נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אליפות אופי הפיצה
מזה 12 שנה, מקיים איגוד הפיצאיולי הנפוליטני (APN), תחרויות באיטליה ובארצות שונות ברחבי העולם, ופעם בשנה נערכת תחרות עולמית, בה מתחרים, טובי הפיציאולי מכל מדינה ומייצגים את ארצם בתחרות הנחשבת ביותר באיטליה. לראשונה מגיעה התחרות גם לישראל, בימים שני, 12.5 ושלישי, 13.5 תתקיים בבית שגריר איטליה פרנצ'סקו מריה טאלו ובחסותו, תחרות הפיצאיולו הטוב ביותר של בישראל. 30 מבכירי הפיצאיולי של ישראל, יתחרו ביניהם על הזכות לייצג את המדינה באליפות הפיצאיולי העולמית שתתקיים בספטמבר 2014 בכפר הפיצה בנאפולי, איטליה.
התחרות מיועדת לקהל המקצועי ויוכלו להשתתף בה פיצאיולי מקצועיים בעלי ניסיון בלבד שיתחרו בשתי קטגוריות: פיצה מסורתית ופיצה free style. ההרשמה לתחרות מתחילה בימים אלה- בדף הפייסבוק: "פיצאיולו ישראל". אוצר וייזם התחרות הוא השף מנה שטרום, הידוע בפיצות הייחודיות שלו וכאנציקלופדיה קולינארית של בכל הקשור לאוכל האיטלקי.

מנה שטרום. תחרות הפיצאולי. צילום: אנטולי מיכאלו

מסעדת פטרה מתחדשת
לכבוד האביב שדרגו הבעלים והשף סימו בן חובל את מסעדת פטרה באשדוד והוסיפו מנות ישראליות ומגוון עשיר של בשרים איכותיים על הגריל לתפריט ואף מציעים ערבי נושא משתנים. בתפריט ניתן למצוא מבחר מנות פתיחה, סלטים, מאפים ומאפים גרוזינים, תבשילים גרוזינים, מרקים, בשרים, דגים, פירות ים, פסטות כריכים וארוחות ילדים. ארוחות בוקר החל מ-56 ₪ וארוחות עסקיות החל מ-69 ₪.

מסעדת פטרה. צילום: יח"צ

חגיגת יין ובשרים בקראון פלזה
השף גיא פרץ  ממסעדת קונפי מארח את השף ומאסטר הבשרים יענקלה שיין ממסעדת שיין אנד שארפ, לסופ"ש קולינארי וארוחה של חגיגת בשרים, במלון קראון פלזה בחיפה. במסגרת סוף השבוע שיתקיים ב-29-31.5 ניתן יהיה ליהנות מארוחת ערב חגיגית, שיצרו יחדיו השפים גיא פרץ ויענקלה שיין, סיור ליקב הבוטיק יפתחאל, סיור בחוות התבלינים בשדות בית לחם הגלילית ומסדנת בישול של השף יענקלה שיין שתעסוק בגוון מנות בשר קרות.
בין המנות שיצרו השפים גיא פרץ ויענקלה שיין ויוגשו בארוחה: טריפל בשרים - קרפצ'יו פילה, קרפצ'יו סינטה ומנת טרטר בקר ואבוקדו, סיגר לחי עגל ובורקס בשר וספיחה. הארוחה פתוחה לקהל הרחב במחיר 300 ₪ לסועד, מחיר סופ"ש קולינארי - 2100 ₪ לזוג לשני לילות.

השף גיא פרץ ומאסטר הבשרים יענקל'ה שיין. צילום: שי בן אפרים

רשת קפה לואיז מתרחבת
רשת קפה לואיז, הרשת הראשונה בישראל שחרטה על דגלה את ערך הבריאות והטבע, ממשיכה להתרחב. הרשת שפתחה בחצי השנה האחרונה ארבעה סניפים: בבני דרור, בקריון קריית ביאליק, ברמת השרון ובשדרות רוטשילד בת"א, פותחת כעת שני סניפים נוספים, ומונה כעת עשרה סניפים. הסניפים החדשים ייפתחו ברחוב אופנהיימר ברמת אביב וברחוב המייסדים בבנימינה.

אירועי יין, אוכל ומוסיקה במסעדת בלה
עם תחילת האביב ולמשך כל חודשי הקיץ יתארחו בגן הפסטורלי במסעדת בלה מיטב היקבים בישראל. בכל אירוע יתארח יקב אחר שיגיש מתוצרתו לצד מנות טאפאס בתפריט בלעדי שנבנה במיוחד עבור סדרת האירועים על ידי שף המסעדה עידן ליפשיץ לצד מוזיקה חיה ותוססת.                                                             
אירוע פתיחת הקיץ בשיתוף יקב טוליפ יתקיים ביום חמישי ה-15.5 בשעה 19:00. מחיר כניסה לאדם הוא 70 ₪ לאדם ויכלול טעימות יין חופשי ומנה אחת לבחירה. הזמנת מנות נוספות כרוכה בתשלום. בין המנות שיוגשו באירוע: לחם ספרדי על הגריל עם סלסת עגבניות טריות, טאבולה של דג ים על סלט קצוץ ושמנת חמוצה, שיפודי שרימפס בקארי ירוק, עלי גפן סטייל בלה" ולאבנה ואספרגוסים על הגריל, רוטב הולנדז ופרמז'ן.  

מסעדת בלה. צילום: יפית בשבקין

יריד יד שנייה בבריוש
קפה קונדיטוריה בריוש בנהריה מארח את 'היריד של איריס', יריד יד שנייה של איריס מנדלסון שהפך למסורת נהריינית. ביריד יוצעו פרטי לבוש, ריהוט, צעצועים, חפצי נוי, כלי בית ועוד. בין דוכן לדוכן יוכלו הקונים לעשות אתנחתא עם קפה איכותי ומיני מאפה צרפתי ב- 15 ₪ ויזכו להטבה של 10% הנחה על כל הזמנה מהתפריט. היריד יתקיים ביום ב', 12.5 בין השעות: 16:00-19:00.

ארוחת בוקר בקפה בריוש. צילום: אנטולי מיכאלו

פסטיבל בשר ובירה בבוקרים
לרגל חגיגות 25 שנה להיווסדה של מסעדת הבוקרים בקיבוץ מרום גולן, יתקיים במקום ביום חמישי, 22.5 ב- 21:30 פסטיבל בוקרים, בשר ובירה, באווירת קאנטרי אותנטית. 
חגיגת הקאנטרי הגדולה תכלול ריקודי בוקרים, הופעה של להקת "בי בלוז" עם מוסיקת קאנטרי ובלוז, הקרנת תחרויות רודיאו מרחבי העולם, מטעמים דרום אמריקאים, בירות מקומיות המיוצרות במבשלות בגולן, יינות מיקבים בגולן ושמחה גדולה. בין המנות שיוגשו בפסטיבל ב- 25 ₪ בלבד: נקניקיות צ'וריסוס, המבורגרים, חטיפי כנפיים בצ'ילי ואמפנדה ממולא בבשר.

מסעדת הבוקרים. צילום: באדיבות תיירות מרום גולן

צילום בראש העמוד: תחרות פציאולו. צילום: דניאל לילה
צילום בעמוד הבית: קפה בריוש. צילום: אנטולי מיכאלו


 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
דוניס דגים ויין  - אוכל משובח ואירוח נפלא
מתי הפעם האחרונה אכלתם אוכל צרפתי אמיתי, ו... כשר?
מה לאכול בזמן מלחמה? 5 מאכלים שעוזרים להפחית מתח וחרדה
הצבא צועד על קיבתו: מצפון לדרום - העמותות שמאכילות
הצטיידות לשעת חירום: המזון הנכון בשעת חירום
מבצע חרבות ברזל: המסעדות והשפים שמתגייסים למען העם