נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יש הרבה מקומות שתוכלו להגיד עליהם "בכזה עוד לא הייתי", מכל מיני סיבות. אז באחריות מלאה אני יכול להגיד לכם עכשיו, שחוות אלנבי הוא אחד מהמקומות האלה. תאהבו או לא תאהבו – זו חוויה סובייקטיבית (ורוב הסיכויים שתאהבו, כי פשוט אין ברירה), אבל אין שום דבר שמעצים את החוויה כמו ההיכל הכל כך עתיק הזה. מהמאה ה-19 קיימת החווה, שבגלגוליה השונים היה בה מרתף בשרים (אמצע שנות ה-50 של המאה ה-19), מאוחר יותר הפכה לחמ"ל של הלורד אלנבי כשכבש את ארץ ישראל מידי התורכים, אחר כך לבית ילדים של קיבוץ נצר סירני ובסופו של דבר לאחת המסעדות ואולמות האירועים הכי מהפנטים במזרח התיכון.

כבר בכניסה לקומפלקס המבנים העתיקים נעתקה נשימתנו ממקומה. שותפי לארוחה ואנוכי הרגשנו כמו דאג וטוני במנהרת הזמן, או לפחות כמו סבינו, שגדלו להם אי שם בתקופת המנדט. אם הגעתם, וכדאי מאוד להגיע לחוות אלנבי, אל תתיישבו מייד. תבקשו מיוני, מנהל המשמרת, שיעשה לכם סיור מודרך במקום, יראה לכם את המרתפים, את הרחבה הענקית, את החדרים העליונים ואת החצר הקסומה, שהישיבה בה מתאימה ליום סתווי או לערב קיצי קריר. לקבל שיעור בהיסטוריה בנוסף לאירוח מפנק לא יכול להזיק.

אפשר להפליג עוד ועוד בשבחי המקום הקסום הזה, אבל קצרה היריעה, ולכן רק נציין שכדי לקיים אירוע בלתי נשכח של 30 עד 50 איש, זה המקום בשבילכם. יש פוטנציאל לכל מיני אירועים, כשבשל ריבוי החדרים תוכלו לקבל חדר המתאים לאופי המסיבה. ומכאן – לאוכל.

אז פתחנו עם היין שהמליץ לנו הבית – בזלת בציר 2003, יין אדום משובח (לקחנו עוד כוסית כל אחד בסוף הערב). אחר כך הלכנו על שני פתיחים אכזריים, בגודל ובטעם. לקחנו את החציל באלדי – חציל קלוי על האש בשילוב טחינה ועריסת פלפלים (25 ₪) ואת המנה שאני אישית יכול להגיד לכם שהיא לא רק משובחת אלא גם ענקית – מיט רול, פוקצ'ה מגולגלת עם נתחי בשר טחון, פטריות ועשבי תיבול (29 ₪). מדובר במנה שלא תצליחו לגמור כל כך מהר, גם אם אתם בעלי קיבולת אכזרית כמו שלי. גם סלט התרד (45 ₪) תרם היטב לפתיחה, אבל נזהרנו. אתם יודעים, העיקריות עדיין צריכות להגיע.

והן הגיעו. הו, איך שהן הגיעו. קבבוני טלה על תבשיל ירקות בליווי טחינה ירוקה (69 ₪) והגאווה של הבית – פרוסות אסאדו עגל במרינדת ברביקיו ביתית בליווי ירקות שורש צלויים (81 ₪). מעדן מלכים. כקינוח (יחד עם הכוס השנייה של היין) לקחנו את הפבלובה (31 ₪) ופאדג' השוקולד בליווי גלידת וניל (30 ₪). בסך הכל החשבון במסעדה מגיע לסביבות ה-250 עד 300 ₪ לזוג, כמו במסעדה ממוצעת בערים הגדולות אבל נותן הרבה יותר – מבחינת האווירה, האיכות, הרומנטיקה ובכלל – השיק הכל כך מיוחד והיציאה החדה מהשגרה.

נהנינו, ואפשר להוסיף שאפילו מאוד. חוות אלנבי היא באמת, אבל באמת, מקום שלא מזכיר שום דבר שהכרתם. הרי כל אחד, כשהוא רוצה להרים אירוע או ארוחה, מעוניין שאורחיו יזכרו את זה כ"דבר הכי טוב שעברנו". אז חוות אלנבי בהחלט תעזור לכם להגשים חלום. לי היא עזרה, ועכשיו אני לפחות יודע שאלנבי זה לא רק לורד מהשיעורים בהיסטוריה או רחוב בתל אביב, זו גם חוויה.

*הכותב היה אורח המסעדה.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עצם העניין
קציצה ממלכתית
ראש לאריות
היהלום שבמנגל
אם אין אני לי, מילי'ס
מי שלא עומד בחום, שייצא
לא על האספרסו לבדו
והי-ם עודנו מלא
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר