כשר

קיש בטטה וגבינות בליווי רוטב גבינות ועשבי תיבול

המתכון של שף ירון אהרון

מצרכים
לבצק:
300 גרם קמח
1/3 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית לימון
5–8 כפיות מים קרים מאוד
לבטטות:
10 בטטות
מלח, פלפל
מעט שמן זית
מעט שום כתוש מהול במים עם טימין
לרויאל:
2 חלמון
1 ביצה
200 מ"מ שמנת מתוקה
100 גרם רולדת עיזים
50 גרם פרומעז
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
גרידת לימון
רוטב לקיש:
1 כף מיונז
2 כפות גבינת שמנת
1 כף פרומעז
1 כוס יוגרוט עיזים
1/2 כפית שום
1 כף טימין טרי טחון
קורט אגוז מוסקט מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. הכנת הבצק: שמים את החומרים היבשים במג'ימיקס לטחינה קצרה, מוסיפים את קוביות החמאה עד שנוצרים פירורים, מוסיפים את הלימון ואת המים הקרים עד שנוצר כדור בצק. מוציאים את הבצק מהמג'ימיקס מעבדים בקצרה לכדור אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה. מרדדים את הבצק על ניילון נצמד (כדי שיהיה נוח להעביר לתבנית) בעובי אחיד של 1.5 ס"מ, מעבירים לתבנית עגולה - מצמידים את הדפנות היטב, מחוררים את הבצק עם מזלג ומניחים במקרר לשעה נוספת.
  2. אפיית הבצק: מכסים את הבצק באלומיניום ומהדקים לדפנות, על האלומיניום מניחים קטניות (עדיף שעועית לבנה) כדי שצורת הבצק תהיה אחידה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 20 דקות, מסירים את האלומיניום ואופים עוד כ-5 דקות עד שהבצק זהוב.
  3. הכנת הבטטות: מקלפים כ-10 בטטות בינוניות וחותכים לחתיכות אלכסוניות בעובי 2 ס"מ, מסדרים בתבנית בוזקים מלח ופלפל מרטיבים קצת בשום מהול במים וטימין, מזליפים מעט שמן זית וצולים בתנור בחום 300 מעלות עד לריכוך.
  4. אופן הכנת הרויאל: מערבבים את כל החומרים בקערה לכדי מסה אחידה.
  5. הרכבת הקיש: מסדרים את הבטטות כאשר הן חופפות אחת לשנייה במעגלים. יוצקים חצי מכמות הרויאל ומסדרים שכבה נוספת של בטטות. מוסיפים את הרויאל שנשאר מעל (חשוב שהרויאל יכנס בין שכבות הבטטה). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה.
  6. הכנת הרוטב לקיש: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב למסה אחידה (אפשר להוסיף מים כדי להגיע לסמיכות הרצויה).
פרטי המתכון
מספר מנות
8
דרגת קושי
קלי קלות
זמן הכנה
חצי שעה עד שעה
shadow
corner
corner