כשר
גולף & ניינטין

עודד פשטצקי אסף את פסי הכתומה לעסקית שמשית ב'ניינטין', שלמרות מיקומה היוקרתי (מדשאות הגולף של קיסריה), מציעה עסקיות מענגות במחירים נוחים לכל כיס וגרמה לשניים לגרגר בהנאה

גולף & ניינטין

היא כתומה ויפה, מנת המשכל שלה משאירה את רוב האוכלוסייה מאחור. היא מוזיקאית בחסד עליון, האדם המושלם מבחינתי לבוקר, צהריים, ערב ולילה של שתייה אין סופית. בכל שיחה איתה אני מרגיש טיפש, ועם זאת חש שהחכמתי. ובנוסף לכל זה היא חברת נפש אמיתית. שלי. קוראים לה פסי, וחשבתי המון לאיזו מסעדה אזמין אותה באותם צהריים שמשיים שפתחו את הביקור שלי בחיפה. למרות שיותר מכל היא אוהבת מסעדות רומניות או פאבים אפלים, החלטתי לצאת ספורט-אלגנט ולהזמין אותה למסעדת 'ניינטין' הממוקמת בלוקיישן מסנוור ויוקרתי - מגרשי הגולף של קיסריה.

לבשתי את המכנסיים הכי פחות בלויים שמצאתי בארון, העברתי מסרק בשערי, ענדתי חיוך של מיליון פזטות, אספתי את פסי ויצאנו לדרך הלא כל כך ארוכה לכיוון קיסריה. אחסוך מכם את הדרך למסעדה ואקח אתכם הישר אל המרפסת שפונה אל הירוק ירוק הזה. שולחנות שיש כבדים, אוויר נקי וצלול, מוזיקת בוסה נובה מתקתקה ודשא קצוץ אז פאר אז דה איי קן סי. שיחקנו אותה אנשי עסקים שעצרו בדרך לפגישה בתל אביב ועיינו בתפריט העסקי במקום, המציע מנת פתיחה, סלסלת לחם ומנה עיקרית במחיר העיקרית. שווה.

התחלנו עם חצי ליטר סטלה מהחבית (28 ₪) וחצי ליטר טובורג (24 ₪) כדי להרטיב את הגרון, וזוג מנות ראשונות: הראשונה בהן הייתה פטה 'כבד עוף VSOP', שכשמו כן הוא - פטה כבד שבהכנתו לא חסכו באיכות. הפטה נח על קונפיטורת עגבניות מרוממת חך, וסביב כל העונג הזה המתינו למריחה שלושה בישקוטים פריכים (שדרוג מבורך לטוסטונים הנצחיים). הראשונה השנייה הייתה מרק בטטה קרמי עם ג'ינג'ר וחלב קוקוס - אליפות בצלחת.

לצד הראשונות בדרך כלל מקבלים סלסילת לחמים, אך אנחנו זכינו לפוקצ'ה ארוכה כנחש, זרועת מלח גס, קליפתה קשה ותוכנה רך. פוקצ'ה לפרצוף. החלקלקות של הכבד והקשיחות של הבישקוטי התערסלו עם קונפיטורת העגבניות בתוך פי הנהנתן, והמרק הכתום נגמע באצילות בפיה הענוג של פסי עת הבטנו סביב והרגשנו כאילו עשינו קפיצה קטנה לחו"ל כשלמעשה היינו רבע שעה מחדרה.

תוך כדי העלמת הראשונות גמענו את הבירות והזמנו סיבוב נוסף. במגרש מתחתינו גולפאים מיוזעים ניסו להכניס כדורי פלסטיק קטנטנים לחורים באדמה, ואני הקשבתי בשקיקה לסיפוריה של פסי שהייתי שמח לכתוב עליהם, אך לצורך כך ידרשו לפחות עוד 10-20 כתבות שכאלו ולי נתנו רק אחת, אז נמשיך ישר לעיקריות. פסי הזמינה פילה בקר ברוטב דמי גלאס, מח עצם ופירה (118 ₪) ואני הלכתי על ניוקי תוצרת בית ברוטב קרם פרש, כמהין שחורות ופרמז'ן (64 ₪).

בהזמנת עסקית במחירים הלא גבוהים האלו, ניתן לקבל גם קינוח במחיר המצחיק של 19 ₪. אבל לזה מייד נגיע. פסי הואילה לוותר על מח העצם המצוין ועל החלקים המדממים של הפילה הנימוח לטובת עבדכם הנאמן, שגמל לה במספר ניוקי שהוכתרו כמנה המנצחת של הארוחה. ניוקי שנמס בפה, עוד טרם פגש בלשון. עונג על מזלג ועוד מנוקד בשבבי כמהין.

כשסיימנו עם העיקריות הבטנו מסביב וניסינו לפצח את סוד המקום. מצד אחד ישנה אווירה יוקרתית למדי, ומצד שני מחירי המנות לא בשמיים - הרבה מתחת, אם לא מתחת לממוצע. בכל מקרה, בתחום ה-value for money, נראה ש'ניינטין' היא אחת המסעדות המובילות שנתקלתי בהן.

מעבר לתפריט הידידותי והביצוע המוצלח של המנות, ישנו במקום גם תפריט ילדים למשפחות שלא מוכנות להתפשר, ליד כל שולחן ישנו חיבור לחשמל ואפילו רשת אלחוטית במהירות של 8 מגה (בערך פי חמש יותר מהר ממה שיש לי בבית), ואם תוסיפו את הנוף המרגיע ואת השירות המתוקתק, תבינו שלקראת המנות האחרונות כבר ממש שמחתי שלקחתי את פסי איתי ל'ניינטין'. נראה לי שגם היא.

ומה הזמנו לקינוח, תשאלו? קרם ברולה תפוז לאדון ופוגאטו גם לאדון. פסי סולדת מכל מה שמזכיר מתיקות - כבר ציינתי שהיא מושלמת? וכך יצא שבאותם צהריים ישבתי עם השמש מעליי, פסי מולי וקרם ברולה אחד מדהים בתוכי, וחייכתי למלצרית החביבה שכשהיא יצקה את האספרסו הלוהט על כדורי הגלידה שנחו על פרוסות שקדים דקיקות. מה אני אגיד לכם? יש רגעים ששווים הכל.זה היה אחד מהם.

את הארוחה חתמנו באספרסו כפול (11 ₪) של חברת Julius Meini המעולה, שמי שלא מכיר - חבל. כוסית האספרסו נחה על מגש כסוף לצד כוס סודה ועוגיות אגוזים עבודת יד. ככה צריך להגיש אספרסו. מסעדות הארץ, תלמדו.

אז כיצד אסכם את החוויה ב'ניינטין'? הרמה גבוהה מאוד, האווירה כמו בחו"ל, המחירים ממוצעים ומטה, המנות גדולות ומעלה והנוף מעלף. כשיצאנו את דלתות המקום ופילסנו את דרכינו אל הפונטו החבוטה והחלטנו לסגור את עצמינו באיזה בר בעיר התחתית של חיפה עד השעות הקטנות של הלילה. כך גם עשינו, אבל זה כבר סיפור לפעם אחרת.

 

* הכותב היה אורח המקום.

* רוצים גם אתם לאכול בניינטין? לחצו כאן וקבלו קופון שווה במיוחד.



מסורת משפחתית
סטייל בים: יינות לבנים לקחת לחוף
המזרח הרחוק טעים מתמיד
corner
corner