נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

סופגניות אפויות (צילום: באדיבות יח"צ חברת כרם טבע) לא דיאטטי, אך קצת בריא יותר. סופגניות אפויות (צילום: באדיבות יח"צ כרם טבע)

לא משנה אם אתם אנשים של מתוק, או כאלה שמעדיפים בורקס על רוגלך בכל ישיבה משרדית, חנוכה עוד רגע כאן ומעטים בני האדם שיכולים לעמוד בפני סופגנייה שמנמנה, רכה ומתוקה. אז נכון, לא מדובר במאכל הבריא ביותר מסורת היהודית (בלשון המעטה), אך אין זה אומר שאי אפשר למצוא תחליפים ראויים ודרכים להפחית את כמויות השמן המאפיינות כל הסיפור הטעים זה. כדי להוכיח לכם שאפשר גם אחרת, השגנו מחברת "כרם טבע" מתכון מפורט לסופגניות אפויות בתנור שלא עוברות טיגון. את הסופגניות ניתן למלא בשוקולד, ריבת חלב, ריבה רגילה או כל מילוי קרמי ויציב שאהוב עליכם. עברו על רשימת הקניות ביסודיות וקדימה לאפות!

איפה אוכלים בחנוכה? כל המסעדות והדילים המומלצים
סופגניות מנצחות שאתם חייבים לטעום 

איך מכינים סופגניות אפויות?

מצרכים

1.5 כוסות קמח קוסמין 70% (מומלץ להשתמש בקמח של המותג "כרם טבע")
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סוכר קוקוס/ ניתן לשלב או להוסיף במקום רוטב מייפל
1 ביצה גדולה
1/4 כוס שמן צמחי/שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס רוויון / חלב וחמאה buttermilk / או שילוב של חלב שקדים+חלב אורז
2 כפות חמאה מומסת
1/2 כוס אבקת סוכר
2/3 כוס חמאת בוטנים / או חמאת אגוזי לוז
תבנית אפיה עם כוסות
מזרק פלסטיק קטן

מתכון להכנת סופגניות אפויות (צילום: באדיבות יח"צ חברת כרם טבע) לא להיבהל מצורה לא אחידה. סופגניות אפויות (צילום: באדיבות יח"צ חברת כרם טבע)

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משמנים תבנית אפייה עם כוסות (בעלת שקעים, כזו שמשמשת לאפיית מאפינס).
3. בקערה קטנה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
4. מקציפים יחד בבלנדר את הסוכר והביצה עד לקבלת קצף בהיר. לאחר מכן מוסיפים את השמן ותמצית הוניל.
5. מערבבים במהירות איטית ומוסיפים את תערובת הקמח-מלח-אבקת אפייה בשלוש הוספות הדרגתיות, לסירוגין עם תוספת הרוויון, עד לקבלת בלילה אחידה.
6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין הכוסות שבתבנית המשומנת. יש להקפיד למלא כל כוס עד ל-3/4 בלבד.
7. אופים במשך 9-11 דקות או עד בדיקה של נעיצת קיסם שיוצא נקי מהסופגנייה. במקביל, מכינים קערה קטנה עם מעט חמאה מומסת וקערה קטנה עם אבקת הסוכר.
8. כאשר הסופגניות נאפו, מוציאים אותן מהתבנית. טובלים את חלקן העליון בחמאה המומסת ומגלגלים בסוכר. ממקמים את הסופגניות על מגש קירור, כדי לתת לסוכר להתקבע.
9. לאחר שהסופגניות מתקררות -  באמצעות מזרק פלסטיק קטן מנקבים חור במרכז הסופגנייה ומחדירים כמות קטנה של ריבה / שוקולד / ריבת חלב. מגישים בהנאה ובתיאבון!

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
דוניס דגים ויין  - אוכל משובח ואירוח נפלא
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!
פורים 2023 - איפה אוכלים אחרי העדלאידע?