כשר

מרק דלעת

המתכון של שף המסעדה ממסעדת בוצ'רי דה ברילוצ'ה

מצרכים
1/2 קילו בצל
1/2 2 קילו דלעת
50 גרם שום
80 גרם חמאה
80 גרם דבש
2 כפות אבקת מרק עוף
20 גרם מלח
מעט צ'ילי גרוס
250 מיליליטר שמנת מתוקה
1 לימון פרסי
10 ענפי טימין
3 ליטר מים
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול מאדים בצל ושום כ-10 דק' בחמאה.
  2. מוסיפים דלעת, לימון פרסי, טימין ומערבבים כחמש דקות נוספות
  3. מוסיפים מים ואבקת מרק עוף.
  4. מבשלים כ-30 דקות
  5. מוסיפים שמנת ומבשלים במשך 15 דקות נוספות.
  6. מוציאים את הטימין ואת הלימון הפרסי, טוחנים בבלנדר או בסטיק, ומסננים.
  7. יוצקים לצלחת, מזליפים מעט שמנת ומעטרים בגרעיני קצח.
פרטי המתכון
מספר מנות
8
דרגת קושי
קלי קלות
זמן הכנה
מעל שעה
shadow
corner
corner