נגישות
נגישות

מאמא מיה מאז ולתמיד

במסעדת מאמא מיה הותיקה מכינים את הפסטות לעיני הסועדים, מגישים מנות גדולות ונדיבות, ומצטיינים גם בקינוחים. זאת הסיבה שהסועדים חוזרים לשם עם הדור השני והשלישי, וגם גילי נמנית על האדוקים שביניהם

מסעדות בצפון המסעדות של rest
גילי פוקס
תאריך פרסום: 31/01/2016, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אל מסעדת מאמאמיה הקלאסית הגענו בלילה הכי קר השנה, לפחות הכי קר עד עכשיו. לימור בדיוק חזרה מירח הדבש שלה בקובה, ואני בדיוק הרהרתי לעצמי מתי אהיה בחו"ל. קבענו להיפגש במאמאמיה, וקיוויתי אולי טיפה של סגנון איטלקי יחזיר לי את ניצוץ החו"ל שעבר כבר מזמן.

פגשנו את נדב, שמנהל את המקום (ובכל זאת שומר על גזרה) כבר מעל 8 שנים. נדב המליץ לנו על המנות הטובות ביותר לדעתו, וציין שבסכום של 28 שקלים נוכל ליהנות מיין ללא ללא הגבלה, ובעבור 15 שקלים נוכל ליהנות מכוס נדיבה של יין הבית. עשינו חושבים: לימור נוהגת, אני עדיין מניקה, והיות שבסופו של דבר אנחנו ילדות טובות חיפה, הלכנו על הכוסית. הרמנו לחיים והזמנו מנות ראשונות.

מתחילים בחצילים
אני הזמנתי גלילת חצילים (29 שקלים) במילוי גבינת צאן עם בזיליקום וצנובר ברוטב עגבניות מוקרם. הגיעו גם שתי פוקאצ'ות הבית עם רוטב עגבניות מיוחד. לימור לעומת זאת הלכה על הישן הידוע והטוב – מרק הבצל (33 שקלים) האגדי של מאמא מיה שרק משתבח עם הזמן, ומדובר בהרבה זמן. מאמא מיה היא מסעדה של 30 שנה.

לאחר המנות הנהדרות הללו הגענו לעיקריות. נדב הזהיר שהמנות גדולות במקצת ובכל זאת כל אחת מאיתנו הזמינה את שלה – מה שהתברר כטעות גדולה. רביולי הבטטה ברוטב פומדרו (59 שקלים) הגיע בקערה עצומה, מוגש עם עלה בזיליקום טרי שהפיץ ניחוחו. אמנם המנה היה טעימה באופן יוצא דופן, אך גם המנה שלי לא היתה מהקטנות – ולא יכולנו להתגבר על כל הכמות.

מנת הפטוצ'יני קרבונרה (63 שקלים) שלי הגיעה באותו גודל קערה של הרביולי, מלווה ברוטב שמנת מעושנת, קוביות אווז ושום. נשמע טוב? לא רק נשמע. היה פשוט נהדר ובקלות יכל להספיק גם לעוד כמה חברים.

הכנת פסטה לעיני הסועדים
כשנשאלנו אם נרצה קינוח, משהו חם לשתות? טענו שאנחנו צריכות לנוח ממפגן הנדיבות שנערך עד כה. בינתיים שמנו לב שמסביבנו מספר מכונות להכנת פסטה, שמדי שני ורביעי (לפעמים גם שישי) מכינים בהן לעיני קהל הסועדים (ובעיקר הסועדים הקטנים) את כל סוגי הפסטות שמוגשים במסעדה.

טוב, אז אחרי שקצת רווח לנו החלטנו שנלך ברצינות על הצעת הקינוח והזמנו טירמיסו (25 שקלים) ו"שוקומיה" (25 שקלים) שהוא סופלה שוקולד, למרבה הפלא (בשלון סגי נהור) גם הקינוחים במאמא מיה היו גדולים מהרגיל – ומעולים. השוקומיה היה נימוח והטירמיסו פשוט "לקח אותנו למעלה", כשמו האיטלקי.

תוך כדי הישיבה בלילה הכי קר שהיה השנה, הצטרפו משפחות רבות למסעדה, הרבה ילדים הגיעו ושרו שירי יום הולדת, והאווירה היתה פשוט מעולה. לא הבנתי איך יצאו מהבית בקור הזה, אבל נדב מספר שיש פה שניים ושלושה דורות של סועדים שמגיעים ביחד, ממש כמוהו – שזוכר איך בתור ילד קטן סעד פה עם משפחתו.

מסוחררות קצת מהיין ושבעות עד הגג נאלצנו לחזור הביתה. נפרדנו מהמוסיקה האיטלקית שהכניסה אותנו לאווירה הנכונה, מנדב וממאמא מיה הביתית והנעימה שתמיד כיף לשבת בה בערב חורפי שכזה.

חשבון בבקשה:
גלילת עזים - 29 שקלים
מרק בצל - 33 שקלים
רביולי בטטה - 59 שקלים
פטוצ'יני קרבונרה - 63 שקלים
2 כוסות יין - 30 שקלים
טירמיסו - 25 שקלים
שוקומיה - 25 שקלים
סה"כ: 264 ₪ לארוחה מלאה לשניים

מאמא מיה, שדרות ההסתדרות 279, חיפה. 053-9443028

* הכותבת היתה אורחת המקום
 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נתח בשר בראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)
אסאדו בר באלונים (צילום: באדיבות המקום)
סטייק בברסרי 107 (צילום: באדיבות המקום)
מנה של מסעדת סבידה (צילום: באדיבות המקום)
בירות של מסעדת ליבירה בחיפה (צילום: באדיבות המקום)
אותנטיות יוצאת דופן במסעדת גאורגיה
בשר משובח ב-BACK TO BLACK
חדשה בשכונה: מרינדו יקנעם
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי