כשר

רוסטביף בתנור

המתכון של שף שף המסעדה

מצרכים
נתח רוסטביף - רצוי סינטה*
חומרים למרינדה:
צנצנת חרדל דיז'ון
שום טרי
כוס יין לבן יבש
שמן זית
עלי דפנה
פלפל שחור גרוס (לא פלפל אנגלי)
עלי רוזמרין - גבעולים שלמים
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את נתח הבשר באופן שהוא מכוסה כולו בנוזלים. רצוי לקנות נתח קשור ברשת, או לחילופין לקשור בבית כדי שלא יתפרק. יש להשרות את הנתח כ - 48 שעות (כל המרבה הרי זה משובח). את עלי הדפנה והרוזמרין מניחים סביב הנתח תוך עשיית "מעטפה" סביבו.
  2. ביום ההכנה מחממים את התנור לחום מירבי. מניחים את הנתח על רשת הצלייה של התנור, כשמתחתיה תבנית לאגירת נוזלים.
  3. צולים את הנתח במכת חום ראשונית בחום המירבי של התנור במשך כ - 10 דקות. אל פחד אם יווצר מעט עשן במטבח - זה בגלל החום הגבוה, השומן והנוזלים שבאים במגע זה עם זה.
  4. מנמיכים את החום לאחר כ - 10 דקות לחום בינוני וממשיכים בצליה תוך הפיכת הנתח מידי פעם על הרשת ושפיכת הנוזל מעליו (אותם נוזלים שהצטברו בתבנית שמתחת לרשת).
פרטי המתכון
מספר מנות
דרגת קושי
צריך להשקיע יותר
זמן הכנה
מעל שעה
shadow
corner
corner