נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יום שמש סתווי מלווה אותנו בשיטוטנו בסמטאות צפת העתיקה. לאן שלא נביט נמצא עניין להזין בו את עינינו. אמנות עכשווית על רקע קירות אבן בני מאות שנים; דוכני שתייה ומזון מהיר וברקע ניגונים חסידיים. רוויים מן המראות ומריחות העבר והווה, עשינו דרכנו אל מסעדת "אהרל'ה" השוכנת בלב העיר העתיקה וצופה על פנורמה מרהיבה של הרי הגליל ירוקי העד.

המסעדה, מרווחת ומוארת, מקושטת על פי רוח המקום בציורי שמן של דיוקנאות צדיקים, פרי מכחולם של אמנים מקומיים. אהרון, בעל המסעדה, חייכן, אנרגטי ומסביר פנים, סיפר לנו על ההיסטוריה של המסעדה ושלו עצמו בזמן ששלל מנות ראשונות צבעוניות ומעוררות תאבון עשו דרכן אל שולחננו.

זה מתחיל ברחוב שינקין
מסעו של אהרון בתחום המסעדנות החל בשלהי שנות השמונים בנקודה הרחוקה ביותר מצפת הכשרה ויראת השמים – שינקין, בירת הבליינות התל אביבית בראשית דרכה. לאחר שעבד אצל המאסטר-שף רפי שאולי, ניהל את "ברווז" המיתולוגית ואחר כך את "גנזה". באמצע שנות התשעים חזר בתשובה והגיע לישיבה בצפת, אך מן המטבח לא נפרד. לפני כחמש שנים פתח את "אהרל'ה" מסעדה כשרה הפונה לקהל הדתי ולאחרונה מתרחבת גם מחוץ לקהילה הדתית. כמי שאת מרבית שנותיו עשה בתחום ההסעדה, אהרון קנאי לאיכות האוכל ותמיד ער לדרישות הקהל ומקפיד על המנות שיוצאות ממטבחו.
סלטים לפתיחה. צילום: שירלי שנער
חציל בטחינה. צילום: שירלי שנער
וכאן הזמן לפנות לארוחה. הזכרנו את המנות הראשונות וכעת נפרט - תחילה הונחו על שולחננו מבחר סלטים לניגוב עם פיתות חמות: סלק חמוץ-מתוק, גזר מרוקאי, חמוצים, מטבוחה, חציל אדום עם עגבניות, סלט סיני וכרוב סגול במיונז. כולם משובחים וכולם נעשו באהבה במטבח המקומי. בנוסף הזמנו ג'בטה חמה מלווה בשלושה מטבלים מצוינים, גם הם תוצרת בית כמובן – פסטו, עגבניות מיובשות טחונות ומטבל שום מפתיע ונפלא.

עוד על השולחן – סלט ירקות עם רוטב ויניגרט הבית שמככבים בו מקלוני סלק, גזר וקולרבי. חציל בלאדי בטחינה בטעם עדין וטעים. בנוסף לכל אלה, המנה הזוכה – מנת פטריות פורטובלו עסיסיות ומעודנות בטעמן ומרקמן הבשרי, מוגשות בחן על מצע עלי חסה ועגבניות שרי עם רוטב נפלא של שום, כוסברה ופסטו. חגיגה של טעמים ומרקמים בפה.
מנה מעולה של פטריות פורטובלו

סוד ההצלחה
בין המנות הראשונות לעיקריות, היה לנו זמן ללגום בירה משובחת ולשמוע את תשובתו של אהרון לשאלה – מהו סוד הצלחתה של אהרל'ה?

תפריט עשיר ומגוון שעונה על דרישתו של קהל רחב, נע על קו התפר שבין אוכל ביתי ומפנק למנות ברמת הגורמה, ובעיקר הקפדה על טריות ואיכות חומרי הגלם ומלאכת ההכנה. בקרב המסעדות הכשרות למהדרין, עולה לא פעם ההקפדה על הכשרות במחיר האיכות, אך לא במקרה של "אהרל'ה", וכהוכחה – מגיעות לשולחננו המנות העיקריות המאשרות את הדברים.

סטייק אנטרקוט עסיסי עם שיני שום, פלפל חריף, עגבנייה ובצל בתנור, עם מנת תוספת של תפוחי אדמה ובטטות ברוטב קייג'ין וסילאן – מעולה! בעלי, שאינו אוכל בשר, קיבל דניס נהדר מלווה בקישואים ועגבניות בתנור, ומנת אורז עם עדשים ותיבול ייחודי.

למנות הדגל שאהרון הזמין אותנו לטעום, כבר לא היה לנו מקום לצערנו, אך נציין אותן בכל זאת - מנת כבדים טריים ברוטב סילאן ובלסמי ומנת פרגיות בגריל ברוטב שום, קייג'ין, סילאן וחרדל דיז'ון. מניסיוננו, אפשר לסמוך על המילה של בעל הבית בעניין – ולהמליץ בלב שקט. את הארוחה סיימנו עם סופלה שוקולד חם וגלידת וניל וקצפת, סיומת מתוקה לארוחה נפלאה.

"אהרל'ה" בהחלט עונה על כל הציפיות ואף יותר. מסעדה מצוינת שבהחלט נשוב לאכול בה, גם עם הילדים. במסעדה ניתן לקיים אירועים (בר מצווה, ברית וכיוצא בזה), שירות מצוין ואוכל נפלא ומגוון כבר כתבנו, אז קדימה. ממליצים בלב שלם. במהלך ימי השבוע המסעדה פתוחה בין השעות 12:00-23:00. בימי שישי המסעדה פתוחה אך ורק כקייטרינג לשבת.

חשבון בבקשה
לחם הבית חם עם מבחר מטבלי הבית – 12 ₪
מבחר סלטי הבית + פיתות חמות – 20 ₪ לסועד
חציל בלאדי עם טחינה ירוקה – 25 ₪
פטריות פורטובלו אליו אוליו – 38 ₪
דניס אפוי – 90 ₪
סטייק אנטרקוט 300 גרם – 115 ₪
2 בירות לף – 28 ₪ לבקבוק
סופלה שוקולד חם עם גלידה וקצפת – 35 ₪
סה"כ: 391 ₪ לארוחה זוגית גדולה

אהרל'ה, ירושלים 59, צפת. 053-9426925

* הכותבת ביקרה כאורחת המקום

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
צדפות מול הנוף. אבו כריסטו (צילום: גלעד הר שלג)
ארוחה משפחתית במסעדת בנחלה בנהריה
15 שנים של בירה ובשר משובח: ברוהאוס הגולן
ביקור בביג בן – מסעדה ופאב אירי בטבריה
חורף חם ומשפחתי במסעדת בנחלה
יפה ונכונה: מסעדת שלו ביער
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי