נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ברוח הזמן
מאז שנות השמונים, עוד לפני ששדרות אח"י אילת הפכו לבון-טון הקולינארי בנפת הקריות, הוכתרה מאמה מיה כמלכה האיטלקית של הצפון. מקור הקסם היה ונותר היכרות מעמיקה עם רזי המטבח האיטלקי הקלאסי, ועם חומרי הגלם האופייניים, וגם עם טכניקות הלישה, עיבוד הבצק והבישול.

במאמה מיה הפסטות נעשות בעבודת יד מקמח איטלקי משובח, ברטבים תמצאו עגבניות שגדלו בשמש, ועשבי תיבול מעמק יזרעאל, העוברים כחוט השני בין המנות. לצד המסורת, הלב הפועם במסעדה צעיר ברוחו ושומר על אנרגיית נעורים נפלאה המביאה להתחדשות מתמדת. לדוגמא, ביום ביקורנו במסעדה הגיעה מכונה חדשה לייצור פסטה הישר מארץ המגף, אשר תיכנס במהרה לשירות ותאפשר לענות על הביקוש הגדל והולך לפסטות הטריות המוצעות למכירה להכנה ביתית (17 ₪ ל-250 גרם).

לשנה טובה
חמוש באשתי הגענו אל המסעדה בשעות אחר צהריים מנומנמות של יום השישי שאחרי ראש השנה. ביום שכזה, כאשר עם ישראל עוד עסוק בעיכול ארוחות החג, ציפינו להיות "ילדים יחידים". להפתעתנו, התפוסה היתה מכובדת מאוד, אולי גם בזכות התפריט העסקי המוצע במסעדה גם בימי שישי עד השעה 17:00.

התפריט האטרקטיבי נע על טווח מחירים של 59-115 ₪, ופורש בפני הסועד מגוון רחב של מנות, הכוללות ראשונה, עיקרית, שתיה קלה, קינוח וקפה. למרות התפוסה, לא היה לאשתי קושי לאתר שולחן צדדי ואינטימי ליד חלון עץ שצופה על גינה נחמדה. לאחר שהתיישבנו הוגשה מנת פתיחה לא רשמית בדמות חיוך שובה לב מהמלצריות שני ומריה, שהתגלו במהלך הביקור כבעלות תודעת שירות גבוהה וגינוני שירות מצוינים. ביקשנו להתרענן עם יין לבן (15 ₪ לכוס יין הבית). עם היין הוגשו גם לחמניות שומשום שובבות בצורת לב, ולצידן סלסה עגבניות עם שום ומיורן.

בים, באויר וביבשה
עת שעלעלנו בתפריט ודנו עם המלצרית בהצעות המופיעות בו, התרשמנו ממגוון עולמות הטעם הפרושים בפני הסועד: פירות ים, בקר, עופות ודגים המופיעים בשלל שילובים מעוררי סקרנות ותיאבון. לאחר שנעננו כל שאלותינו, בחרנו בסלט מאמה מיה של ירקות גינה טריים, ירקות קלויים וגבינת צאן במעטה פריך (59 ₪), בשרימפס ברוטב שמנת וגבינה כחולה (93 ₪) וברביולי מחיטה מלאה במילוי תרד וריקוטה ברוטב שמנת ופסטו (59 ₪).


לבקשתנו, המנות זרמו לשולחננו אחת אחרי השנייה, וכך יכולנו ליהנות מן הפרטים הקטנים שבכל אחת. בסלט התרשמנו מפריכות סהרוני הגבינה המצופים ומן התיבול הים תיכוני המנימליסטי של שום, שמן זית ולימון שהחמיא לרכיבים.

מנת הרביולי היתה גדולה ומרשימה, מוצקה אך מעט תפוחה, ובעלת מלית גבינה עשירה. רוטב השמנת-פסטו היה רענן ונפלא, וצנוברים שפוזרו מעל הוסיפו רב עניין למנה. איכות הבצק התבטאה בנימוחות ובדקיקות היחסית, משימה לא קלה בכלל כאשר משתמשים בקמח מלא. מרשימה כמוה היתה מנת החסילונים: ג'מבו שרימפס מוצקים הוגשו על פוקאצ'ה בצלחת כבדה, מתובלים ברוטב סמיך ועשיר, שטעמי שום, גבינת רוקפור ופטרוזיליה משולבים בו לכדי שלמות. אורז שהוגש בנפרד שימש כר לספיגת הרוטב הטעים, וכך גם הפוקאצ'ה שבתחתית, ממנה צבטנו עוד ועוד פיסות רכות ספוגות בו.

חשבון בבקשה
לצד מנות איטלקיות קלאסיות יש בתפריט גם מנות צעירות וחצופות קצת יותר, מתאימות לרוח הזמן. דוגמא למנה כזו פגשנו בתפריט הקינוחים, בדמותו של קדאיף פירות יער (25 ₪). בשלב זה בארוחה כבר חשנו כי ספגנו מספיק "איטליה" והרשינו לעצמנו לתפוס אזימוט קל למידל-איסט. הזמנו את הקדאיף לצד מוקה (קפה) איטלקייה חזקה ושמנונית, ממש כמו אלו המוגשות בנאפולי. הקדאיף הכיל כמות מרשימה של גבינה, אטריות קדאיף גי'ינג'יות וטוויסט מרגש של רוטב אוכמניות שנספג באטריות הפריכות והיה חלופה מצוינת ומרעננת לסירופ הסוכר המוכר מכנאפה אסלית.

לסיכום, מאמה-מיה היא פנינה ביתית וטעימה המגישה מטעמים איטלקיים יוצאי דופן באיכותם. המקום מתאים לאירועים משפחתיים, לכיף של ארוחת צהריים או לארוחה אינטימית. המנות איכותית מאוד, מתובלות בתבונה והתמורה למחיר מצוינת. מסורת ארוכת שנים של איכות, אווירה אינטימית ושירות קשוב, שהופכת ארוחה לחוויה נהדרת.

חשבון בבקשה
 2 כוסות יין הבית: 15 ₪  לכוס
סלט מאמה מיה: 59 ₪
שרימפס בשמנת ורוקפור: 93 ₪
רביולי תרד וריקוטה: 59 ₪
קדאיף: 25 ₪
אספרסו: 9 ₪  לכוס
סה"כ חשבוננו הסתכם ב-284 ₪ לארוחה זוגית מענגת

מאמא מיה, שדרות ההסתדרות 279, חיפה. 053-9443028

* הכותב ביקר כאורח המסעדה

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אוכלים בג'פניקה בנמל
עסקיות שוות ב-206 דגים
נאו אפטר דארק
כשרוצים ערב אחר. שפילד
אוכלים במסעדת אפרטו בקיסריה
פו-מו ברמת החייל עושה את זה בגדול
נרגעים באיטלקית במסעדת קמפנלו
ארמיס: המנצחת של חוף אשדוד
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי