נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

עד שיימצא לי התקציב לטיול חלומי בנוף פראי עם אוכל משובח, לקחתי את השותף לחיים והלכנו לננוצ'קה.

דבר ברחוב לילינבלום לא מסגיר את מה שמתרחש כשנפתחות הדלתות האדומות של מסעדת ננוצ'קה. כשתיכנסו פנימה, קחו שנייה לעכל את העושר שסביבכם. המסעדה פועלת בתוך בית ישן ובנויה חללים חללים. היא כוללת חצר פנימית קטנה, חלל מרכזי, חצר נוספת ענקית מצידה השני וקומת גלריה.

הרצפה המיוחדת מעוטרת אריחים צבעוניים כיאה לבתיה הראשונים של תל אביב. העיצוב מזכיר בית חם ומזמין: נברשות תלויות מהתקרה, וילונות על החלונות, שולחנות וכיסאות עץ מעוטרים. המון אלמנטים עם פרחים: בריפוד ובאגרטל על כל שולחן וכלי אוכל בסגנון וינטג'. הכל אומר "שבו, האוכל כבר מוכן, למה אתם מחכים?"

התחושה היא שהמקום הזה מתאים לכל סוג של בילוי. היו שם קבוצות גדולות שחגגו אירועים, חברים שבאו להעביר ערב וגם זוגות בבילוי רומנטי. לכולם נמצא מקום.

את התיישבנו. המלצרית שנגשה אלינו היתה מלאה רצון טוב לעזור ולהסביר. היא המליצה על פחאולי (49 ₪) - מנה ראשונה ובה מגוון סלטים ולצידה לחם הבית. קיבלנו צלחת גדולה ועליה גבעות מסודרות היטב של סלט שורשים פיקנטי, סלט חצילים במיונז, סלט עלי מנגולד ואגוזי מלך, עלי גפן ממולאים, סלט לוביו, סלט סלק עם טקמלי, גלילות חצילים במילוי אגוזי מלך. הסלטים היו מיוחדים, מתובלים ושונים מאוד בטעמם זה מזה. כל אחד מהם הלך נפלא עם הלחם הפריך והקראנ'צי שהוגש לנו.

אחרי מנוחה קלה ניגשנו למנות העיקריות; בחרנו מנה אחת מהתפריט ומנה אחת מהספיישל של אותו היום. מנת צ'קפולי - תבשיל קדירה של בשר כבש ברוטב יין לבן עם טרגון ושזיפי בוסר (99 ₪). המנה הוגשה כשהבשר בסיר אדום קטן (שכמעט לקחתי הביתה) והאורז בצלחת נפרדת. כך אפשר היה לשים בכל פעם מנה קטנה של בשר על האורז. בנוסף, האורז הלבן הולך נהדר עם הטעם החמצמץ של התבשיל ויוצר טעם מעט נושך. ג'רקובי (79 ₪) - מנת הספיישל הזו כללה קדירת בשר מפולפלת ביין אדום עם תפוחי אדמה ואספרגוס צרוב מעל. מנה מעולה. הבשר היה פריך וטוב, תפוחי האדמה השלמים לא התפרקו אבל היו נימוחים בפה, הרוטב המתקתק היה תענוג ומוכיח שתמיד צריך לשאול מהן מנות הספיישל.

לא יכולנו לעזוב את גרוזיה בלי קינוח. בדרך קיבלנו סידור שולחן חדש ומפיות נקיות ובהן אמרות שנכתבו על ידי ננה שרייר, שהיא (למי שלא יודע) הבעלים של המקום. השותף הוא איש השוקולד, והוא בחר מרקיז דה סאד (34 ₪) - כיפת שוקולד מריר עם קרפ וויסקי ואגוזי לוז. מההמהום שבקע מצידו הסקתי שהוא מאוד נהנה. עם ניגוב אחרון של הכפית הוא הצליח לציין שלא מדובר בעוד מנת שוקולד. לזו היה טעם ממש מיוחד. אני בחרתי בנטיה (35 ₪) - קרפ גרוזיני ממולא באגוזים מסוכרים ברוטב תפוחי עץ וגלידת וניל. הצלחת היתה עליזה במיוחד עם ארבעה גרפים קטנים וסימפטיים למראה שלא מצריכים התעסקות וחיתוך רב. אפשר באותה מידה לאחוז ביד ולנגוס והם לא יטפטפו. וכשנוגסים בהם מתגלה טעם מתוק של סוכר ואגוזים, אך לא יתר על המידה. בשילוב הגלידה, מנה מנצחת.

זהו תם הביקור בגרוזיה. בלי מזוודות, דרכון וכביסות. עסקה טובה לכל הדעות. כשיצאנו המקום המה אדם ובכלל קחו בחשבון שהמסעדה מלאת חיים כל שעות היום. לכן מומלץ לכם להזמין מקום מראש, ממש כמו במטוס.

 

* מדור פרסומי.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של קרן שקד

צרפתייה במצפה
על דגים, אנשים ומה שביניהם
השראה ותשוקה בסיטארה
מרק השורבה של בני הדייג הנחמה שלנו לחורף
להתאהב כמו איטלקי
שווה לגדל בשבילה כרס
רכבת אקספרס לאיטליה