נגישות
נגישות

הרווח שבינו לבין מא

נתי שפריר והריק שלצידו יצאו לערב אינטימי במא ביסטרו הרחובותי. הם גילו מקום קטן ונעים - בית אוכל אמיתי שמגיש אוכל פשוט וטוב, קוקטיילים גאוניים וביף סטרוגנוף שיכול לעשות לכם בית ספר

מסעדה ביום המסעדות של rest
נתי שפריר
נתי שפריר
תאריך פרסום: 08/12/2009, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

"מא הוא מושג יסוד בתרבות היפנית והשפעתו העמוקה ניכרת בכל תחומי החיים. הוא מדגיש את חשיבות האין שבין שתי פעולות, את הריק, את משמעות הרווח שבין הדברים". כך מוסבר בכניסה אל 'מא ביסטרו' שברחובות.

לא יודע איך כל הפילוסופיה הזאת התערבבה לי בחיים ומצאתי את עצמי יושב לבדי, או עם הריק, אם תרצו, על הבר של מא ביסטרו. הרבה רווח היה שם, ללא ספק. מבעד לברזי הבירה (חמישה במספר) ובקבוקי המונין, הציצה אלי רעות. היום היא מברמנת ולפעמים היא תנהל את המשמרת. תפריט הקוקטיילים חתום על שמה.

לגמתי 'רוז רויאל' (36 ₪) שרקחה עבורי מג'ין, סאוור, שמפניה ומי ורדים. היא עצמה לא אוהבת ורדים, מה שלא הפריע לה ליצור כמה קוקטיילים המתבססים עליהם. זה שטעמתי היה מוצלח ביותר.

פתחתי את הארוחה בטעימה של פטריות בגריל על ברוסקטה עם גבינת עזים (42 ₪) - מנה פשוטה עם גבינת עזים לא מתוחכמת מדי, אבל כל כך טעימה. המשכתי לשרימפס ביין לבן וחמאה (58 ₪) - שילוב פשוט וקלאסי שעושה את העבודה על הצד הטוב ביותר ומכניס אותי לדילמת הלחם: לטבול או לא לטבול. בתכל'ס גם קשית תבוא טוב.

רעות המליצה לי לקחת את הביף סטרוגנוף (54 ₪). כשסיננתי שזה קצת מחזיר אותי לראשית ימי הקולינריים בתדמור, היא כמו נעלבה ונתנה לי להבין שנכונה לי הפתעה. הסטרוגנוף הורכב מרצועות אנטרקוט, בצל ופטריות ברוטב שמנת וציר בקר. האורז שהתלווה אליו נהנה מהרוטב, ואני נהניתי מהשילוב של שניהם. מנה טובה ומנחמת. השף של מא ביסטרו יכול להעביר קורס סטרוגנוף בתדמור.

המסעדה בנויה מחדרים חדרים, מה שיוצר הרבה פינות אינטימיות. לשמאלי ספה ארוכה לאורך הקיר ומולה שלושה שולחנות זוגיים. משם ישנה יציאה אל המרפסת המשקיפה אל רחוב הרצל, העורק הראשי של רחובות, ובה התרכזו המעשנים. מאחוריי ספה ארוכה לאורך קיר אחר ומולה מספר שולחנות. מימיני חדר קטן עם שולחן של עשרה סועדים ולצידם כמה זוגות והלאה משם עוד חדר עם מספר שולחנות. קטן שם ונעים, התנועה אינה נגמרת ונוצרת תחושה של בית-אוכל חי ותוסס.

רעות הניחה לפני קוקטייל נוסף הנקרא 'קטיפה לבנה' (41 ₪) שהורכב מוודקה קטל וואן, מרטיני ביאנקו, סאוור, פסיפלורה ונענע (41 ₪). פתאום הבנתי את העורכת שלי שהגדירה הכנת קוקטיילים כאמנות גאונית.

המשכתי לסלט ירוק עם גבינת עזים (46 ₪), שוב מהסוג הבסיסי, כזאת שלא התיישנה שבועות ושלא חוותה חיים במערה. אבל היא הייתה כל כך טעימה ואחרי שעברה טיגון, תוכה החמים נשפך למגע שיני המזלג והתערבב עם החסות, הבצל הסגול, הפלפל הקלוי והקרוטונים שהיו בסלט. עכשיו הגיעה מנה של סלמון צרוב בציפוי של שום ועשבי תיבול (64 ₪) שהוגש על אורז לבן, אחד אחד , טעים טעים. תמיד אני מחפש את הטעמים החדשים המקוריים והמיוחדים והנה אורז פשוט, מהסוג שגדלתי עליו והרבה זמן לא אכלתי, הצליח לסובב לי את הראש.

אנשי מא ביסטרו מגדירים את הקונספט של המקום כ'אוכל-בר-חברים' ולכבוד חברי המועדון שלהם, רקחו פינוקים המשתנים מדי ערב כמו 20% הנחה על כל הוויסקי בימי ראשון או 1+1 על כל הקוקטיילים בימי שני, 20% הנחה על תפריט האוכל בימי שלישי וכך הלאה. כל ערב והפינוק שלו. כרגע ההצטרפות למועדון היא בחינם. בלי קשר למועדון, מדי ערב מוגש שם תפריט עסקי של ראשונה, עיקרית וקינוח זוגי ב-68 ₪ בלבד.

שלושה גברברים מתיישבים על הבר. "ממתי אתה שותה  גינס?" נוזפת רעות באחד מהם. "טוב, תשתה מה שאתה רוצה" היא מתרצה ומתרכזת בכתישת הקרח. בשעה 23:00 המקום לובש פני בר, תפריט הלילה נכנס לתוקף ומתיסיהו, גאנז נ' רוזס והסמאשינג פאמפקינז משתלטים על האוזניים. שני קינוחים מונחים לפניי: 'פירמידת מא' (38 ₪) המורכבת משכבות של ברולה חצי קפוא, ביסקוויט פריך ובננות מקורמלות - קינוח מצויין עם משחק מתוחכם של מרקמים וטמפרטורות. הקינוח השני - 'נוטלה סופרים' (38 ₪) - הוגש ככיפה של קרם נוטלה על בראוניז ברוטב טופי. דחוס וטעים.

הריק שאיתי לא טועם מכלום ואני נאלץ להתמודד לבדי עם שניהם. כמה אפשר?! בפעם הבאה אני חוזר עם כל המשפחה.     

 

* הכותב היה אורח המסעדה.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של נתי שפריר

כובשים את השוק
הגלגול השני
למה לא יותר?
זיכרונות מהביסטרו של מייק ושרון
אידי, דגים, רוח, ים
2C ולא להאמין
הכוכב הכשר של ORO
דלאל הבית
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר