נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אחד המאכלים האהובים עליי ביותר הם הממולאים. שילוב של עדינות ורכות, דיוק בבישול כדי להגיע למרקמים נכונים, ויחד עם זאת הרבה עבודת מטבח, ניקוי, מילוי ובישול של כל המרכיבים יחדיו על מנת ליצור מנה אחת שהיא למעשה ארוחה שלמה. כמובן שהרטבים וצורת ההגשה חשובים. העין שותפה לחגיגה גם כשאוכלים ממולאים. 

מנה היסטורית
הממולאים מגיעים במקור מאזורי הבלקן, שם נעשו לאורך ההיסטוריה בעבודה ידנית ארוכה, ועם השנים התרחבו גם למקומות אחרים ותפסו מקום של כבוד במסעדות וארוחות ביתיות.

מסעדת מרוש, שנמצאת ליד מעלות, היא מסעדה מובילה המתמחה בממולאים ביתיים שמכינים במקום, וביחד עם המנות הקלאסיות המבוססת על המטבח הגלילי והלבנוני מציעה ארוחה וחוויה מעולה.

האביב כבר כאן, מוקדם מהצפוי, ולכן ארזנו את עצמנו ואת הילדים בשישי בצהריים ויצאנו לטייל בטבע. לאחר התלונות הרגילות הגענו למבצר יחיעם שנמצא בתוך קיבוץ יחיעם. המבצר נבנה על ידי הצלבנים כחלק ממערכת ההגנה על העיר עכו, ומן המבצר אפשר לראות את כל האזור, לרבות הים התיכון. לאחר מכן ירדנו אל הנחל, ולאחר טיול של כשעתיים היינו רעבים מאוד והגענו למסעדת מרוש, אשר נמצאת כ-10 דקות נסיעה מיחיעם.

מיד עם כניסתנו למסעדה זיהינו משפחות רבות שגם טיילו בנחלי ואתרי האזור, ועצרו לארוחת צהריים מאוחרת. רמת הרעב הייתה גבוהה מאוד, ולשמחת כולם לאחר כמה דקות זרמו אל השולחן צלחות הסלטים. בכל הסלטים שהגיעו ניכרה הטריות ואיכות חומרי הגלם. בין הסלטים הרבים שהגיעו אהבנו בעיקר את הטבולה המבוססת על פטרוזיליה טרייה ובורגול, ותובלה היטב בלימון ושמן זית ואהבנו מאוד את סלט הפתוש שגם בו כל הירקות והגבינה שידרו טריות ובריאות.
ממולאים במרוש
מג'דרה של אלופים
הילדים התמקדו בחומוס, טחינה (מצוינת), לאבנה, תירס וגזר מוחמץ. את הכל ליוו פיתות טריות וחמות. לאחר שהבטן קצת נרגעה התפננו להזמין מנות עיקריות. המלצת הצוות הייתה להזמין את הממולאים של המסעדה שנעשים כאן על פי המסורת הגלילית הכפרית. בחרנו במנסף שמכיל מג'דרה מבושלת עם בשר עגל וכבש ומוגשת לצד תפוחי אדמה. סביב השולחן נאמר שזו המגד'רה כי טעימה שנראתה בשנים האחרונות. הבשר הוסיף טעמים ושומן לבישול, כך שהתבשיל היה רך מאוד.

למרות שהיינו כמעט שבעים, הרגשנו צורך לנסות מנה נוספת של ממולאים. לשולחן הגיעה מנה של שני קישואים ממולאים ולידם שני חצילים ממולאים, שוחים ברוטב עגבניות אדמדם. לדעתי הקישואים היו טובים ומדויקים יותר, לדעת אשתי החצילים היו טובים יותר (לטענתה מכיוון שהם דורשים דיוק ומורכבות גדולה יותר בהכנה). היינו כבר מלאים מהארוחה אבל המנה השאירה טעם של עוד ורצון לקחת הביתה את כל מה שנותר ממנה.

הילדים כבר יצאו החוצה לשחק בכדור (מחוץ למסעדה יש שדה נחמד מאוד למשחק) וקראנו להם חזרה לקינוח. הזמנו 'ליאלי ביירות' (לילות ביירות) שהיא בעצם עוגת שכבות על בסיס סולת וקצפת, ובשכבה העליונה נהוג להוסיף פיסטוקים טחונים וסירופ מתקתק. ביחד עם הקפה המריר זו היתה סיומת מושלמת לארוחה.

מנה מנצחת
הממולאים נבחרו פה אחד למנה המנצחת. שונים ממה שאנחנו מכירים ממקומות אחרים, מושקעים ומעוררים רצון להכין גם בבית.

עוד משהו- האביב כבר כאן וזו הזמנות נהדרת לצאת לטיולים באזור הגליל המערבי. בנוסף למצודה ונחל יחיעם גם פארק גורן והמונפורט באזור, מערת קשת ופארק אדמית ואתרי טיול נוספים ברגל, אופניים וגם ברכב, למי שלא בעניין של טיולים רגליים.

כמה זה עולה לנו:
פלטה ענקית של סלטים לארבעה - 160 שקלים
מנסף עגל וכבש (עם מגד'רה) - 75 שקלים
ממולאים קישואים וחצילים - 65 שקלים
קינוח ליאלי ביירות -20  שקלים
שתייה - 32 שקלים
סה"כ: 352 שקלים למשפחה

מרוש, מעיליא. 053-9419240

* הכותב היה אורח המקום

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הנמל 24 חיפה (צילום: באדיבות המקום)
ברוסטקה ב-HFA (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת גולדן קורל מול הים (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה על הים במסעדת אבו כריסטו עכו (צילום: באדיבות המקום)
דג קרודו במסעדת רפאלו חיפה (צילום: באדיבות המקום)
פיצות בביגה פסטה בר קיסריה (צלם: גלעד הר שלג)
מרתף היין העתיק בזכרון יעקב (צילום: באדיבות המקום)
פלטת סלטים במסעדת רותס (צילום: באדיבות המקום)
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי