נגישות
נגישות

הבשר המשובח בצפון: מסעדת הטחנה

ביקור במסעדת הטחנה יגרום לכם להתרגש מעיצוב העץ המרשים, להתפעל מכך שהמקום מגדל בעצמו את הבקר, ולבהות בתאווה במנות שיגיעו אל השולחן. סוד ההצלחה של המסעדה כבר ברור לכולם

מסעדות בצפון חדשות מהצלחת
אלדד שחר
תאריך פרסום: 13/03/2016, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

את מסעדת הטחנה באמת שאין צורך להציג, אבל רק ליתר ביטחון - אני רוצה לספר לכם היום על המסעדה שבאופן קבוע נכנסת לרשימת חמש מסעדות הבשר הטובות בארץ, וממוקמת בנקודה הצפונית ביותר בישראל, הלא היא מטולה. מדובר באחת המסעדות היחידות בגליל העליון ששווה לא רק ביקור על הדרך, אלא ביקור מיוחד, שכל חובב בשר פשוט חייב להכיר.

למה דווקא כאן?
עכשיו, כשהכול ברור ואין יותר שאלות בנושא, רציתי בכל זאת לתהות ביחד איתכם לגבי שאלה אחת שמנקרת לי בראש בכל פעם שאני מגיע למוסד קולינרי אמיתי, בעיקר בזמן האחרון כשתחום המסעדנות הפך לאכזרי מתמיד, על גבול הבלתי אפשרי. אני מתכוון כמובן לשאלה: למה דווקא כאן החליטה ההצלחה לבקר ולא באלפי המסעדות שנסגרות מדי שנה?
אז ככה - לאחר לא מעט ביקורים במסעדות וחקירה אינטנסיבית של מגוון גורמים, הגעתי למסקנה שאין תשובה גורפת. למרות שיש כמה דברים בסיסיים המשותפים לכל המסעדות המצליחות, עדיין לכל מסעדה משגשגת יש את המאפיין הייחודי שהופך אותה לסיפור הצלחה. ומה הוא בדיוק המאפיין הייחודי שזיהיתי בטחנה? איזה כיף ששאלתם, כי בדיוק על זה רציתי לדבר.

טאץ' אישי, עוד לפני שנכנסים למקום
הייחוד של מסעדת הטחנה בא לידי ביטוי בראש ובראשונה בטאץ' האישי, הניכר פחות או יותר בכל אלמנט ואלמנט בחלל. אולי הבחירה במילה חלל לא הייתה מוצלחת במיוחד, כי ניתן להבחין במגע הקסם של קברניטי הטחנה עוד לפני שנכנסים למקום. כך למשל כבר בקטע ההליכה הקצר אותו צריך לעבור ממגרש החנייה הסמוך למסעדה ועד לחלל ההסעדה, חולפים הסועדים על פני מתקני צלייה עצומים Custom made, שער עץ אימתני סטייל המערב הפרוע ושולחנות המורכבים מגזעים של עצי זית עתיקים, ופלטות מרשימות של עץ טבעי.
פותחים שולחן - מסעדת הטחנה
בכניסה למסעדה ההתפעלות ממשיכה כשקולטים את ראש השור העצום שגולף ביד אומן, המשקיף על הסועדים מהבמה הרחבה, את הצלחות המרהיבות שיוצרו בעבודת יד, הנושאות את לוגו המסעדה וכמובן את הקמין המשגעת, הניצבת במרכזו של מעגל המורכב מבולי עץ, שרק ממתינים לרגע שבו יושלכו אחר כבוד לאש הבוערת. ואם חשבתם שמדובר בעוד מקום שבו כל המשאבים הושקעו בעיצוב ובתפאורה, תוך הזנחה פושעת של האוכל, זה רק אומר שעוד לא יצא לכם לשבת בטחנה.
שמונה סלטים, שלושה מטבלים, שני סיגרים ואושר גדול אחד

ביום שני של סוף פברואר, עת ישבתי במקום עם אבי מולידי, החלטנו לפתוח את הארוחה עם פלטת לחם הבית זוגית (52 שקלים). כבר בשלב הזה בארוחה אפשר להרגיש את הייחודיות של המקום, את תשומת הלב לפרטים ואת הטאץ' האישי הזה שדיברתי עליו קודם. מפאת קוצר היריעה אכתוב רק שבפלטה העצומה שקיבלנו (קחו לתשומת לבכם שלא מדובר אפילו בפלטה הגדולה, אלא רק בזוגית) כיכבו קציצות כרובית שמנמנות, ממרח חצילים שנצלו על גריל הפחמים בשלמותם ונטחנו על קליפתם, סלט טבולה חמצמץ עם חמוציות, זיתים ממולאים בבשר כבש, טחינה סגולה ופטריות מוקפצות בבצל. כן , אלו הם רק חלק מהחברים עמם פתחנו את החגיגה.

מה שיפה בפלטה הזו, מעבר לכך שבכל פעם שתזמינו אותה תזכו לטעום משהו חדש, זה שבכל אחת ואחת מהצלוחיות שהוגשו לנו נחה לה מנה ייחודית השונה לחלוטין מזו שנחה בצלוחית הסמוכה לה, הן מבחינת המרכיבים, הן מבחינת המרקם ואפילו מבחינת הטמפרטורה. שמונה סלטים ושלושה מטבלים שכל אחד מהם הוא תאווה לחך ויחד הם משתלבים לכדי הרמוניה מושלמת, שכמו כל ההרמוניות המשובחות, הועלמה אחר כבוד בעזרתו האדיבה של לחם הבית הבשרני.
לצד הפלטה הזמנו גם את סיגר הטחנה (שני סיגרים במנה, 45 שקלים) להצטרף אלינו –  בשר אנטרקוט קצוץ דק עם נגיעות של כבד אווז שהודק היטב בתוך עלה סיגר דק מן הדק, שכמעט נמס במגע עם הלשון.   

אלוהים! למה נתת לי רק קיבה אחת?
תראו, יש הרבה מקומות שיכולים להתגאות בטאץ' האישי שלהם, אבל אני מכיר מעט מאוד מסעדות שהבעלים שלהן מגדלים את עדרי הבקר המשמשים להכנת המנות במקום. כן, קראתם נכון. על עגלות השרולה והסמנטל שעליהן גאוות המקום, מפקח בתשומת לב רבה אסף אמיתי החל מרגע צאתן לאוויר העולם ועד שהן מגיעות לצלחת. אסף הוא האיש שהקים את הטחנה.
ומה בדיוק טעמנו? ובכן, אני התייחדתי לי עם סטייק סינטה בדבש 300 גרם (133 שקלים, תוספת 100 גרם – 37 שקלים) ואילו אבא בחר בשיפוד קצבים 200 גרם (118 שקלים, תוספת 100 גרם – 48 שקלים).
שיפוד קצבים. הטחנה
אני חייב לציין שהסכין שלי הייתה די מיותרת כי היישון של הסטייק, שמן הסתם מתבצע אף הוא במקום, הפך את הנתח לרך בצורה בלתי רגילה. לגבי השיפוד של אבא, הלוואי ויכולתי לפרט אבל לצערי הוא סיים אותו כל כך מהר, שלא הצלחתי לתפוס אפילו חתיכה. לצד הבשר בחרנו ללכת על אורז מצוין עם עשבי תיבול וצ'יפס מתובל בפטרוזיליה קצוצה ושום כתוש.

סיום כהלכתו
גם בתחום הקינוחים הטחנה מצליחה להפתיע. מתפריט קינוחים מושחת במיוחד בחרתי בקרם ברולה סמיפרדו המוגש על ביסקוויט קרמל ודובדבני אמרנה (42 שקלים) ואבא בחר בקוקילידה (49 שקלים), או ליתר דיוק בשתי עוגיות שוקולד וחמאה שחבקו גלידת וניל, כשכל המתוק מתוק הזה שובץ בשברי בוטנים והתלטף עם רוטב שוקולד לבן ושמנת.

כשלגמנו את השלוקים האחרונים מהבירות של מבשלת הגולן המצוינת, שליוו אותנו לכל אורך הארוחה, אני קוננתי על זה שאין עוד מסעדות כמו הטחנה. בתגובה אבא אמר שלדעתו זה דווקא מצוין שאין עוד מקום כמו הטחנה, כי חלק מהכיף זה לאכול את הבשר הכי טוב בארץ, בנקודה הצפונית ביותר בארץ, לרוב לאחר נסיעה ארוכה או טיול מתיש. בכל מקרה דבר אחד בטוח – מדובר בפנינה ייחודית ובלתי ניתנת לשכפול. מחזה נדיר בעולם שרובו רשת אחת גדולה, המורכבת מרפליקציות.

חשבון בבקשה
פלטת לחם הבית זוגית – 52 שקלים
סיגר הטחנה – 45 שקלים
שיפוד קצבים 200 גרם – 118 שקלים
סינטה בדבש 300 גרם – 133 שקלים
קרם ברולה חצי קפוא – 42 שקלים
קוקילידה – 49 שקלים
חצי ליטר בזלת דאבל בוק – 36 שקלים
חצי ליטר בזלת פילזנר – 36 שקלים
סך הכול - 511 שקלים לארוחה זוגית מלאה

הטחנה, הראשונים 1, מטולה. 053-9440904

* הכותב היה אורח המקום

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
דלידה בפלורנטין: טעמים, אווירה ו'מועבט'
הקובה של מומו
מסעדות מומלצות בעיר התחתית בחיפה
תבשילי הקדירה הכי טובים במסעדות בתל אביב
ארוחה במסעדת צ'יינה ביי
יאניביצ'י עושים קולינריה משובחת
מסעדות מומלצות בקיסריה
מסעדות מומלצות בפתח תקווה
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי