נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

חיים כהן הוא איש בעל קבלות רבות בסצינת האוכל המקומית. קודם כל, קשה שלא לאהוב אותו - דמותו הטלוויזיונית ודמותו מחוץ למסך משדרות ישירות, ענייניות חום והומור עצמי דק. הוא לא פלצן, הוא אוהב אנשים ואוכל ועולם, וכן, הוא גם נראה כמו מישהו שאתה לא רוצה להתנגש בו חזיתית, וזה רק לזכותו. אין ספק שהפרק הארוך (והחתום) של מסעדת 'קרן' שכהן ניהל ובישל יחד עם אירית שנקר הוא פרק מפואר בקריירה שלו ובסיפור של כולנו. בנוסף, הקימו כהן ושנקר את 'דיקסי' ו'פילדלפיה' הסמוכה, כהן גם השיק את תפריטי 'איזדורה' (המסעדה עם השנדליר בראשון) ו'דקה' (המסעדה הכי יפה בארץ), יעץ למלונות ביוון, פתח אפילו מסעדה בניו יורק, ולאחרונה, אחרי פירוק השותפות עם אירית שנקר, הפך לבעלים הבלעדי של דיקסי.

זה לא דבר של מה בכך, כי כהן הוא מוסד ודיקסי היא מוסד אבל השאלה היא האם החלל המרווח שברחוב תוצרת הארץ (שם קצת אירוני לרחוב שמארח עב"מ אמריקאי כל כך) גדול מספיק כדי להכיל את שני המוסדות גם יחד. וזה לא, חלילה, שדיקסי אינה מסעדה טובה. להפך - היא כל כך מוצלחת וברורה ומהודקת, שבעצם, מה יעשה בה שף יצירתי כמו חיים כהן? הרי אין בדיינר-על אמריקאי מקום לאוכל אורפלי או למנות החוגגות טרואר ישראלי. דיינר הוא דיינר הוא דיינר. צריך לדייק, צריך לא ליפול וזהו.

כבר שנים שזה בדיוק מה שעושים בדיקסי. תפריט היינות מרתק. השירות הוא מהטובים והמהוקצעים בעיר. כל מנה עשויה בידענות ובדייקנות וכל ההישגים האלה - לא מעט בזכות השף ההיסטורי של דיקסי עמיר אילן והמנהלת הווירטואוזית שפרשה אירית שנקר, וגם, כמובן, הליווי הצמוד לפרקים של חיים כהן - הפכו את המקום למעוזם של כדורסלנים וכדורסלניות-חיזוק מארצות הברית, טייקונים וטייקונות לשעבר, משפחות, אמריקנופילים וגם פרפרי לילה שנהנו ונהנים מאוד משעות הפתיחה הבלתי נגמרות של המקום.

ומה יהיה עכשיו?

מאז תחילת עידן חיים כהן סולו, היה ברור שיבוא שינוי. נראה שעכשיו הוא קורם עור וגידים (ועצמות מח). התפריט של דיקסי התרחב. בלי לוותר על אף אחת מהקלאסיקות של המקום (הכנפיים הטובות בעיר, הספריבס הטובות בארץ וגם סטייקים שחבל על הזמן), התגנבו לתפריט מיוחדים שבהם ניתן להרגיש יותר נשמה: יש, למשל, מנה של חצי חציל (הירק הלאומי של חיים כהן) ממולא בעוף ומלווה ברוטב שמנת, יש קציצות חזיר מעולות על כרוב כבוש, יש עוד כמה גרסאות להמבורגר (למרבה הצער, בתחרות על כתר ההמבורגרים דיקסי מעולם לא ניצחה מתחרות קשוחות ממנה ועדיין אינה מנצחת), יש חזה עוף ממולא (שההימור שלי הוא שהוא ינשור מהתפריט במהרה ובצדק) ויש עוגת גבינה ניו-יורקית עם תותי שדה שהיא טעימה להלל וכל כך יפה, עד שזו המנה היחידה שהצוות מסרב בתוקף לתת לך בטייק-אאוט "כי זה מתפרק וחבל עליה, עליך ועלינו" כפי שהבהירה לי מלצרית חייכנית.

מה שאומר שחיים כהן, כצפוי, אינו שוקט על שמריו. הוא עובד קשה, הוא יוצר, הוא מפתח, אם כי נכון לעכשיו, עם דיזיינר-דיינר בתור ספינת הדגל, הוא יותר מסעדן משף. אולי זה קצת ישעמם אותו בהמשך אבל אנחנו - מה איכפת לנו. הרווחנו בגדול. ארוחת צהריים ליחיד תעלה בסביבות 130 ₪, ארוחת ערב ליחיד תעלה קצת פחות מ-200.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
דיקסי גריל בר בתל אביב
053-9443543

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
טיסת סולו
מצאנו את הגביע הקדוש!
אהבה זה בזול
שטר סגול אחד
הצעיר מנהריים
מיומנה של אחות מעשית
קיטון של טעימין
דנטלי אבל לא ניאנדרטלי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר