוהוליים לחיזוק האווירה האיטלקית ולפתיחת התיאבון. ועכשיו, אחרי שזללנו חלק לא מבוטל מהתפריט, נשאר לחכות ולראות אם נחזיק מעמד לקינוח.

מתוקה
תפריט הקינוחים הסתכל עלינו בגיחוך קורא תיגר, בדיוק מה שהיה צריך כדי שנזמין את הקינוח הכי לא אולטימטיבי שיש, אבל יתברר בסוף כאחד הקינוחים המוצלחים שייצא לכם לאכול. ניוקי מטוגנים בקרמל ורוטב אנגלז. כן כן, לא טירמיסו ולא מוסים למיניהם. ניוקי קטנים, חמודים, מטוגנים ברוטב אלוהי. לא האמנו, אך לא השארנו אפילו ניוק אחד. ולסיום סיומת הזמנו שתי חליטות מעולות של תה קרם לימון, ונשאנו את כרסנו בחזרה אל הרכב.

כשבוע לאחר מכן הגענו עם המשפחה לחגיגות יום הולדת 60. שלושה ילדים בררנים הצליחו להחליט מה לאכול וגם נהנו. כל המשפחה חלקה מנות שהוזמנו אל המרכז, וללא ספק התפריט הענק והמגוון של ג'ויה, המחירים הסבירים והאקוסטיקה המעולה, הרימו את האירוע ואפשרו לכולם ארוחה טעימה ונעימה.

את החשבון בבקשה:
2 שפריצוזו אפריטיבו – 30 ₪
ארנצ'יני – 35 ₪
אינבולטיני חצילים – 37 ₪
טורטליני ערמונים – 68 ₪
סלט קפרזה – 47 ₪
פיצה טרטופו – 58 ₪
ניוקי קרמל – 38 ₪
2 חליטות תה – 30 ₪
סיכום חשבון: 343 ₪ לארוחה ענקית ומפנקת

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אמורה מיו: מחדשים נדרים
אינדירה: ההודית הכי אותנטית בארץ
ערב טוב בדלידה
ערב קיץ איטלקי בפרונטו
ההפתעה של אזור השרון: זויה גריל בר
ביקור ב-Porter & Sons
המסעדות החדשות שכדאי לכם להכיר
עושה את זה בדרך שלה: מסעדת גריג
מרק השורבה של בני הדייג הנחמה שלנו לחורף
להתאהב כמו איטלקי
רכבת אקספרס לאיטליה
חלום בנס ציונה