נגישות
נגישות

ממבו איטליאנו

מוטי סופר ממעדניית רונימוטי, נזכר בימיו באיטליה, כשלמד דרך הטעם והריח, על יתרונותיו המובהקים של מטבח פשוט, עונתי, טרי וזורם. ולא רק נוסטלגיה יש כאן, אלא גם מתכונים קלים להכנה

מסעדה ביום המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 08/01/2007, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בזמן שהייתי השף של פרונטו חשבתי שמטבח איטלקי זה אומר בזיליקום, עגבניה ושום, ורצוי כמה שיותר. רצה הגורל ובדרך נקרתה בדרכי ההזדמנות לשהות כחודשיים במחוז גרווה שבטוסקנה. גרתי אצל ישראלית בשם בינה, שחיה כבר 30 שנה באיטליה, והיא הכירה לי את האנשים ששינו את העולם הקולינארי שנחשפתי לו עד לאותו רגע. הם הבהירו לי שכשאין שום יש בצל, וכשאין עגבניה - כי יש רק שלג ובכמויות (זה היה בינואר פברואר) - אז אפשר למצוא קוולו נרו (כרוב שחור). הדבר המקסים שהבנתי באותו רגע היה שהקאזה לינגה (עקרת הבית) מכינה באותו יום, גם בבית לבעלה וגם במסעדה הקטנה שלה (20-30 מקומות בלבד), אוכל מהירקות שקיימים באותו רגע. אין תכנונים יותר מדי גדולים, הכל נזיל: הזמן, החיים, מזג האוויר ואיתם גם האוכל.

אז הנה כמה מתכונים בסיסיים מהמטבח האיטלקי שיביאו לכם הרבה חום הביתה:

אנטיפסטי - לאלה שמפחדים מטיגון עמוק וכולסטרול ישנן מספר דרכים להכין אנטיפסטי מדהים וכולן בתנור עם שמן זית בכמות מינימלית.

לדוגמא, מתכון קל וטעים של אנטיפסטי ארטישוק ירושלמי וזוקיני עם צנובר

מצרכים:
כמה ענפי טימין
שלושה זוקיני שטופים וחתוכים לטבעות בעובי ס"מ
ארטישוק ירושלמי שטוף היטב בקליפתו חתוך גם כן לטבעות בעובי ס"מ
מלח גס
5 כפות שמן זית
חופן קטן של צנוברים

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את הזוקיני והארטישוק עם המלח הגס והטימין ומעבירים לתבנית שטוחה.
2. מחממים תנור ל-200 מע' מכניסים את המגש ל-10 דקות ובסופן בודקים אם הארטישוק התרכך.
3. במחבת מטגנים את הצנוברים במעט שמן זית עד להשחמה קלה.
4. כאשר הזוקיני והארטישוק מוכנים שופכים עליהם את הצנוברים עם השמן שלהם שקיבל מטעמם ומגישים.

רוטב עגבניות לא חייב להיות מקופסת שימורים. בקלות רבה אפשר להכין רוטב עגבניות ביתי בכמות גדולה, ואפילו להקפיא לתקופה ארוכה. הרוטב מתאים לעוד הרבה שימושים חוץ מפסטה, כמו תבשילים ומרקים.

מצרכים:
2 ק"ג עגבניות בשלות
צרור בזיליקום
מלח

אופן ההכנה:
1. שוטפים את העגבניות היטיב ומסירים את העוקץ בעזרת סכין קטנה.
2. מעבירים לסיר את העגבניות השלמות ודוחסים מעט עם היד.
3. מבשלים על אש קטנה בתוספת מלח ובזיליקום (העגבניות ייצרו את הנוזלים של הבישול אין צורך להוסיף מים). הדבר החשוב הוא שהעגבניות יהיו צפופות בסיר.
4. לבשל כשעתיים עד שהעגבניות מוצפות בנוזל ורכות.
5. מעבירים את העגבניות בעזרת כף מחוררת במולי (מכשיר לפירה שניתן להשיג בחנויות לציוד מטבח), שמפריד בין הקליפה לבשר ומתקבל רסק עגבניות. אפשר לחלק לקופסאות קטנות ולהקפיא.

אם נמאס לכם להזמין פיצה הביתה ולקבל בצק רטוב וחסר טעם, הנה מתכון לבצק פיצה ב- 10 דקות

מצרכים:
חצי ק"ג קמח לבן
כף וחצי סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כף מלח
320 מ"ל מים
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים את המים והשמן עד להיווצרות בצק אחיד ולא קשה מדיי, שיידבק מעט לקערה. מחלקים ל-4 כדורים ומתפיחים בכיסוי מגבת כ-10 דקות.
2. מרדדים לעובי הרצוי ומחממים תנור ל-200 מע' עם המגש בפנים.
3. מחוררים בעזרת מזלג חורים בבצק המרודד ומכניסים לתנור על גבי המגש החם ל-3 דקות.
4. מוציאים, שמים רוטב עגבניות, גבינה ותוספות ומכניסים חזרה ל-4 דקות או עד שהגבינה מבעבעת. (האפייה הראשונה נועדה למניעת הירטבות של הבצק מהרוטב ולהקל על ההכנה הביתית).

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
דוניס דגים ויין  - אוכל משובח ואירוח נפלא
מתי הפעם האחרונה אכלתם אוכל צרפתי אמיתי, ו... כשר?
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר