נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לה בוקה היא שכונה בבואנוס איירס, ארגנטינה, שמתאפיינת בצבעוניות ארכיטקטונית נהדרת. מסתבר שהצבעוניות נובעת מכך שהדייגים שגרים בשכונה השתמשו בשאריות הצבע של ספינות הנמל לצביעת הבתים, ולכל אחד כמעט היה דלי צבע אחר. לה בוקה היא גם מסעדה ארגנטינאית נהדרת שממוקמת במושבה הגרמנית בירושלים.

נחיתה רכה
הכל התחיל בחבר טוב שבדיוק חזר מדרום אמריקה. אחרי חודש של געגועים וכדי לחגוג את המאורע ולאפשר לו נחיתה רכה בארץ, החלטתי לקחת אותו למסעדה דרום אמריקאית שתגיש לו סטייקים כמו שהוא התרגל לאכול.

עם כניסתנו למסעדה מיד התקבלנו בחיוכים והתיישבנו ליד השולחן. ברקע התנגנה מוסיקה לטינית ועל הקירות נתלו ציורים שעזרו לנו להתכונן לחוויה הדרום אמריקאית שקיווינו לה.

ניר, החבר המדובר, סיפר לי חוויות מהטיול, ובין השאר דיבר גם על שכונת ׳לה בוקה׳. הזמנו פוקאצ׳ה שמגיעה עם 5 סוגי מטבלים (טחינה, חצילים, עגבניות, פלפלים ואבוקדו), אנצ׳ילדס עוף (טורטייה מטוגנת עם מילוי מעולה של עוף וירקות ועליהם חלב קוקוס), ואת גולת הכותרת של הערב הזה והמנה המנצחת - כבד אווז על ברוסקטה, ומעליו תפוז, עגבניית שרי מבושלת וקרירה ורוטב צ׳טני עגבניות שרי מתקתק.

מדייקים בבשר
כבד אווז זה המאכל האהוב עלינו. המתיקות של הרוטב והעגבנייה נתנו למנה טוויסט והקפיצו אותה למעלה. ללא ספק אחת המנות הטעימות שאכלתי בארץ. עם כל ביס היה אפשר להרגיש שהשף השקיע בה מחשבה ויצירתיות.

חשק לעוד אכן היה ומיד הזמנו גם את העיקריות: ביפה אנצ׳ו - חתיכות אנטריקוט צלויות באופן מושלם ומלוות במספר רטבים לבחירה: צ׳ימיצ׳ורי, פסטו אשר נעשה במקום, עמבה, חרדל, צ׳ילי ורוטב יין. הזמנו גם את הביפה דה לומו - 350 גרם של מדליוני פילה רכים ומבושלים בצורה מדויקת להפליא.

>> להזמנת שולחן במסעדת לה בוקה

שתי מנות הבשר היו כל כך טעימות, שהייתי חייב לברר עם המלצר למה קשה למצוא איכות כזו במסעדות כשרות אחרות. קיבלתי הסבר קצר על מקור הבשר בארגנטינה, וביקשתי שיספר לשף כמה אנחנו נהנים. דקות אחר כך יצא אלינו השף, גיא קמחי, וסיפר קצת על הניסיון שלו ועל הסודות שלמד בלה בוקה ארגנטינה.

בארגנטינה או בירושלים
התפוצצנו לחלוטין ולא היה לנו עוד מקום לפיסת בשר נוספת, אבל כמו שכולכם יודעים, תמיד יש מקום לקינוח. לצערי יש לי בעיה עם שוקולד, ומעבר לזה שהוא טעים לי בצורה משמינה הוא גם עושה לי מיגרנות. לכן, למרות שכל הקינוחים השוקולדיים נראו מדהים, לקחתי את הטארט מרנג לימון וניר לקח את הטריקולור שוקולד-חלבה-פיסטוק. הטארט היה פריך ואפוי כהלכה, אבל הביס ששווה הכל היה מבחינתי החתיכה שלקחתי מהקרם פיסטוק שבטריקולור.

לה בוקה הוא מקום שאפשר  למצוא בו גם צבעוניות יוצאת דופן וגם ארוחה בשרית מושלמת, וזה בכלל לא משנה אם אתה מרחיק עד לארגנטינה או עד לירושלים.

חשבון בבקשה:
2 כוסות יין תשבי - 74 ₪ 
לחם הבית עם מטבלים - 15 ₪
אנצ׳ילדס עוף - 58 ₪
כבד אווז - 73 ₪
ביפה אנצ׳ו - 119 ₪
ביפה דה לומו - 162 ₪
טארט מרנג לימון - 41 ₪
טריקולור שוקולד-חלבה-פיסטוק - 39 ₪
מים מינרלים גדול - 21 ₪
סה״כ - 602 ₪

* כתבה פרסומית
 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מייקס פלייס הרצליה (צילום: באדיבות המקום)
 אוכלים בגרג בנמל תל אביב
 אוכלים בגרג בנמל תל אביב
ראצ'ה תלמד אתכם על אוכל גיאורגי
ביקור זוגי בארנולד בתל אביב
מסעדה ובייקרי: בראון בתל אביב
שני קילוגרם מעל כל היתר: מסעדת NG
יודעת את השפה: מסעדת בית איטלקי
מרק השורבה של בני הדייג הנחמה שלנו לחורף
להתאהב כמו איטלקי
שווה לגדל בשבילה כרס
רכבת אקספרס לאיטליה