נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מתי לאחרונה יצא לכם לשבת מול נוף שדות מרהיבים עם כוס יין משובח ביד, על מרפסת עץ שמחוברת אליה מסעדה? לא הרבה, אני מניח. ובכן, גם לי לא היו הרבה הזדמנויות כאלה. החיים לא קלים – עבודה, משפחה, סידורים – לפעמים פשוט חייבים לעצור באמצע הדרך, להביט מסביב ולחפש את הרוגע, את הירוק בעיניים. לפעמים כדאי לסטות קצת מהדרך הראשית ולהגיע אל אזור התעשייה רמת ישי, להיכנס לשפר ולבחור שולחן מתאים, להציץ בשדות הרחבים שמעבר למעקה ואז להתמקד בתפריט או בחיוך האדיב של המלצרים.

צוללים לארוחה
על החוץ כבר דיברנו, וגם בפנים לא חסר דבר: בר מאובזר במרכז, עיצוב ביתי נעים, מוסיקה שמאפשרת שיחה שקטה – אבל אנחנו הגענו בעיקר בשביל האוכל. למרות הנוף המשגע, הלחות הקיצית קצת העיקה, אז נכנסנו למיזוג הנעים ובחרנו שולחן. אחרי הכל, שעת צהריים וצריך לאכול משהו.

וכך אחרי מספר מילות נימוס, צללנו לחגיגה ימית מרעננת של סביצ'ה דג ים על פרוסות בגט קלוי עם סלט קצוץ דק דק, עגבניית שרי ופרוסת פלפל ירוק חריף מעקצצת. טעמנו גם את ספיישל היום - ברוסקטה סרדינים. פרוסות בגט טרי חמים שמעליו שוחים בתיאום מושלם שלישיית סרדינים מטוגנים ופריכים על גרד עגבניות. מחאת הסרדינים לא נשמעה כאן, וזה טעים.
קוקי סן ז'אק על ריזוטו. צילום: אבירם חייט

אחרי ההצלחה של פירות הים, המשכנו עם קלמארי צרוב על הפלאנצ'ה עם זיתי קלמטה, צנוניות ועלי בייבי וקוקי סן ז'אק: בשר צדפות רך וצרוב, מונח על ריזוטו פטריות ויין לבן. הטריות מורגשת בכל ביס, וזה לא מפתיע מאחר ושחר, מבעלי המקום, מקפיד להביא את התוצרת הטריה ביותר אל המטבח.

מסורת של ביר גרדן
המקום, אגב, נקרא על שם משפחתו של שחר, אחד הבעלים, שביחד עם דודו חגי הגה אותו לפני כשלוש שנים ומאז הלקוחות לא מפסיקים לשבח. מדובר למעשה בביר גרדן – בר עם גינה, מונח השגור בפיהם של אירופאים שאוהבים לגימה קרה של בירה בצירוף נקניקיה על האש במקום פתוח.

ואכן הנקניקיות לא אכזבו: טעמנו נקניקיות סרדלקי עסיסיות ועבות מבשר לבן בתוספת קרעי תפוחי אדמה מענגים, רכים בפנים ומתפצפצים בחוץ כמו חטיף, מוגשים עם כרוב כבוש, צ'ימיצ'ורי ורוטב איולי חרדלי.
נקניקיות בירגרדן. צילום: אבירם חייט
בין המנות, שאלנו את שחר על הקהל שמגיע למקום. אז רבים מלקוחות העבר של המסעדה שומרים אמונים ומגיעים כל הדרך מהעיר הגדולה חיפה, הוא מספר, וכאן הם פוגשים אוכלוסייה איכותית ובוגרת, מסוג האנשים שמורגלים באיכות ובשירות ברמה גבוהה. בסופי שבוע מומלץ מאוד להזמין מקום.

אחרי הבשר, פנינו לצמחונות וטעמנו ספיישל עונתי נוסף ונהדר של פרחי זוקיני יפים שנקטפו מהשדה הסמוך, ומולאו בפירה דלעת ערמונים וגבינת עיזים. זה לא רק נשמע ונראה מצויין, גם הטעם כזה.

כדי לתת סיום מתוק לארוחה, התענגנו על קינוחים מתוצרת המקום - קרם ברולה מעולה בניחוח קליפות תפוז,  וקינוח ייחודי של מין מרק חם, סמיך ומתוק מתמרי מג'הול ברוטב טופי קרמל ונגיעת ברנדי, קינוח בהשראתה של הסבתא מחיפה. כל הכבוד לסבתא.

את הארוחה ליוו בכיף סלסלת לחמניות הבית, סייד אפקט - הסיידר המעולה מרמת הגולן שהגיע עד לכאן, וכוס יין טוליפ פרנק של היקב האזורי הסמוך , יין לבן חצי יבש בצבע ענברי משגע. כיף שנותנים במה וכבוד לקידום התוצרת המקומית המשובחת. גם בחשבון גילינו הפתעה נעימה - הנחת עסקית 20% לכבוד שעות הפתיחה החדשות בצהריים.

חשבון בבקשה:
סביצ'ה דג ים - 49 ₪
ברוסקטה סרדינים - 46 שח
קלאמרי פלאנצ'ה - 52 ₪
פרחי זוקיני ממולאים - 42 ₪
קוקי סן ז'אק - 52 ₪
נקניקיות בירגרדן - 58 ₪
קרם ברולה - 25 ₪
תמרים לחים בברנדי ושמנת - 30 ₪
סיידר סייד אפקט - 28 ₪
כוס יין טוליפ וייט פרנק - 38 ₪
סה"כ: 420 ₪ לפני הנחת עסקית צהריים

שפר, חורש האלונים 10, רמת ישי. 053-9414934

* הכותב הינו אורח של המסעדה

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מושבוצ: מקום נדיר במושב רמות
בורגר קטן בערבה: בורגרים קצרין
ארוחת צהריים באיולי בר בראש פינה
קסם על ים כנרת: מסעדת ביג בן
על היסטוריה ומסעדת ויקטוריה
מקום טוב בצפון: מסעדת מרינדו
ארוחה בברוהאוס הגולן
על הנהר - בית אוכל ושיכר
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי