נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

עוד לפני שנגיע לתיאורי המנות, אקדים ואכתוב שאף פעם לא ביקרתי בדרום אמריקה. בתור נער חיפאי כל מה שרציתי לעשות אחרי שהשתחררתי מהצבא זה להתעופף לתל אביב ואם אפשר אז כמה שיותר מהר, כך שזמן לטיול גדול פשוט לא היה לי. בתל אביב, כמו בתל אביב, הכסף זרם אל מחוץ לכיסים שלי במהירות הרבה יותר גבוהה משהוא נכנס אליהם, וכך חייתי את חיי מיום ליום, עד שיום אחד מצאתי את עצמי באוניברסיטה ומשם דרום אמריקה רק הלכה והתרחקה.
 
אז בג'ונגלים הירוקים לא יצא לי לבקר, ובברילוצ'ה לא אכלתי סטייק ולא התעלפתי מהשוקולד המשובח, אבל בזמן האחרון איזה קול קטן מתעורר בי, ולמרות שהוא חלש מאוד עדיין ומדבר בספרדית, אני די בטוח שהוא קורא לי לצאת לטיול בארגנטינה.

תן לאכול בשקט!
משום מה הקול הזה נוטה לדבר חזק יותר כשאני אוכל במסעדות בשרים ובווליום גבוה במיוחד כשאני אוכל במסעדות בשרים מצוינות. כשישבתי במסעדת אסאדו & בורגר בר, שבצומת וואסט ברמת הגולן, בערבו של יום רביעי באמצע אוקטובר, הוא היה כל כך עוצמתי, עד שבקושי שמעתי את המלצרית עת הסבירה על המיוחדים. אז אמרתי לה שהיא מוזמנת לשלוח לנו שלוש ראשונות וניפגש אחרי זה לשיחת עדכון ומה נשמע.

כמה דקות מאוחר יותר התברר לי שהקול הפנימי לא זעק לחינם, הוא פשוט זיהה שבעלת המקום, גלית בוט, הגיעה לישראל, תאמינו או לא – מברילוצ'ה שבארגנטינה. גלית עשתה את הצעד הלא פשוט הזה כשהייתה בת שבע עשרה. תוך זמן קצר התגייסה לצבא ולאחר מכן השתלבה במשק החקלאי של קיבוץ אל-רום, שאימץ אותה בחום אל ליבו. למעשה עד היום, לצד חברת הקייטרינג והמסעדה שבבעלותה, עובדת גלית במשק של הקיבוץ, כמרכזת הכרם, דבר שיבוא לידי ביטוי, כך מבטיחים, בתפריט היין המתגבש והולך במקום.

פשוט וטוב
הדבר הראשון ששמים לב אליו באסאדו & בורגר בר הוא שמדובר במקום שמכיר היטב את גבולות הגזרה שלו ושיודע שאין שום סיבה טובה מספיק שיפרוץ אותם. הכוונה היא לכך שבאסאדו & בורגר בר לא קופצים מעל הפופיק ולא מנסים ללהטט או להפתיע יתר על המידה. התפריט כאן פשוט ומבוסס על התפריט של חברת הקייטרינג של גלית, שהוקמה בשנת 2009, ארבע שנים לפני שהוקמה המסעדה עצמה. האמת היא שכשהבשר איכותי ומוכן כהלכה וכשהתוספות שלצדו פשוטות ומדויקות, ממני לפחות לא תשמעו תלונות.
אנטרקוט אנגוס באסאדו & בורגר בר
כדי להסביר טוב יותר את העניין, אפשר לקחת לדוגמה את תוספת הבטטות המסולסלות, שהוגשה לצד שיפוד נתח הקצבים, שכיכב במנות הראשונות: מנה פשוטה מאוד, בסיסית מאוד, אבל כזו שניתן להרוס כל כך בקלות. אני לא רוצה להיזכר בכל הפעמים שיצא לי לפגוש צ'יפס בטטה שרופים, מסמורטטים, מלוחים מדי או פשוט פירורים של צ'יפס בטטה שנשברו כל כך הרבה פעמים, עד ששכחו שאי פעם היו צ'יפס ובכל זאת הוגשו לשולחן. השיפוד עצמו היה עסיסי וטעים במיוחד, אבל לא הייתי מצפה לפחות ממסעדת בשרים ארגנטינאית.

הפשטות והדיוק באו לידי ביטוי בכל מנה ומנה לאורך הארוחה – בצ'וריסוס הבשרניות שהוגשו לצד מתבל צ'יליאני חריף וצ'ימיצ'ורי אסלי, בשיפודי העגל, שהוגשו כל אחד על שיפוד יקיטורי משלו, לצד פלח לימון וכן הלאה והלאה עמוק לתוך העיקריות והקינוחים.

ואם כבר מדברים על עיקריות...
האמת היא שממש, אבל ממש לא פשוט להחליט מה להזמין לעיקרית באסאדו & בורגר בר, במיוחד אם אתה קרניבור מושבע. בסופו של דבר אלעד, שותפי לארוחה, הזמין את מנת האסאדו (95 ₪ ל- 300 גרם) ואילו אני בחרתי לבחון מקרוב את האנטרקוט אנגוס (145 ₪ ל- 400 גרם, 130 ₪ ל- 300 גרם ו- 115 ₪ ל- 250 גרם. אני הלכתי על ה- 400 גרם...). האנגוס של האסאדו & בורגר בר גרם לי להיעלם מהמציאות לכמה דקות טובות, במהלכן חיסלתי באופן ממוקד את נתח הבשר האימתני שנח על המחבת הרוחשת.

אולי בגלל זה לא הבחנתי בכך שאלעד חיסל באופן ממוקד לא פחות את נתח האסאדו שלו. הנתח העצום שלי הגיע במידת עשייה Medium על המילימטר והאסאדו של אלעד התפרק מהעצם, לדבריו, כמעט בלי שהיה צריך לעשות שימוש בסכין ומזלג. לצד הבשר אלעד הזמין תוספת של צ'יפס מתובל היטב עם פטרוזיליה ושום ואני הלכתי על סלט רענן שהורכב מנבטים, קרעי חסה, טבעות בצל סגול, עגבניות שרי ורצועות דקות של גזר רענן ופציח.

גם כאן הורגשה ההקפדה היתרה, אפילו ברמת הפטרוזיליה שפוזרה אחר כבוד על הצ'יפס של אלעד, שבדרך כלל מגיעה במנות האלו כשהיא ספוגת שמן והפעם הייתה רעננה וטרייה מאוד.
צ'ורוס בהגשה מקורית של אסף גרניט
מהפכה במטבח של האסאדו & בורגר בר
בשלב הקינוחים צד את עיני כלי ההגשה של הצ'ורוס, שעוצב כרשת טיגון (בסקט) מיניאטורית של צ'יפסר, בתוכו נחו לא פחות משישה צ'ורוס מופלאים, פנכה עם סוכר וקינמון וקערית קטנה עם רוטב שוקולד משובח. אחרי בירור קצר התברר לי שהרעיון להניח את הצ'ורוס בכלי המיוחד הזה היה עוד רעיון מקורי של השף אסף גרניט, שהפיק במקום פרק של "מהפכה במטבח".

אני לא יכול להגיד לכם אם הארוחה שזכיתי לחוות באסאדו & בורגר בר הייתה שונה בהרבה לולא המקום היה עובר תחת ידיו של השף אסף גרניט, וזאת כיוון שמעולם לא ביקרתי במקום לפני כן. אני כן יכול לומר לכם שאני מתכוון לחזור על החוויה הזו עוד פעמים רבות נוספות כי החבר'ה במקום פשוט יודעים מה הם עושים. אדיוס אמיגוס, נתראה בקרוב!

חשבון בבקשה
שיפודי שקדי עגל (מוגש עם רטבי הבית) – 36 ₪
צ'וריסוס בקר – 24 ₪
שיפוד נתח קצבים (ספיישל) – 59 ₪
סטייק אנטריקוט אנגוס (400 גרם) – 145 ₪
נתח אסאדו (300 גרם) – 95 ₪
צ'ורוס – 35 ₪
פעמיים אספרסו קצר – 20 ₪
סך הכל: 414 ₪ עבור קפיצה קטנה לארגנטינה. שווה לא?

* הכתב ביקר כאורח המקום

אסאדו & בורגר בר, שעל. 053-7106905

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
דלידה בפלורנטין: טעמים, אווירה ו'מועבט'
הקובה של מומו
מסעדות מומלצות בעיר התחתית בחיפה
תבשילי הקדירה הכי טובים במסעדות בתל אביב
ארוחה במסעדת צ'יינה ביי
יאניביצ'י עושים קולינריה משובחת
מסעדות מומלצות בקיסריה
מסעדות מומלצות בפתח תקווה
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי