נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מסעדת פאסטל. קשה לתאר אותה במילים. היא מסעדה שמאוד מודעת לעצמה, מטופחת, יפה, מרווחת ומעוצבת בהרבה מאוד סטייל. הדבר הראשון שתופס את העיניים בכניסה הוא התקרה המרשימה שיורדת עד לרצפה בעיצוב ייחודי שלא תראו בשום מקום. העיצוב האלגנטי של פאסטל כל כך מתמזג עם הסביבה. היא ממוקמת לה בין מוזיאון תל אביב לתיאטרון הקאמרי. ביקשתם קלאסה? קיבלתם. צמד האדריכלים אלון ברנוביץ’ ואירינה קרוננברג בהחלט הביאו את המסעדה להיות אחת מהיפות בארץ.

מעבר לפנים המסעדה המעוצב והגדול, ישנן גם פינות הישיבה החיצוניות. בערבי הקיץ הקרירים כיף לשבת שם ליד השולחן או ליד הבר, ולהנאת הסועדים ישנן גם הופעות חיות עם מוסיקה שקטה שמתמזגת עם הערב. פאסטל היא חלק מטרנד של מסעדות שממוקמות בתוך מוזיאונים. אפשר לראות כאלה בניו יורק ובאירופה, ומדוע שלא יהיו כאלה כאן?
השף המוערך הלל תווקולי הצליח ליצור כאן תפריט מדהים, שכולל גם מנות מהים. כל מנה מוקפדת, ואין פשרות על חומרי הגלם או על הכלים שמוגשים אל השולחן.

מנות ראשונות
לפני המנות הראשונות הזמנו את לחם הבית, שמגיע כשהוא טרי וחם, עם סלסלת עגבניות, שמן זית בלסמי וזיתים. לאחר מכן הזמנו שרימפס אספרגוס מהגריל, שהגיע עם גבינת פטה, אורגנו, בצל חרוך, זיתים וצ'ילי. מנה מצוינת, עם שרימפסים טריים ובשרניים, וכל הטעמים משתלבים ביחד בצורה מושלמת ומתלווים בחדווה אל השרימפס, שסופג את הרוטב בהנאה.
 
לאחר מכן קיבלנו סלט אנדיב וחסות – סלט מדהים שמשלב בתוכו אנדיב אדום וקריספי, קשיו מקורמל, במידה טובה ולא משתלט על המנה במתיקות שלו, פרמז'ן, גבינה כחולה וויניגרט קלאסי. שילובים של ירקות קראנצ'ים ובשרניים וגבינה שנמסה בפה. סלט לא רגיל וטעים במיוחד. הזמנו מנה נוספת - פטה כבדי עוף, שהוגש על פרוסה מכובדת של לחם בריוש רך ומלא טעם ומעל הכל צ'אטני אגסים מתקתק. תענוג של מנה אלגנטית.
סלט אנדיב בפאסטל
עיקריות
לאחר התרשמות ממבנה המקום והאזנה לרחשי הבישול מהמטבח (שאת חלקו אפשר לראות מאחורי חלון גדול), החלטנו לגשת אל המנה העיקרית. גיחה קטנה החוצה חשפה בפנינו עולם נעים לא פחות – זוגות, משפחות וקבוצות חברים יושבים ליד הבר וליד השולחנות, ומאזינים לג'אז נעים שנשמע ברקע מהלהקה.

הזמנו שתי מנות עיקריות. הראשונה היא צלעות הטלה של המסעדה, אותן מכינים בגריל. המנה מוגשת עם קרם פול לבן מצרי מפנק וקטיפתי, סלסת עגבניות ופלפל פדרון. הצלעות היו רכות ומלאות טעם, עשויות במידה המדויקת ומאוד בשרניות. קרם הפול התאים בצורה מושלמת למנה ובזכותו לא היה צורך בפחמימה נוספת כדי "לסגור" את המנה.

מנת השרימפס מדהימה. פאסטל
בלי להתלבט בכלל, הזמנו את פילה הבקר שמציעה המסעדה. הבשר מגיע לכאן טרי, שלא יהיו ספקות. הפילה עשוי בגריל, ולצידו מוגשים מח עצם, פירה, תרד מוקפץ ופטריית פורטבלו גדולה. המנה מוגשת עם רוטב שמנת וברנדי שנותנות טעם מאוד עשיר לכל מרכיבי המנה. גם במנה הזו, פילה הבקר היה עשיר בטעם, ורוד מפנים וצרוב מבחוץ.

יש לציין שבתור שתי קרניבוריות מושבעות כבר שנים רבות, ציינו בחדווה כי רמת הבשר ובישולו היו מהגבוהים שחווינו. הבשר היה איכותי להפליא ומידת הבישול הייתה מדויקת. כאן אפשר לסמוך על השף והטבחים בעיניים עצומות בנוגע למידת העשייה של הבשר.

מנה אחרונה
היינו שבעות, ואפילו סיימנו את הלחם מהמנות הראשונות, אבל המלצרית המליצה על אחד הקינוחים, ואנחנו? אנחנו אוהבות לרצות. אז הזמנו קינוח ושמו הוא "פררו רושה". קינוח כזה יפה לא ראיתי מימיי. כדור שוקולד מריר עם אגוזי לוז, בתוכו מוס שוקולד מריר ומוס שוקולד חלב ופרלינה. מסביב קראנץ' גרניטה של אגוזי לוז וקרם.

המנה הייתה מסודרת בצורת יינג ויאנג על צלחת שחורה וקפואה. אני לא חובבת שוקולד ובדרך כלל קינוחים שוקולדיים מדי מתוקים לי, אבל הקינוח הזה התעלה על הצורך להפסיק לאכול. הכל היה יותר מטעים. הטעמים היו מיוחדים ועל סף שלמות והגרניטה של אגוזי הלוז הייתה מרעננת ביותר.

המסעדה עולה על כל הציפיות. המנות גדולות וטעימות במיוחד וכמובן, מעוצבות ומגרות. אפשר לשבת בפנים ואפשר לשבת בחוץ, מה שבטוח – שיהיה לכם טעים. המחירים במסעדה לא יקרים מדי ובהחלט מותאים לרמת האיכות וההשקעה בכל מנה. השירות אדיב ומקצועי ביותר והידע של המלצרים על המנות הוא גדול, וזה, כמובן, עוזר המון בבחירת המנות.
קינוח פררו רושה

חשבון בבקשה
לחם הבית – 18 ₪
סלט אנדיב – 48 ₪
פטה כבד עוף – 52 ₪
שרימפס אספרגוס מהגריל – 62 ₪
צלעות טלה בגריל – 140 ₪
פילה בקר בגריל – 146 ₪
פררו רושה – 54 ₪
סה"כ: 540 ₪ לארוחה בלתי נשכחת לזוג

פאסטל, שדרות שאול המלך 27, תל אביב. 053-7103046

* הכותבת ביקרה כאורחת במסעדה

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
פאסטל בתל אביב
053-7103046

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ערב בלי נשכח במשייה
רג'ינה מעירה את מתחם התחנה
רג'ינה מעירה את מתחם התחנה
53 שנה של אוכל משובח: ארנולד
חדשה בפתח תקווה: 206 גריל בר
יש לי מקום בלב
ביקור בביסטרו מלון רוטשילד
קחי אותי פסטה מיאה
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?